Een property verwijderen

Belangrijk: Uw property en alle rapportageweergaven hierin worden 35 dagen nadat ze naar de prullenbak zijn verplaatst, definitief verwijderd. Na verwijdering is de property verdwenen en kunnen we geen historische gegevens meer ophalen of uw rapporten herstellen.

U moet de rol Bewerker hebben om een property naar de prullenbak te verplaatsen. Als u een property naar de prullenbak verplaatst, worden ook alle bijbehorende weergaven naar de prullenbak verplaatst. Verplaats zo een property naar de prullenbak:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de property die u wilt verwijderen.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Property-instellingen.
  4. Klik op Verplaatsen naar prullenbak.
  5. Klik op het bevestigingsscherm op Property naar prullenbak verplaatsen.

Als u een property niet kunt verwijderen

U kunt een Google Analytics 4-property niet verwijderen als deze aan een Universal Analytics-property is gekoppeld. Hier vindt u meer informatie.

Als u een gekoppelde Google Analytics 4-property probeert te verwijderen, krijgt u de volgende foutmelding:
'Deze property is onderdeel van een koppeling tussen een Universal Analytics-property en een Google Analytics 4-property.'

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Open uw Google Analytics-account.

2. Klik linksonder op de pagina op Beheerder en selecteer hier de Universal-property.

1. Klik op Installatieassistent voor GA4 en bevestig hier de GA4-property-ID die is gekoppeld.

1. Klik op Ontkoppelen. Er verschijnt een pop-up.

1. Klik op Doorgaan en dan op Property-instellingen.

1. Klik op Verplaatsen naar prullenmand.
  2. Klik op Property verwijderen.

U kunt de property nu verwijderen.