Geavanceerde filters

Met het geavanceerde filter kunt u velden voor rapportage samenstellen op basis van één of twee bestaande velden. Met POSIX-conforme reguliere expressies en de bijbehorende variabelen kunt u alle velden of selecties daaruit vastleggen en de resultaten combineren in elke gewenste volgorde. Voor algemene informatie over hoe filters werken, kunt u Over filters lezen.

Een geavanceerd filter bevat twee velden, Veld A en Veld B om het Uitvoerveld op te bouwen. De expressie A extraheren wordt toegepast op Veld A en de expressie B extraheren wordt toegepast op Veld B. Deze expressies kunnen gebruikmaken van volledige of gedeeltelijke tekstovereenkomst en kunnen jokertekens bevatten. Hieronder ziet u een lijst van de meest voorkomende jokertekens en hun betekenissen. De expressies zijn POSIX-conforme reguliere expressies.

Jokerteken Betekenis
. Komt overeen met één specifiek teken
* Komt overeen met nul of meer van het vorige item
+ Komt overeen met een of meer van het vorige item
? Komt overeen met geen of één van het vorige item
() Inhoud tussen haakjes wordt herinnerd als item
[] Komt overeen met één item in deze lijst
- Maakt een bereik in een lijst
| Of
^ Komt overeen met het begin van het veld
$ Komt overeen met het einde van het veld
\ Alle bovenstaande jokertekens escapen

Met de haakjes () kunt u gedeelten van de velden vastleggen. Hiernaar kan worden verwezen in Samenstellen met de notatie $A1, $A2, $B1, $B2. De variabelen $A, &$B enzovoort verwijzen naar het veld en het cijfer naar welke tekenreeks tussen haakjes moet worden gebruikt. In het bovenstaande voorbeeld worden het hele Veld A en het hele Veld B vastgelegd en samengesteld in een nieuw veld. Het veld Uitvoer naar kan een afzonderlijk veld zijn of hetzelfde veld als Veld A of Veld B.

Besturingselementen

Met het veld Uitvoerveld overschrijven kunt u besluiten wat u moet doen als het veld Uitvoer naar al bestaat. Met de optie Veld x is vereist kunt u besluiten wat u moet doen als een van de expressies niet overeenkomt. Tot slot bepaalt Hoofdlettergevoelig of de gegevens met exact identiek hoofdlettergebruik moeten overeenkomen met de tekenreeksen.