Avancerade filter

Med det avancerade filtret kan du skapa fält för rapportering utifrån ett eller två befintliga fält. Använd POSIX reguljära uttryck och motsvarande variabler för att fånga alla eller delar av Fält och sedan kombinera resultatet i valfri ordning. Om du vill ha allmän information om hur filtrering fungerar kan du läsa Om filter.

Ett avancerat filter tar upp till två fält, Fält A och Fält B, för att skapa utdatafältet. Uttrycket Utdrag A tillämpas på Fält A och uttrycket Utdrag B tillämpas på Fält B. Dessa uttryck kan använda hela eller delar av textmatchningar och kan innehålla jokertecken. Nedan följer en lista över de vanligaste jokertecknen och deras innebörd. Uttrycken överensstämmer med POSIX reguljära uttryck.

Jokertecken Innebörd
. Matchar alla enskilda tecken
* Matchar noll eller fler av föregående poster
+ Matchar en eller fler av föregående poster
? Matchar noll eller en av föregående poster
() Ser innehåll inom parentes som en post
[] Matchar en post i listan
- Skapar ett intervall i en lista
| eller
^ Matchar till början av fältet
$ Matchar till slutet av fältet
\ skifta någon av de ovanstående

Använd parenteser () för att fånga delar av fält. Dessa kan refereras i Konstruktör med märkningen $A1, $A2, $B1, $B2. Märkningen $A eller $B hänvisar till fältet och siffrorna hänvisar till vilken parentes som ska hämtas. I ovanstående exempel fångas hela Fält A och hela Fält B och sätts ihop till det nya fältet. Fältet Utdata till kan vara ett separat fält eller samma fält som Fält A eller Fält B.

Kontroller

Med alternativet Åsidosätt utdatafältet kan du avgöra vad som ska hända om fältet Utdata till redan finns. Med alternativet Fältet x är obligatoriskt kan du avgöra vad som ska hända om ett av uttrycken inte matchar. Slutligen indikerar Skiftlägeskänslig om uppgifterna måste matcha strängarnas stora och små bokstäver.