Kampanjadatan kerääminen omilla URL-osoitteilla

Lisäämällä parametreja URL-osoitteisiin voit tunnistaa kampanjat, jotka välittävät liikennettä.

Lisäämällä kampanjaparametreja mainoskampanjoissasi käyttämiisi kohde-URL-osoitteisiin voit kerätä tietoja kyseisten kampanjoiden kokonaiskehityksestä ja selvittää, missä kampanjat toimivat tehokkaimmin. Esimerkiksi Kesäale‑kampanjasi saattaa kerätä paljon tuloja, mutta jos kampanjaa näytetään useissa sosiaalisissa sovelluksissa, haluat varmasti tietää, mistä sovelluksesta eniten tuloja tuottavat asiakkaat ovat peräisin. Jos taas näytät kampanjasta eri versioita sähköpostitse lähetettävissä mainoksissa, videomainoksissa ja sovelluksen sisäisissä mainoksissa, voit verrata saamiasi tuloksia ja selvittää näin, mikä markkinointitapa toimii parhaiten.

Kun käyttäjä klikkaa viittaavaa linkkiä, lisäämäsi parametrit lähetetään Analyticsiin ja aiheeseen liittyvät tiedot näytetään raporteissasi.

Artikkelin aiheet:

Parametrit

Voit lisätä URL-osoitteisiisi viidenlaisia parametreja, jotka on lueteltu tässä:

• utm_source: yksilöi esimerkiksi mainostajan, sivuston tai julkaisun (esimerkiksi google, uutiskirje4ja billboard), joka lähettää liikennettä verkko‑omaisuuteesi.
  • utm_medium: mainonnan tai markkinoinnin tulotapa, esimerkiksi klikkauskohtainen hinta, banneri tai sähköpostiuutiskirje.
  • utm_campaign: esimerkiksi tuotteeseen liittyvä yksilöllinen kampanjan nimi, iskulause tai tarjouskoodi.
  • utm_term: määrittää maksullisen haun avainsanat. Jos merkitset maksettuja avainsanoja käyttävän kampanjan tageilla manuaalisesti, käytä utm_term-parametria myös avainsanan määrittämiseen.
  • utm_content: erottelee samankaltaisen sisällön tai samassa mainoksessa olevat linkit. Jos sinulla on esimerkiksi kaksi toimintakehotuslinkkiä samassa sähköpostiviestissä, voit asettaa niille eri arvot utm_content-parametrin avulla. Näin voit selvittää, kumpi versio on tehokkaampi.

Jokaiseen parametriin on liitettävä arvo, jonka määrität itse. Kukin parametri-arvopari sisältää kampanjaan liittyviä tietoja.

Voit käyttää Kesäale‑kampanjassasi esimerkiksi seuraavia parametri‑arvopareja:

• utm_source = kesäviesti ‑parametri‑arvoparin avulla tunnistat Kesäale‑sähköpostikampanjastasi peräisin olevan liikenteen.
  • utm_medium = sähköposti ‑parametri‑arvoparin avulla erotat sähköpostikampanjastasi peräisin olevan liikenteen sovelluksen sisäisestä kampanjasta peräisin olevasta liikenteestä.
  • utm_campaign = kesäale ‑parametri‑arvoparin avulla saat tietoa koko kampanjan liikenteestä.

Jos käytät edellä olevia parametreja, muokatun kampanjan URL‑osoitteesi näyttää seuraavalta:

https://www.example.com/?utm_source=kesäviesti&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale

Kun lisäät parametreja URL‑osoitteeseen, käytä aina parametreja utm_source, utm_medium ja utm_campaign.

Parametrit utm_term ja utm_content ovat valinnaisia.

Huomaa, että utm_ on näiden parametrien pakollinen etuliite.

Muokattujen kampanjoiden määrittäminen

Voit lisätä parametreja ja arvoja URL‑osoitteisiisi manuaalisesti tai käyttää URL‑osoitteiden luomiseen ja parametrien lisäämiseen jotakin alla olevista alustakohtaisista URL‑osoitteiden rakennustyökaluista.

Tärkeää: Jos mainostat Android‑sovellusta, käytä Google Playn URL‑osoitteiden rakennustyökalua. Jos mainostat iOS‑sovellusta, käytä iOS‑kampanjoiden seurannan URL‑osoitteiden rakennustyökalua. Käytä muutoin Google Analytics Campaign URL Builder ‑työkalua.

Manuaalinen määritys

Jos haluat määrittää muokatut kampanjasi manuaalisesti, muista erottaa parametrit URL-osoitteesta kysymysmerkillä. Lisää parametrit ja arvot yhtäläisyysmerkillä eroteltuina pareina. Erottele kukin parametri-arvopari &-merkillä. Esimerkki:

https://www.example.com/?utm_source=sähköpostikampanja&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale

Voit lisätä parametreja URL-osoitteeseen missä tahansa järjestyksessä. Huomaa, että Analyticsissa käytetään kirjainkoon erottelua. Parametri utm_source=google eroaa siis parametrista utm_source=Google. Kirjainkoon erottelua käytetään kaikissa määrittämissäsi arvoissa.

Tekninen yleiskatsaus aiheesta löytyy artikkelista Kampanjat ja liikenteen lähteet.

Esimerkki-URL-osoitteet

• http://www.example.com/?utm_source=esimerkkiblogi&utm_medium=viittaus&utm_campaign=kesäale
  • http://www.example.com/?utm_source=uutiskirje1&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale
  • http://www.example.com/?utm_source=uutiskirje1&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale&utm_content=yläosanlinkki

Muokattujen kampanjoiden tietojen tarkastelu

Voit tarkastella Kampanjat-raporttia seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Hankinta > Kampanjat.