Olika information i Analytics respektive kundvagnsprogrammet

Det kan finnas flera orsaker till att kundvagnen innehåller annan data än dina Analytics-rapporter.

• Kundvagnen kan ha konfigurerats för rapportering av data i en annan tidszon än Analytics-rapporterna. Kundvagnen kan till exempel ha konfigurerats för rapportering i GMT medan Analytics-rapporterna har konfigurerats för rapportering i CET.
    En transaktion som registreras i Analytics klockan 01.00 en tisdag registreras i kundvagnen som att den har skett klockan 24.00 en måndag. Det medför att de dagliga rapporterna innehåller olika information.
  • Rapporterna kan bli felaktiga om du aktiverar e-handelsspårning i Analytics mitt på dagen. Transaktioner som inträffade innan du aktiverade Analytics-spårning ingår inte i Analytics-rapporterna men däremot i kundvagnsrapporterna.
  • Transaktioner som annulleras med en negativ transaktion med samma värde visas inte i rapporterna eftersom transaktioner med värdet 0 inte rapporteras.
  • Spårningen av e-handel i Analytics kanske inte är korrekt konfigurerad. Läs om att ställa in spårning av e-handel och kontrollera att du har implementerat koden på rätt sätt.
  • Användare kanske blockerar Javascript eller cookies i sina webbläsare, vilket förhindrar att Analytics-taggar aktiveras och att transaktioner registreras.
  • Du kanske inte har implementerat spårning av e-handel för ett specifikt alternativ för en kassafunktion, t.ex. en betalningsprocessor eller ett leveransalternativ.