Avanserte filtre

Med alternativet Avansert filter kan du opprette felter for rapportering fra ett felt eller to eksisterende felter. Bruk POSIX-regeluttrykk og tilsvarende variabler for å fange opp alle eller deler av felter og kombinere resultatet i den rekkefølgen du ønsker. Hvis du ønsker mer generell informasjon om hvordan filtrering fungerer, kan du lese Om filtre.

Et avansert filter legger beslag på to felter, Felt A og Felt B, som til sammen utgjør Utdatafeltet. Uttrykket Trekk ut A brukes på Felt A, og uttrykket Trekk ut B brukes på Felt B. Disse uttrykkene kan bruke både fullstendig og ufullstendig tekstsamsvar og kan også inneholde jokertegn. Nedenfor finner du en oversikt over de vanligste jokertegnene og deres funksjon. Uttrykkene er i tråd med POSIX-regeluttrykk.

Jokertegn Funksjon
. samsvarer med et hvilket som helst enkelttegn
* samsvarer med ingen eller flere av forrige element
+ samsvarer med ett eller flere av forrige element
? samsvarer med ingen eller ett av forrige element
() tolker innholdet i parentesen som element
[] samsvarer med ett element i denne listen
- oppretter et området i en liste
| eller
^ samsvarer med begynnelsen av feltet
$ samsvarer med slutten av feltet
\ tilbakestiller tegnene til den opprinnelige betydningen

Bruk parentesene () til å fange opp deler av feltene. Disse kan henvises til i konstruktøren ved hjelp av notasjonen $A1, $A2, $B1, $B2. $A eller $B henviser til feltet, og tallet henviser til parentesen som skal fanges opp. I eksemplet ovenfor blir hele Felt A og hele Felt B fanget opp og satt sammen til et nytt felt. Feltet Utdata til kan være et separat felt eller det samme feltet som Felt A eller Felt B.

Kontroller

Alternativet Overstyr utdatafelt gir deg muligheten til å velge hva som skal skje hvis feltet Utdata til allerede eksisterer. Alternativet Felt x er obligatorisk gir deg muligheten til å velge hva som skal skje hvis ett av uttrykkene ikke samsvarer. Til slutt angir Skille mellom store og små bokstaver om bruken av store og små bokstaver i dataene er en forutsetning for samsvar.