Vanlige rapportkontroller

Eksport og sending av rapporter via e-post

Eksport av rapporter

Du kan eksportere alle rapporter i følgende format i Google Analytics:

• PDF (Portable Document Format). Du trenger gratisprogrammet Adobe Reader for å vise denne filen.
  • CSV (kommadelte verdier)
  • TSV (tabulatordelte verdier)

Slik eksporterer du en rapport:
  1. Åpne rapporten du vil eksportere. Analytics eksporterer rapporten slik den vises på skjermen for øyeblikket, så pass på at du har angitt ønsket datoperiode og andre innstillinger.

2. Klikk på Eksporter over rapportnavnet.

3. Velg et av disse formatene:

• PDF
    • CSV
    • CSV for Excel
    • TSV

Filen din genereres automatisk og er tilgjengelig i nedlastingskatalogen på datamaskinen din.

Slik eksporterer du mer enn 500 datarader:

For øyeblikket kan bare opptil 500 rader med Analytics-tabelldata eksporteres til CSV-format om gangen. Hvis du må eksportere større datasett, for eksempel eksportere alle søkeord som sendte trafikk til nettstedet ditt, kan du eksportere flere ganger så lenge hvert parti inneholder maksimalt 500 rader.

Hvis du har tusenvis av rader som krever flere eksporter, kan du bruke den praktiske løsningen nedenfor for å eksportere mer enn 500 rader.

1. I rapporten du ønsker å eksportere, angir du 500 for Vis rader.
    Slutten av rapportnettadressen blir oppdatert med følgende informasjonen: explorer-table.rowCount%3D500, der 500 på slutten av strengen angir antall rader som vises i rapporten.
  2. Endre verdien for explorer-table.rowCount
  3. -parameteren til antallet rader du ønsker å eksportere.
    Eksempel: explorer-table.rowCount%3D1000
  4. Trykk på Enter-tasten for å laste inn denne nettadressen i nettleseren.
  5. Bekreft visuelt at den nye parameteren nå er lagt til i rapporten.
    Selv om det ikke vil være noen synlige forskjeller i brukergrensesnittet, vil eksporten gi flere rader.
  6. Velg fanen Eksport, og klikk på alternativet CSV (dette er det eneste formatalternativet som fungerer).
    De eksporterte dataene skal inneholde alle radene du har angitt i nettadressen.

Merk: Innlasting av så mange rader med data om gangen med denne typen løsning, kan forårsake tidsforsinkelser og tidsavbrudd ved innlasting av rapporten. Juster antall eksporterte rader på bakgrunn av dette. For bedre respons bør du vurdere å bruke programmeringsgrensesnittet for dataeksport for Google Analytics. Hvis du trenger dataene i CSV-format, beskriver denne artikkelen hvordan du får til dette ved hjelp av programmeringsgrensesnittet for dataeksport og Java-klientbibliotekene.

Sending av rapporter via e-post

Du kan sende rapporter via e-post i et av disse formatene:

• PDF
  • CSV
  • CSV for Excel
  • TSV

Du kan også planlegge at en rapport skal sendes via e-post i henhold til én av disse tidsplanene:

• Én gang
  • Daglig (sendes hver morgen)
  • Ukentlig (sendes på den valgte ukedagen)
  • Månedlig (sendes på den valgte dagen i måneden)
  • Kvartalsvis (sendes den første dagen i hvert kvartal)

Når du har angitt en tidsplan for en rapport, kan du legge til andre rapporter i den samme tidsplanen. Rapporter du legger til i en tidsplan, sendes til den samme listen med adresser og med den samme konfigurasjonen som den opprinnelige rapporten.

E-postene sendes i 12 måneder. Hvis du vil fortsette å sende den samme e-posten etter utløpsperioden, behøver du bare å endre Effektiv dato under Administrasjon > Visninger > [relevant visning] > Ressurser > Planlagte e-postmeldinger.

Slik sender du en rapport via e-post:
  1. Åpne rapporten du vil sende i henhold til en tidsplan.

2. Klikk på E-post over rapportnavnet.

3. E-postadressen du brukte ved pålogging, er oppført i feltet Fra.

4. Angi en kommadelt liste med e-postadresser i feltet Til.

5. Angi et emne og velg vedleggsformat og frekvens.

6. Klikk på AVANSERTE ALTERNATIVER for å velge hvor lenge Analytics skal sende meldingen med denne rapporten vedlagt.

7. Skriv inn e-postteksten i tekstfeltet.

8. Klikk på Send.
Slik legger du til rapporter i en eksisterende tidsplan:
  1. Åpne rapporten du vil legge til i en eksisterende tidsplan.
  2. Klikk på E-post (over rapportnavnet).
  3. Klikk på fanen Legg til i eksisterende e-post.
  4. Velg en av de eksisterende planlagte meldingene.
    Rapporten sendes med konfigurasjonen for meldingen du velger.
  5. Klikk på Lagre.
Administrer planlagte e-poster

Du administrerer eksisterende planlagte e-poster under visningsressursene. Finn ut mer

Samtlige alternativer for eksport og sending av e-post er ikke tilgjengelige i alle rapporter.