Opsæt sporing på tværs af domæner (analytics.js)

Sporing på tværs af domæner gør det muligt for Analytics at se sessioner på to relaterede websites (f.eks. et e-handelswebsite og et separat indkøbsvognswebsite). Dette kaldes nogle gange for websitelinkning.

For at oprette sporing på tværs af domæner skal du have et godt kendskab til redigering af HTML og kodning i JavaScript – eller få hjælp af en erfaren webudvikler.

Få flere oplysninger om opsætning af din grundlæggende sporingskode.

I denne artikel:

Oversigt over sporing på tværs af domæner

Analytics indsamler en Client-ID-værdi i hvert hit for at spore sessioner. Client-ID-værdier gemmes i cookies. Cookies gemmes pr. domæne, og websites på ét domæne har ikke adgang til cookiesæt for et andet domæne. Når du sporer sessioner på tværs af flere domæner, skal Client-ID-værdien overføres fra ét domæne til det andet. For at gøre dette har Analytics-sporingskoden linkningsfunktioner, der giver kildedomænet mulighed for at placere Client-ID'et i webadresseparametrene for et link, hvor destinationsdomænet har adgang til det.

Opsæt sporing på tværs af domæner ved hjælp af Google Tag Manager

Hvis du bruger Google Tag Manager til at administrere din Analytics-sporing, skal du følge vejledningen i Sporing på tværs af domæner.

Opsæt sporing på tværs af domæner ved at ændre sporingskoden

For at opsætte sporing på tværs af domæner for flere topdomæner skal du ændre Analytics-sporingskoden på hvert domæne. Du skal have en grundlæggende viden om HTML og JavaScript eller arbejde sammen med en udvikler for at konfigurere sporing på tværs af domæner. Eksemplerne i denne artikel bruger sporingskodestykket til Universal Analytics (analytics.js).

1. Opsæt en ejendom på din Analytics-konto.
    Hvis du vil bruge sporing på tværs af domæner, skal du opsætte én ejendom på din Analytics-konto. Brug det samme sporingskodestykke og sporings-id fra denne ejendom til alle dine domæner.

Du skal redigere sporingskodestykket, for at sporing på tværs af domæner kan fungere. Hvis du ikke allerede har inkluderet kodestykket på alle dine websider, kan det være en god idé at kopiere og indsætte det i et tekstredigeringsværktøj, inden du fortsætter med at følge denne vejledning. På den måde behøver du kun at lave ændringerne én gang og kan derefter indsætte det redigerede kodestykke på alle dine websider.

2. Rediger sporingskoden for det primære domæne.
    Find linjen create i kodestykket. For et website, som hedder eksempel-1.com, ser den sådan ud:

ga('create', 'UA-XXXXXXX-Y', 'eksempel-1.com');

Foretag følgende ændringer af kodestykket (de ændringer, du skal foretage, er angivet med fed rød tekst):

ga('create', 'UA-XXXXXXX-Y', 'auto', {'allowLinker': true});
      ga('require', 'linker');
      ga('linker:autoLink', ['example-2.com'] );

Husk at erstatte eksempelsporings-id'et (UA-XXXXXX-Y) med dit eget sporings-id og at erstatte eksemplet på et sekundært domæne (example-2.com) med dit eget sekundære domænenavn.

Sporingskodestykket skal indeholde disse ændringer alle de steder, hvor det forekommer på dit primære domæne.

For tre eller flere domæner

Følg eksemplet ovenfor, men føj de andre domæner til AutoLink-pluginnet. Det ekstra komma er også vigtigt at få med her:

ga('linker:autoLink', ['example-2.com', 'example-3.com'] );
    Se et eksempel på det fuldstændige kodestykke

Sporingskodestykket på dit primære domæne skal se sådan ud:

<script>

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXXXX-Y', 'auto', {'allowLinker': true});
    ga('require', 'linker');
    ga('linker:autoLink', ['example-2.com'] );

ga('send', 'pageview');

</script>
  3. Rediger sporingskoden på det sekundære domæne.

Find linjen create i kodestykket. Foretag følgende ændringer af kodestykket (de ændringer, du skal foretage, er angivet med fed rød tekst):

ga('create', 'UA-XXXXXXX-Y', 'auto', {'allowLinker': true});
      ga('require', 'linker');
      ga('linker:autoLink', ['example-1.com'] );

Husk at erstatte eksempelsporings-id'et (UA-XXXXXX-Y) med dit eget sporings-id og at erstatte eksemplet på et primært domæne (example-1.com) med dit eget primære domænenavn.

Sporingskodestykket skal indeholde disse ændringer alle de steder, hvor det forekommer på dit sekundære domæne.

For tre eller flere domæner

Følg eksemplet ovenfor, men føj de andre domæner til AutoLink-pluginnet. Det ekstra komma er også vigtigt at få med her:

ga('linker:autoLink', ['example-1.com', 'example-3.com'] );
    Se et eksempel på det fuldstændige kodestykke

Sporingskodestykket på dine sekundære domæner skal se sådan ud:

<script>

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXXXX-Y', 'auto', {'allowLinker': true});
    ga('require', 'linker');
    ga('linker:autoLink', ['example-1.com'] );

ga('send', 'pageview');

</script>

Opsæt rapporteringsvisninger, og tilføj filtre

Analytics medtager som standard kun sidestien og sidenavnet og ikke domænenavnet. Dine sider ser eksempelvis således ud i rapporten Websiteindhold:

• /about/contactUs.html
  • /about/contactUs.html
  • /products/buy.html

Da der ikke vises domænenavne, kan det være svært at se, hvilket domæne den enkelte side hører til.

Hvis du vil have domænenavnet vist i dine rapporter, skal du gøre to ting: Opret en kopi af din rapporteringsvisning, der indeholder data fra alle dine domæner, og tilføj et avanceret filter i den nye visning. Med dette filter fortæller du Analytics, at der skal vises domænenavne i dine rapporter.

Følg dette eksempel for at opsætte et visningsfilter, der viser domænenavne i dine rapporter, når du har opsat sporing på tværs af domæner. For nogle felters vedkommende er det nødvendigt at vælge et element på rullemenuen. For andre felter skal du indtaste disse tegn:

• Filtertype: Tilpasset filter > Avanceret
  • Felt A --> Uddrag A: Hostname = (.*)
  • Felt B --> Uddrag B: Forespørgsels-URI = (.*)
  • Output til --> Konstruktør: Forespørgsels-URI = $A1$B1

Klik på Gem for at oprette filteret.

Du kan validere, at dine filtre fungerer efter hensigten, via Google Tag Assistant Recordings. Tag Assistant Recordings kan vise dig, præcist hvordan dine filtre ændrer din trafik.

Føj domæner til listen over henvisningsekskluderinger

Når en bruger "rejser" fra dit første domæne til dit andet domæne, opfatter Analytics det som om, at brugeren blev henvist til dit andet domæne fra dit første domæne, og Analytics opretter en ny session. Hvis du gerne vil kunne spore en enkelt session på tværs af flere domæner, skal du føje dine domæner til listen over hensvisningsekskluderinger.

Kontrollér, at sporing på tværs af domæner fungerer

Den bedste metode til at kontrollere, at sporing på tværs af domæner fungerer, er at bruge Google Tag Assistant Recordings. Når du opretter en session, der krydser domæner, kan denne funktion med det samme fortælle dig, om det fungerede eller ej.

Her er et eksempel på en Tag Assistant Recordings-rapport, der viser, hvordan det ser ud, når sporing på tværs af domæner ikke er opsat korrekt.

Relaterede ressourcer

analytics.js

gtag.js