Näkymäsuodattimien luominen ja hallinnointi

Voit luoda suodattimia tilitasolla ja käyttää niitä sen jälkeen yhdessä tai useammassa näkymässä.

Näkymätasolla voit luoda ainoastaan kyseistä näkymää koskevia suodattimia ja muokata tilitason suodattimia, jotka on otettu käyttöön kyseisessä näkymässä.

Sisällys:

Luvat

Käyttäjät, joilla on tilitason muokkaajan rooli, voivat

• luoda/muokata suodattimia tilitasolla
  • luoda/muokata suodattimia näkymätasolla
  • käyttää suodattimia missä tahansa tilin näkymässä.

Käyttäjät, joilla on näkymätason muokkaajan rooli, voivat

• käyttää suodattimia näkymässä tai poistaa niitä näkymästä, mutta he eivät voi muokata suodattimia eivätkä luoda uusia suodattimia.

Suodattimen luominen tilitasolla

Näin luot suodattimen tilitasolla:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry tilille, jolle haluat luoda suodattimen.
  3. Valitse TILI-sarakkeesta Kaikki suodattimet.
  4. Klikkaa + Lisää suodatin. (Jos et näe painiketta, sinulla ei ole tarvittavia lupia.)
  5. Nimeä suodatin.
  6. Valitse Ennalta määritetty, jos haluat valita jonkin valmiista suodatintyypeistä.
  7. Valitse Oma, jos haluat luoda oman suodattimen annetuista vaihtoehdoista. Jos luot oman suodattimen, tutustu suodatinkenttien määritelmiin.
    Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Tämän seurauksena seuraavissa kentissä saattaa näkyä rajallisesti tai ei lainkaan dataa:
    • Mobiililaitteen brändi
    • Mobiililaitteen markkinointinimi
    • Mobiililaitemalli
    • Mobiilisyötteen valitsin
    • Käyttöjärjestelmäversio
    • Näytön resoluutio
  8. Valitse Käytettävissä olevat näkymät ‑listasta näkymät, joissa haluat käyttää suodatinta, ja klikkaa sitten Lisää.
  9. Klikkaa Tallenna.

Näkymäsuodattimia käytetään oletuksena siinä järjestyksessä, jossa ne on lisätty. Jos näkymässä siis on jo suodattimia, uutta suodatinta käytetään niiden jälkeen. Voit vaihtaa näkymän suodatinten järjestystä noudattamalla alla olevia ohjeita.

Suodattimen luominen näkymätasolla

Näin luot suodattimen näkymätasolla:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry näkymään, johon haluat luoda suodattimen.
  3. Valitse NÄKYMÄ-sarakkeesta Suodattimet.
  4. Klikkaa + Lisää suodatin. (Jos et näe painiketta, sinulla ei ole tarvittavia lupia.)
  5. Valitse Luo uusi suodatin.
  6. Nimeä suodatin.
  7. Valitse Ennalta määritetty, jos haluat valita jonkin valmiista suodatintyypeistä.
  8. Valitse Oma, jos haluat luoda oman suodattimen annetuista vaihtoehdoista. Jos luot oman suodattimen, tutustu suodatinkenttien määritelmiin.
    Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Tämän seurauksena seuraavissa kentissä saattaa näkyä rajallisesti tai ei lainkaan dataa:
    • Mobiililaitteen brändi
    • Mobiililaitteen markkinointinimi
    • Mobiililaitemalli
    • Mobiilisyötteen valitsin
    • Käyttöjärjestelmäversio
    • Näytön resoluutio
  9. Valitse Käytettävissä olevat näkymät ‑listasta näkymät, joissa haluat käyttää suodatinta, ja klikkaa sitten Lisää.
  10. Valitse Tallenna.

Näkymän suodatinjärjestyksen muuttaminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja-välilehti ja siirry näkymään, johon haluat luoda suodattimen.
  3. Valitse NÄKYMÄ-sarakkeesta Suodattimet.
  4. Klikkaa Valitse suodattimien järjestys, valitse siirrettävä suodatin ja klikkaa sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
  5. Jos haluat poistaa suodattimen näkymästä, klikkaa kyseisen suodattimen rivillä olevaa poista-kohtaa.

Aiemmin luotujen suodattimien lisääminen näkymään tai poistaminen näkymästä

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry näkymään, johon haluat lisätä tai josta haluat poistaa suodattimia.
  3. Valitse NÄKYMÄ-sarakkeesta Suodattimet.
  4. Klikkaa + Lisää suodatin.
  5. Valitse Käytä olemassa olevaa suodatinta.
  6. Lisää tai poista suodattimia tarpeen mukaan.
  7. Valitse Tallenna.