[UA] Recollir dades de les campanyes amb URL personalitzats

Afegiu paràmetres als URL per identificar les campanyes que generen trànsit.

Podeu afegir paràmetres de campanya als URL de destinació que utilitzeu a les campanyes publicitàries per recopilar-ne informació sobre l'eficàcia general i identificar-ne els punts forts. Per exemple, és possible que la vostra campanya Rebaixes d'estiu us generi molts ingressos, i com que la publiqueu en diferents aplicacions socials, us interessi saber quina atreu els clients que generen més beneficis. També podria ser que tinguéssiu diferents versions d'una campanya: per a correu electrònic, per a anuncis de vídeo i per a anuncis en aplicacions. En aquest cas, podríeu comparar els resultats per detectar en quin canal és més eficaç el vostre màrqueting.

Quan un usuari fa clic en un enllaç de referència, els paràmetres que hi afegiu s'envien a Analytics, i les dades relacionades s'inclouen als informes Campanyes.

Contingut d'aquest article:

Paràmetres

Podeu afegir cinc paràmetres diferents als URL:

• utm_source: identifica l'anunciant, el lloc, la publicació, etc. que envia trànsit a la vostra propietat, com ara google, butlletínotícies4 o cartellera.
  • utm_medium: identifica el mitjà de publicitat o de màrqueting, com ara CPC, bàner o butlletí d'informació per correu electrònic.
  • utm_campaign: identifica el nom de la campanya concreta, l'eslògan, el codi promocional, etc. d'un producte.
  • utm_term: identifica les paraules clau de cerca de pagament. Si etiqueteu manualment les campanyes de paraula clau de pagament, hauríeu d'utilitzar el paràmetre utm_term per especificar la paraula clau.
  • utm_content: permet diferenciar contingut similar o enllaços d'un mateix anunci. Per exemple, si teniu dos enllaços de crida a l'acció al mateix missatge de correu electrònic, podeu utilitzar utm_content i definir valors diferents per a cadascun per saber quina és la versió més eficaç.

Cada paràmetre s'ha de vincular a un valor que assigneu, de manera que cada parell paràmetre-valor contingui informació relacionada amb la campanya.

Per exemple, podeu utilitzar els parells paràmetre-valor següents per a la campanya Rebaixes d'estiu:

• utm_source = summer-mailer per identificar el trànsit provinent de la campanya per correu electrònic Rebaixes d'estiu.
  • utm_medium = email per distingir el trànsit provinent de la campanya de correu electrònic del provinent de la campanya d'aplicacions.
  • utm_campaign = summer-sale per identificar la campanya general.

Si utilitzéssiu aquests paràmetres, l'URL de la campanya personalitzada seria el següent:

https://www.example.com/?utm_source=summer-mailer&utm_medium=email&utm_campaign=summer-sale

Si afegiu paràmetres a un URL, cal que utilitzeu sempre utm_source, utm_medium i utm_campaign.

Els paràmetres utm_term i utm_content són opcionals.

El prefix utm_ és obligatori en aquests paràmetres.

Com es poden configurar campanyes personalitzades

Podeu afegir paràmetres i valors als URL manualment o bé utilitzar les eines següents, en funció de la plataforma, per crear els URL i adjuntar-hi els paràmetres.

Important: si anuncieu una aplicació d'Android, feu servir el Creador d'URL de Google Play. Si anuncieu una aplicació d'iOS, feu servir el Creador d'URL de seguiment de campanyes per a iOS. Altrament, utilitzeu el Creador d'URL de campanyes de Google Analytics.

Configuració manual

Si voleu configurar les campanyes personalitzades manualment, separeu els paràmetres de l'URL amb un interrogant. Introduïu-hi els paràmetres i els valors en forma de parells, separats per un signe d'igual. Separeu cada parell paràmetre-valor amb un signe et. Per exemple:

https://www.example.com/?utm_source=email_campaign&utm_medium=email&utm_campaign=summer-sale

L'ordre en què hi afegiu els paràmetres és indiferent, però tingueu en compte que Analytics distingeix entre majúscules i minúscules. Així doncs, utm_source=google no és el mateix que utm_source=Google. La distinció de majúscules i minúscules s'aplica a tots els valors que definiu.

Per obtenir una visió general tècnica, consulteu l'article Campanyes i fonts del trànsit.

Exemples d'URL

• http://www.example.com/?utm_source=exampleblog&utm_medium=referencia&utm_campaign=rebaixes-estiu
  • http://www.example.com/?utm_source=butlleti&utm_medium=email&utm_campaign=rebaixes-estiu
  • http://www.example.com/?utm_source=butlleti&utm_medium=email&utm_campaign=rebaixes-estiu&utm_content=enllaçprincipal

Consultar les dades de les campanyes personalitzades

Seguiu aquests passos per accedir als informes Campanyes:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Navegueu fins a la visualització que us interessi.
  3. Obriu Informes.
  4. Seleccioneu Adquisició > Campanyes.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!