Om regulære udtryk (regex)

Analytics understøtter regulære udtryk, så du kan oprette mere fleksible definitioner for ting som visningsfiltre, mål, segmenter, målgrupper, indholdsgrupper og kanalgrupperinger.

I Analytics' kontekst er regulære udtryk bestemte sekvenser af tegn, der enten bredt eller snævert matcher mønstre i dine Analytics-data.

Hvis du f.eks. ønsker at oprette et visningsfilter for at ekskludere websitedata, der er genereret af dine egne medarbejdere, kan du bruge et regulært udtryk til at ekskludere alle data fra hele gruppen af IP-adresser, som dine medarbejdere bruger. Lad os sige, at disse IP-adresser går fra 198.51.100.1-198.51.100.25. I stedet for at skulle indtaste 25 forskellige IP-adresser, kan du oprette et regulært udtryk såsom 198\.51\.100\.\d*, der matcher hele intervallet af adresser.

Eller hvis du ønsker at oprette et visningsfilter, der kun indeholder kampagnedata fra to forskellige byer, kan du oprette et regulært udtryk såsom San Francisco|New York (San Francisco eller New York).

Metategn i regulære udtryk

Jokertegn

. Matcher alle enkelte tegn (bogstav, tal eller symbol) 1. matcher
10, 1A

1.1 matcher
111, 1A1

Eksempler
? Matcher det foregående tegn nul gange eller én gang 10? matcher
1, 10

Eksempler
+ Matcher det foregående tegn én gang eller flere gange 10+ matcher
10, 100

Eksempler
* Matcher det foregående tegn nul eller flere gange 1* matcher
1, 10

Eksempler
| Opretter et OR-match

Brug det ikke i slutningen af et udtryk
1|10 matcher
1, 10

Eksempler

Ankre

^ Matcher de foregående, nabostillede tegn i starten af en streng ^10 matcher
10, 100, 10x

^10 matcher ikke
110, 110x

Eksempler
$ Matcher de nabostillede tegn i slutningen af en streng 10$ matcher
110, 1010

10$ matcher ikke
100, 10x

Eksempler

Grupper

( ) Matcher de omsluttede tegn i nøjagtig rækkefølge alle steder i strengen

Bruges også til at gruppere andre udtryk
(10) matcher
10, 101, 1011

([0-9]|[a-z]) matcher
alle tal eller små bogstaver

Eksempler
[ ] Matcher de omsluttede tegn i vilkårlig rækkefølge alle steder i strengen [10] matcher
012, 120, 210

Eksempler
- Opretter en serie af tegn i parenteser for at matche alle steder i en streng [0-9] matcher et tal mellem 0 og 9

Eksempler

Escape

\ Angiver, at det nabostillede tegn skal fortolkes bogstaveligt og ikke som et metategn i et regulært udtryk \. angiver, at den nabostillede prik skal fortolkes som et punktum eller et decimaltegn og ikke som et jokertegn.

216\.239\.32\.34 matcher
216.239.32.34

Eksempler

Tips!

Sørg for, at dine regulære udtryk er enkle. Det er lettere for andre bruger at fortolke og redigere et enkelt regulært udtryk.

Brug en omvendt skråstreg (\) til at "escape" metategn i regulære udtryk, når disse tegn i stedet skal fortolkes bogstaveligt. Hvis du f.eks. bruger en prik som decimalskilletegn i en IP-adresse, skal du "escape" den med en omvendt skråstreg (\.), så den ikke fortolkes som et jokertegn.

Regulære udtryk skal ikke nødvendigvis indeholde metategn for regulære udtryk. Du kan f.eks. oprette et segment for alle data fra Indien med følgende filterdefinition: land matcher det regulære udtryk Indien

Regulære udtryk er "grådige" – hvis du ikke udtrykkeligt fortæller dem, at de skal lade være, matcher de alt det, du angiver, plus eventuelle nabostillede tegn. Eksempelvis matcher site mitwebsite, ditwebsite, dereswebsite, parasite – enhver streng, der indeholder "site". Hvis du har brug for at lave et bestemt match, skal du konstruere dit regulære udtryk i overensstemmelse hermed. Hvis du f.eks. har brug for kun at matche strengen “site”, skal du udforme dit regulære udtryk, så “site” er både i starten og slutningen af strengen: ^site$.