Avvik mellom data i Analytics og data i handlekurvtjenesten

Det er mange årsaker til at handlekurven din kan inneholde forskjellige data enn de du ser i Analytics-rapportene dine.

• Handlekurven kan være konfigurert for å rapportere data i en annen tidssone enn Analytics-rapportene. Det kan for eksempel hende at handlekurven er konfigurert for å rapportere data i tidssonen EST (Eastern Standard Time), mens Analytics-rapportene er konfigurert slik at data rapporteres i tidssonen PST (Pacific Standard Time).
    I slike situasjoner blir en transaksjon som i Analytics ser ut for å ha forekommet kl. 23:00 på mandag i tidssonen PST, registrert i handlekurven som om den skjedde kl. 01:00 på tirsdag. De daglige rapportene inneholder derfor forskjellige data.
  • Informasjonen i rapportene kan være feil hvis du angir at netthandelssporing i Analytics skal skje midt på dagen. Transaksjoner som skjedde før du implementerte Analytics-sporing, blir ikke vist i Analytics-rapportene, men de blir vist i handlevognrapportene.
  • Transaksjoner som blir avbrutt ved at du har lagt til en negativ transaksjon med tilsvarende verdi, blir ikke vist i rapportene. Transaksjoner med nullverdi blir altså ikke rapportert.
  • Det kan hende at «Sporing av netthandel» i Google Analytics ikke er riktig konfigurert. Les artikkelen Konfigurer Sporing av netthandel for å sørge for at du har implementert koden på riktig måte.
  • Brukere kan muligens blokkere Javascript eller informasjonskapsler i nettleseren de bruker, og med dette kan de forhindre at Analytics-taggen utløses, og at transaksjonene blir registrert.
  • Du har kanskje ikke implementert «Sporing av netthandel» for et bestemt alternativ for utsjekking, for eksempel en betalingsbehandler eller et leveringsalternativ.
Bruk feilsøkingsprogrammet for sporing og rapportering av netthandel til å finne og løse relaterte problemer.