Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Om du använder en Universal Analytics-egendom kan du läsa avsnittet Universal Analytics i detta hjälpcenter.

Varför ser Google Analytics annorlunda ut?

Om du skapade en webbplats i Google Analytics efter den 14 oktober 2020 skapade du troligen en Google Analytics 4-egendom. Google Analytics 4 är en ny typ av egendom, med andra rapporter än vad du är van vid att se i Universal Analytics. En fördel med en Google Analytics 4-egendom är att du kan använda den för en webbplats, en app eller både en webbplats och en app tillsammans. Universal Analytics-egendomar har endast stöd för webbplatser. Den 14 oktober 2020 ersatte Google Analytics 4-egendomar Universal Analytics som standardegendomstyp.

Några av skillnaderna mellan Google Analytics 4- och Universal Analytics-egendomar:

• Google Analytics 4-egendomar har inget spårnings-id av typen UA. De har i stället ett G-id.
  • Google Analytics 4-egendomar har inga vyer.
  • Google Analytics 4-egendomar har inga mål. Om du vill spåra konverteringar markerar du en händelsetyp som en konvertering.

Jag vill inte ha en Google Analytics 4-egendom. Hur återgår jag?

Kontrollera först att du inte redan har en Universal Analytics-egendom som samlar in data om denna webbplats.I egendomsväljaren eller Administratör letar du efter en egendom med samma namn, men med ett UA-id. I exempelvis följande skärmdump av en egendomsväljare finns det två egendomar för samma webbplats. Den första egendomen, som syns i den röda rutan, är Universal Analytics-egendomen. (Den andra egenskapen, som är Google Analytics 4-egendomen, har ett GA4-suffix.)

Om du inte ser en Universal Analytics-egendom för denna webbplats måste du skapa en. Följ anvisningarna i den här artikeln.