Hoe 'Aantal sessies' wordt berekend

Aantal sessies wordt weergegeven als histogram in het rapport 'Frequentie en recentheid'.

In het kort

Waarden voor de dimensie Aantal sessies worden weergegeven in een histogram met een bereik van 1-60. Dit histogram kunt u bekijken in het rapport 'Frequentie en recentheid'.

In detail

Als u inzicht wilt hebben in hoe de dimensie 'Aantal sessies' werkt, moet u eerst weten hoe sessies worden geteld in Analytics.

Telkens wanneer een gebruiker een nieuwe sessie start, wordt een sessieteller voor die gebruiker met één verhoogd. Stel bezoeker A bezoekt uw site voor het eerst in januari. Dan is zijn sessieaantal 1. Als de gebruiker vervolgens in februari terugkeert, wordt zijn sessieaantal 2, en zo gaat het verder voor elk daaropvolgende bezoek.

Als u het rapport 'Frequentie en recentheid' voor de maand januari bekijkt, wordt de sessie van gebruiker A opgenomen in de rij voor de waarde 1. Dit geeft aan dat er één sessie gedurende de geselecteerde periode heeft plaatsgevonden en dat dit de eerste sessie van de betreffende gebruiker was. Als u het rapport 'Frequentie en recentheid' voor de maand februari bekijkt, wordt de sessie van gebruiker A opgenomen in de rij voor de waarde 2. Zo wordt aangegeven dat er gedurende de geselecteerde periode één sessie was van een gebruiker die de website voor de tweede keer bezocht.

Het is ook mogelijk dat gebruiker A tijdens de geselecteerde periode twee nieuwe sessies uitvoert. In dat geval wordt de sessie geteld in elke rij die van toepassing is op het aantal sessies.

Bekijk ter illustratie deze tabel met de sessiedatums en het aantal sessies voor drie gebruikers:

Datum Gebruikers Aantal
Jan Gebruiker A
Gebruiker B
1
2

Feb Gebruiker B
Gebruiker C
3
1

Mrt Gebruiker A
Gebruiker B
Gebruiker C
2
4
2

Als dit het totale aantal gebruikers was in uw gegevens voor februari, worden de sessies als volgt verspreid over het histogram:

• 1 sessie: 1
  • 2 sessies: 0
  • 3 sessies: 1

Als u hetzelfde rapport weergeeft voor maart, worden de sessies als volgt verspreid over het histogram:

• 1 sessie: 0
  • 2 sessies: 2
  • 3 sessies: 0
  • 4 sessies: 1

En als u hetzelfde rapport weergeeft voor februari en maart, worden sessies als volgt verspreid over het histogram:

• 1 sessie: 1
  • 2 sessies: 2
  • 3 sessies: 1
  • 4 sessies: 1

In dit geval is het totale aantal sessies groter dan het aantal unieke gebruikers omdat er voor het rapport 'Frequentie en recentheid' word gekeken naar de sessies in plaats van de unieke gebruikers.