Reports

[GA4] Personalitzar la navegació d'informes

Organitzar els informes en col·leccions i temes a la navegació d'informes
Aquest article està dirigit als administradors de propietats que volen personalitzar la navegació d'informes.

Qualsevol persona que utilitzi una propietat pot accedir als informes fent clic a Informes, al menú de navegació de l'esquerra. Podeu personalitzar les col·leccions i els temes que contenen per personalitzar els informes que veu tothom.

Crear una col·lecció

Cal tenir el rol d'editor per crear una col·lecció. Cada propietat pot tenir fins a set col·leccions.

1. A la part inferior del menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Biblioteca. Si no veieu la secció Biblioteca, significa que no teniu permís d'edició.
  2. Feu clic a Crea una col·lecció [Botó de més Crea].
  3. Feu clic a En blanc per començar amb una col·lecció buida que no tingui cap tema ni informe, o bé feu clic en una de les plantilles de col·lecció predefinides.
  4. Escriviu un nom al camp Nom de la col·lecció, com ara "La meva col·lecció d'exemple".
  5. Feu clic a + Crea un tema i introduïu un nom per al tema, com ara "El meu tema d'exemple".
    Una col·lecció pot tenir fins a cinc temes.
  6. Feu clic a Aplica.
  7. Arrossegueu un informe de detalls de la targeta de la dreta i deixeu-lo anar a sota del tema nou.
  8. Arrossegueu un informe de visió general de la targeta de la dreta i deixeu-lo anar a sota del tema nou.
    Com que l'informe de visió general funciona com a tauler de temes, cada tema només pot tenir un únic informe de visió general.
  9. Si voleu, podeu crear més temes, cadascun amb el seu propi conjunt d'informes. Podeu canviar l'ordre dels temes i dels informes arrossegant-los a la ubicació que vulgueu.
    Cada tema pot tenir fins a 10 informes.
  10. Feu clic a Desa.

Publicar una col·lecció

Un cop desada la col·lecció, heu de publicar-la perquè estigui disponible per a tothom que tingui accés a la propietat d'Analytics.

Cal tenir el rol d'editor per publicar una col·lecció.

1. A la part inferior del menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Biblioteca. Si no veieu la secció Biblioteca, significa que no teniu permís d'edició.
  2. Localitzeu la targeta de la col·lecció (per exemple, "La meva col·lecció nova").
  3. Feu clic a Més [].
  4. Feu clic a Publica.

Captura de pantalla Publicar una col·lecció des del menú Més

Les col·leccions es mostren en ordre alfabètic, segons el nom de la col·lecció, a la navegació d'informes. No podeu canviar l'ordre en què es mostren les col·leccions.

Crear una col·lecció a partir d'una plantilla

Analytics inclou diverses plantilles de col·lecció perquè pugueu tenir-ho tot a punt ràpidament. Comenceu amb una plantilla i personalitzeu-la segons les vostres necessitats.

Plantilles de col·lecció

• Desenvolupador d'aplicacions: ideal per a desenvolupadors d'aplicacions d'Android i d'iOS; se centra en l'experiència d'usuari a l'aplicació.
  • Objectius d'empresa: proporciona un conjunt personalitzat d'informes basat en la informació que proporcioneu sobre la vostra empresa.
  • Informes de jocs: ideal per a desenvolupadors de jocs i professionals del màrqueting; mostra dimensions i mètriques rellevants per als jocs basats en aplicacions.
  • Cicle de vida: us ajuda a entendre l'experiència completa dels clients des de l'adquisició fins a la retenció.
  • Search Console: us ajuda a entendre què cerquen els clients quan us connecteu a Google Search Console.
  • Usuari: us ajuda a entendre les dades demogràfiques dels clients i la tecnologia que utilitzen.

Cal tenir el rol d'editor per crear una col·lecció.

1. A la part inferior del menú de navegació de l'esquerra, feu clic a Biblioteca. Si no veieu la secció Biblioteca, significa que no teniu permís d'edició.
  2. Feu clic a Crea una col·lecció [Botó de més Crea].
  3. Seleccioneu una plantilla a Comenceu a partir d'una plantilla (p. ex., Cicle de vida > Adquisició).
Si només veieu la llista Informes a Biblioteca, només teniu permís de visualització a la propietat. Sol·liciteu el rol d'editor a un administrador de la propietat.

La plantilla que seleccioneu s'obrirà i s'emplenarà automàticament amb temes i informes rellevants. Per exemple, la col·lecció personalitzada següent inclou les visions generals de l'adquisició, de la implicació i de la monetització, així com els informes d'adquisició d'usuaris i d'adquisició de trànsit, entre d'altres.

Captura de pantalla Personalitzar una col·lecció a partir d'una plantilla

Per personalitzar la col·lecció, arrossegueu els informes de la targeta que hi ha a la dreta a la targeta de la col·lecció personalitzada que hi ha l'esquerra.

• Feu clic a la icona [Icona Suprimeix] que hi ha al costat del nom d'un informe per suprimir-lo de la col·lecció.
  • Feu clic a [Indicador d'arrossegar] al costat del nom d'un informe i arrossegueu-lo per canviar-ne l'ordre.

Quan hàgiu acabat, introduïu un nom descriptiu per a la col·lecció i feu clic a Desa.

Col·leccions enllaçades

Els objectes enllaçats (com ara les col·leccions enllaçades) reben actualitzacions de Google. Per exemple, quan Google afegeix un informe a la col·lecció Cicle de vida, l'informe s'afegeix automàticament a totes les col·leccions enllaçades de Cicle de vida.

Les col·leccions creades a partir de plantilles (com ara Cicle de vida o Usuari) estan enllaçades de manera predeterminada i reben actualitzacions automàticament.

Exemples de canvis de Google que actualitzaran automàticament les col·leccions enllaçades:

• Informes afegits o trets
  • Canvis als noms dels temes

No es veuran afectats els informes ni els temes que hàgiu afegit o tret (o que hagi afegit o tret un altre administrador de la propietat).

Desenllaçament

Si no voleu que una col·lecció rebi actualitzacions, podeu desenllaçar-la.

Els objectes (per exemple, les col·leccions) que creeu des de zero estan desenllaçats de manera predeterminada.
Per desenllaçar una col·lecció, feu clic a Desenllaça [Icona Desenllaça] al costat del nom de la plantilla de la col·lecció Els objectes desenllaçats no es poden tornar a enllaçar més endavant.

Captura de pantalla Desenllaçar una col·lecció