Importera mål och transaktioner från Analytics till Google Ads konverteringsspårning

Innan du kan importera mål och e-handelstransaktioner från Analytics till Google Ads konverteringsspårning måste följande villkor vara uppfyllda:

• Analytics- och Google Ads-kontona är länkade.
  • Du har aktiverat automatisk taggning på ditt Google Ads-konto. Obs! Om du använder åsidosättning av automatisk taggning i Analytics kan du fortfarande importera mål och transaktioner till Google Ads för sådana klick.
  • Du har skapat ett eller flera mål eller ställt in spårning av e-handel i Analytics.

Du kan även aktivera Google-signaler så att konverteringar över flera enheter exporteras till Google Ads automatiskt.

Utöver att importera mål och transaktioner från Analytics till konverteringsspårning i Google Ads kan du också se Analytics-mätvärden, som Avvisningsfrekvens, Genomsnittlig sessionslängd och Sidor/session, på flikarna Kampanjer och Annonsgrupper i Google Ads. Läs om hur du lägger till Analytics-data i Google Ads-rapporter.

Google Ads importerar inte mål och transaktioner som tillskrivs videokampanjer.

Så här importerar du dina mål:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto och klicka på ikonen Verktyg och inställningar i rubriken. Obs! Om du nyligen länkade dina Google Ads- och Analytics-konton ska du vänta 30 minuter innan du börjar importera mål eller transaktioner.
  2. Gå till Mätning > Konverteringar.
  3. Klicka på  Konvertering högst upp till vänster.
  4. Klicka på + Ny konverteringsåtgärd.
  5. Klicka på Importera, välj Google Analytics (UA) och klicka sedan på Fortsätt.
  6. Markera de mål och transaktioner du vill importera och klicka på Importera och fortsätt.
  7. Klicka på Klart.

Som standard markerar Google Ads dina importerade Google Analytics 4-konverteringar som primära konverteringsåtgärder. Konverteringsspårningsfunktionen i Google Ads börjar importera data från ditt Analytics-konto från och med dagen då du klickar på Importera. Data från före det datumet tas inte med i konverteringsspårningen. Målen visas tillsammans med konverteringsdata på sidan Konverteringar och i Google Ads-rapporterna efter cirka två dagar.

Första gången du importerar ett mål från Google Analytics till Google Ads konverteringsspårning får målet samma namn som i Analytics, följt av vynamnet inom parentes. Till exempel får ett Analytics-mål med namnet Registreringar i vyn Primär vy namnet Registreringar (Primär vy) i Google Ads konverteringsspårning. Om du senare vill ändra namnet på ett importerat mål måste du göra ändringen i Google Ads-kontot. Ändringar av målnamnet i Analytics återspeglas inte i Google Ads.

Google Ads använder dina valda konverteringsperioder (7–90 dagar, standard är 30 dagar) för att avgöra vilka mål eller transaktioner som ska importeras från Analytics. Om du till exempel använder standardperioden på 30 dagar för målet Mål 1: Registreringar importerar Google Ads bara slutförda mål som inträffade inom 30 dagar från klicket.

Läs mer i Konverteringsspårning och Analytics om hur Google Ads konverteringsspårning fungerar med Analytics när båda är länkade.

Du kan även läsa mer om varför det kan förekomma avvikelser i konverteringsstatistiken mellan Google Ads konverteringsspårning och Analytics.

Om du hanterar dina bud med budgivning med Mål-CPA används Analytics-mål och e-handelstransaktioner automatiskt när du klickar på Importera.

Vanliga frågor

Varför ser jag inte visningsbaserade konverteringar eller konverteringar över flera enheter i Google Ads?

Den här informationen visas inte om du importerar mål och/eller transaktioner från Analytics, eftersom Google Ads konverteringsspårning krävs.

Varför överensstämmer inte importerad konverteringsdata i Google Ads med transaktions- eller måldata i Analytics?

Du kanske försöker jämföra mål och transaktioner från alla trafikkällor, inte bara sådana som kommer från google/cpc. Analytics-mätvärdena Slutförda mål och E-handelstransaktioner beräknas på ett annat sätt än mätvärdena för konverteringsspårning i Google Ads. Om du ser att data för de här mätvärdena i ditt Analytics-konto skiljer sig från konverteringsmätvärdena i ditt Google Ads-konto betyder det inte nödvändigtvis att implementeringen av konverteringsspårningen är felaktig. Det kan helt enkelt vara ett resultat av olika spårningsmetoder. Läs mer om varför det kan förekomma avvikelser.

Relaterade resurser

Ladda ned handboken för digitala medier