[UA] Rapporten exporteren en delen

Dit artikel gaat over rapporten exporteren en delen in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Rapporten delen en exporteren voor meer informatie over hoe u rapporten in Google Analytics 4 exporteert en deelt.

Een rapport exporteren

U kunt een rapport als volgt exporteren:

1. Open het rapport dat u wilt exporteren. Analytics exporteert het rapport zoals het momenteel op uw scherm wordt weergegeven. Zorg er daarom voor dat de gewenste periode en rapportinstellingen zijn geselecteerd.
  2. Klik op Exporteren (tegenover de rapporttitel).
  3. Selecteer een exportindeling:
    • Csv
    • Tsv
    • Tsv voor Excel
    • Excel (xlsx)
    • Google Spreadsheets
    • Pdf

Het bestand wordt automatisch gegenereerd en in de downloadmap van uw computer geplaatst.

Het laatste lijndiagram dat wordt gegenereerd wanneer u een bewegende grafiek uitvoert, wordt niet geëxporteerd.

Een rapport delen

Er geldt een limiet van 400 geplande e-mailrapporten per gebruiker per weergave.

U kunt een rapport als volgt delen:

1. Open het rapport dat u wilt delen.
  2. Klik op Delen (tegenover de rapporttitel).
  3. Het e-mailadres dat u heeft gebruikt om in te loggen, wordt weergegeven in het veld Van.
  4. Geef een door komma's gescheiden lijst met e-mailadressen op in het veld Aan.
  5. Typ een onderwerp en selecteer de indeling van de bijlage en de frequentie.
  6. Als u in de vorige stap een andere frequentie dan Eenmaal heeft geselecteerd, klikt u op GEAVANCEERDE OPTIES en selecteert u een periode bij Actief gedurende. Als u in de vorige stap bijvoorbeeld Dagelijks heeft geselecteerd en een Actief gedurende-periode van 1 maand heeft ingesteld, wordt de e-mail dagelijks gestuurd gedurende een periode van 1 maand.Ontvangers kunnen zich tijdens de actieve periode afmelden voor volgende e-mails via de link onderaan elke e-mail.
  7. Geef de tekst van uw e-mail in het tekstveld op.
  8. Klik op Verzenden.

De tijdzone die u in de weergave-instellingen selecteert, bepaalt welke gegevens er in de e-mail worden opgenomen. De e-mail zelf wordt even na middernacht in de betreffende tijdzone gestuurd. Een precieze aflevertijd kan echter niet worden gegarandeerd.

De frequentie die u voor het rapport selecteert, bepaalt ook welke gegevens er in het rapport staan. Als u bijvoorbeeld Dagelijks selecteert, worden gegevens van de vorige dag in het rapport opgenomen. Als u Wekelijks selecteert, worden gegevens van de vorige week in het rapport opgenomen.