Analytics-doelen en -transacties importeren in 'Conversies bijhouden' van Google Ads

Als u uw doelen en e-commercetransacties uit Analytics wilt importeren in 'Conversies bijhouden' van Google Ads, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Uw Analytics- en Google Ads-accounts zijn gekoppeld.
  • U heeft autotagging ingeschakeld in uw Google Ads-account. Opmerking: Als u in Analytics de instelling Autotagging overschrijven gebruikt, kunt u voor die klikken nog steeds doelen en transacties importeren in Google Ads.
  • Uw Analytics-doel of -transactie heeft per type op een bepaald moment actief verkeer ontvangen via een advertentie.

U kunt ook Google-signalen activeren zodat conversies via verschillende apparaten automatisch naar Google Ads worden geëxporteerd.

U kunt echter niet alleen Google Analytics-doelen en -transacties in 'Conversies bijhouden' van Google Ads importeren, maar ook Google Analytics-statistieken, zoals Bouncepercentage, Gem. sessieduur en Pagina's/sessie, bekijken op de Google Ads-tabbladen Campagnes en Advertentiegroepen. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in de informatie over Analytics-gegevens aan Google Ads-rapporten toevoegen.

Google Ads importeert geen doelen en transacties die zijn toegeschreven aan videocampagnes.

Ga als volgt te werk om uw doelen te importeren:

1. Log in op uw Google Ads-account en klik op het gereedschapspictogram in de kop. Opmerking: Als u onlangs uw Google Ads- en Analytics-accounts heeft gekoppeld, wacht u dertig minuten voordat u begint met doelen of transacties te importeren.
  2. Klik op Meting > Conversies.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Klik op Importeren, selecteer Google Analytics en klik vervolgens op DOORGAAN.
  5. Selecteer elk doel of elke transactie die u wilt importeren en klik vervolgens op IMPORTEREN EN DOORGAAN.
  6. Klik op GEREED.

'Conversies bijhouden' van Google Ads begint met het importeren van de gegevens uit uw Google Analytics-account vanaf de dag dat u op Importeren heeft geklikt. Historische gegevens van vóór deze datum worden niet opgenomen in 'Conversies bijhouden'. Uw doelen worden binnen twee dagen weergegeven naast uw conversiegegevens op de pagina 'Conversies' en in uw Google Ads-rapporten.

Wanneer u een Google Analytics-doel importeert in 'Conversies bijhouden' van Google Ads, krijgt het dezelfde naam als in Analytics, gevolgd door de weergavenaam tussen haakjes. Een Google Analytics-doel met de naam 'Aanmeldingen' in een weergave met de naam 'Hoofdweergave' krijgt in 'Conversies bijhouden' van Google Ads bijvoorbeeld de naam 'Aanmeldingen (Hoofdweergave)'. Als u de naam van een geïmporteerd doel wilt wijzigen, moet u dit doen in Analytics. De wijziging wordt dan ook in uw Google Ads-account doorgevoerd.

Google Ads gebruikt de door u gekozen conversieperiode(n) (zeven tot negentig dagen, standaard dertig dagen) om te bepalen welke doelen of transacties er vanuit Analytics moeten worden geïmporteerd. Als u bijvoorbeeld de standaardperiode van dertig dagen gebruikt voor een doel met de naam Doel 1: Registraties, importeert Google Ads alleen behaalde doelen die binnen dertig dagen vanaf de klik hebben plaatsgevonden.

Voor meer informatie over hoe 'Conversies bijhouden' van Google Ads werkt in combinatie met Analytics nadat de twee zijn gekoppeld, leest u het artikel 'Conversies bijhouden' en Google Analytics.

U kunt ook meer te weten komen over waarom er verschillen kunnen optreden tussen de conversiestatistieken voor 'Conversies bijhouden' van Google Ads en van Analytics.

Als u doel-CPA-biedingen gebruikt om uw biedingen te beheren, worden hiervoor automatisch doelen en e-commercetransacties van Analytics gebruikt nadat u op Importeren heeft geklikt.

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik in Google Ads geen View-through conversies of conversies via verschillende apparaten?

Deze gegevens worden niet weergegeven als u doelen en/of transacties importeert uit Analytics, omdat hiervoor de systeemeigen functie 'Conversies bijhouden' van Google Ads is vereist.

Waarom komen geïmporteerde conversiegegevens in Google Ads niet overeen met de transactie- of doelgegevens in Analytics?

U probeert mogelijk doelen en transacties van ALLE verkeersbronnen te vergelijken, in plaats van alleen die van google/cpc. De Analytics-statistieken Behaalde doelen en E-commercetransacties worden op een andere manier berekend dan de statistieken voor Conversies bijhouden in Google Ads. Als u gegevens voor deze statistieken in uw Analytics-account ziet die afwijken van uw conversiestatistieken in uw Google Ads-account, hoeft dit niet te betekenen dat uw trackingimplementatie onjuist is. Het kan gewoon een gevolg zijn van de verschillende trackingmethoden. Meer informatie over waarom u enkele verschillen kunt zien.

Gerelateerde bron

Download het playbook voor beheerders van digitale media