Data saknas i Google Ads-rapporter

Innehåll i artikeln:

Ingen data i rapporten Google Ads-kampanjer

Google Ads-annonsörer som har länkat sina konton till Analytics bör kunna se Google Ads-kostnadsdata och data om måladressbesök i rapporten Google Ads-kampanjer. Om du inte ser någon data i rapporterna kan det bero på något av följande:

• Dina annonser visas inte som förväntat
    Om du inte ser någon klickdata i rapporten Google Ads-kampanjer bör du kontrollera att annonskampanjerna som du vill spåra i Analytics visas som förväntat.

• Ditt Google Ads-konto är felaktigt länkat till din Analytics-egendom
    Om dina annonser visas utan problem, men du fortfarande inte ser någon data i rapporten Google Ads-kampanjer, kan det bero på en otaggad webbadress eller en felaktig implementering av Google Ads-kostnadsdata. I tabellen nedan visas de olika scenarier som kan uppstå i sådana situationer.

Google Ads-konto länkat Google Ads-konto inte länkat

Manuell taggning

Om du taggar dina Google Ads-annonser manuellt med source=google och medium=cpc visas de i rapporten Google Ads-kampanjer. Parametervärdena är skiftlägeskänsliga, så du måste använda små bokstäver för google och cpc.

Din Google Ads-kostnadsdata visas på fliken Klick i rapporten Google Ads-kampanjer.

I rapporten Google Ads-kampanjer kan du endast visa data för dina Google Ads-kampanjer. Du hittar ingen kostnadsdata på fliken Klick.

Automatisk taggning

Det här tillvägagångssättet är bäst för annonsörer som vill att både kostnads- och besöksdata från Google Ads ska visas i rapporten Google Ads-kampanjer. Om du aldrig har länkat ditt Google Ads-konto och taggat alla dina länkar automatiskt gäller det här scenariot för dig.

Läs om hur du använder kostnadsdata och taggar måladresser automatiskt.

Om du inte hittar några kostnadsdata på sidan Profilinställningar kanske du inte har länkat ditt Google Ads-konto till ditt Analytics-konto.

I dina Google Ads-rapporter visas inte kostnadsdata på fliken Klick, och alla Google Ads-dimensioner som Kampanj, Annonsgrupp, Sökord etc. identifieras som (not set).

Ingen taggning

Ingen Google Ads-information visas i rapporten Google Ads-kampanjer.

Din Google Ads-data identifieras som ett organiskt eller hänvisningsrelaterat medium i dina Analytics-rapporter.

Du får samma resultat som när inga måladresser har taggats och inga kostnadsdata har använts.

Vissa rader i Google Ads-rapporterna saknar besöksdata

En vanlig orsak till att data saknas är att du har länkat ett Google Ads-konto till en vy där viss trafik har filtrerats bort. Om till exempel trafik till en specifik målsida har filtrerats bort från en vy ser du fortfarande Google Ads-informationen för dessa måladresser, men du ser inte grundläggande mätvärden som sessioner och avvisningsfrekvens.

Läs mer om skillnaderna mellan ett klick och en session.

Tänk på att kostnadsdata bara importeras från Google Ads till Analytics (inte från exempelvis Yahoo).