Importer mål og transaksjoner fra Analytics til Google Ads-konverteringssporing

For at du skal kunne importere mål og netthandeltransaksjoner fra Analytics til konverteringssporing i Google Ads, må følgende vilkår være oppfylt:

• Analytics- og Google Ads-kontoene dine er knyttet sammen.
  • Du har slått på automatisk merking i Google Ads-kontoen din. Merk: Hvis du bruker innstillingen for overstyring av automatisk tagging i Analytics, kan du fortsatt importere mål og transaksjoner til Google Ads for de aktuelle klikkene.
  • Du har opprettet ett eller flere mål eller konfigurert sporing av netthandel i Analytics.

Du kan også velge å aktivere Google-signaler. Da blir i så fall data om konverteringer via flere enheter automatisk eksportert til Google Ads.

I tillegg til å importere Analytics-mål og -transaksjoner til konverteringssporing i Google Ads kan du også se Analytics-beregninger på Kampanjer- og Annonsegrupper-fanene i Google Ads. Disse beregningene omfatter blant annet Fluktfrekvens, Gj.sn. øktvarighet og Sider per økt. Finn ut hvordan ved å lese om hvordan du legger til Analytics-data i Google Ads-rapporter.

Mål og transaksjoner knyttet til videokampanjer blir ikke importert i Google Ads.

Slik importerer du mål:

1. Logg på Google Ads-kontoen din, og klikk på ikonet for Verktøy og innstillinger øverst. Merk: Hvis du nylig har knyttet sammen Google Ads- og Analytics-kontoen din, må du vente 30 minutter før du importerer mål eller transaksjoner.
  2. Gå til Måling > Konverteringer.
  3. Klikk på  Konvertering øverst til venstre.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling.
  5. Klikk på Importér, velg Google Analytics (UA), og klikk deretter på Fortsett.
  6. Velg alle målene og transaksjonene du vil importere, og klikk deretter på Importér og fortsett.
  7. Klikk på Ferdig.

Som standard merkes de importerte Google Analytics 4-konverteringene dine som primære konverteringshandlinger i Google Ads. Fra og med den dagen du klikker på Importér, blir det importert data fra Analytics-kontoen din til konverteringssporingen i Google Ads. Historiske data fra før denne datoen blir ikke tatt med i konverteringssporingen. Innen to dager vises målene ved siden av konverteringsdataene på Konverteringer-siden og i Google Ads-rapportene.

Når du importerer et mål fra Analytics til konverteringssporing for Google Ads for første gang, har målet det samme navnet som det har i Analytics, nå etterfulgt av datautvalgsnavnet i parenteser. Eksempel: Et Analytics-mål med navnet «Registreringer» som er plassert i et datautvalg kalt «Primærvisning», heter «Registreringer (Primærvisning)» i konverteringssporing for Google Ads. Hvis du senere ønsker å endre navnet på et importert mål, må du gjøre endringen i Google Ads-kontoen din. Endringer i målnavnet i Analytics gjenspeiles ikke i Google Ads.

I Google Ads brukes konverteringsvinduene du har valgt (7–90 dager, med 30 dager som standard), for å fastslå hvilke mål eller transaksjoner som skal importeres fra Analytics. Hvis du for eksempel bruker standardvinduet på 30 dager for et mål med navnet Mål 1: registreringer, importerer Google Ads utelukkende målfullføringene som inntraff innen 30 dager etter selve klikket.

For å finne ut mer om hvordan konverteringssporing i Google Ads fungerer sammen med Analytics når de to er knyttet sammen, kan du lese Konverteringssporing og Analytics.

Du kan også lære mer om hvorfor du ser enkelte avvik i konverteringsstatistikken mellom konverteringssporing i Google Ads og Analytics.

Hvis du bruker mål-CPA-budgivning for å administrere budene dine, blir Analytics-mål og -netthandeltransaksjoner automatisk tatt i bruk etter at du har klikket på Importér.

Vanlige spørsmål

Hvorfor ser jeg ikke visningskonverteringer eller konverteringer via flere enheter i Google Ads?

Disse dataene blir ikke vist hvis du importerer mål og/eller transaksjoner fra Analytics, ettersom denne funksjonen krever tilpasset konverteringssporing i Google Ads.

Hvorfor samsvarer ikke de importerte konverteringsdataene i Google Ads med mål- eller transaksjonsdataene i Analytics?

Du prøver kanskje å sammenligne mål og transaksjoner fra ALLE trafikkilder snarere enn bare fra google/cpc. Analytics-beregningene Målfullføringer og Netthandeltransaksjoner beregnes på en annen måte enn beregningene for konverteringssporing i Google Ads. Hvis du ser at dataene for disse beregningene i Analytics-kontoen din er forskjellige fra konverteringsberegningene i Google Ads-kontoen din, betyr det ikke nødvendigvis at sporingsimplementeringen er feil. Det kan rett og slett skyldes de ulike sporingsmetodene. Finn ut mer om hvorfor du kanskje ser noen avvik.

Relatert ressurs

Last ned idéboken for administratorer for digitale medier