[GA4] Varför ser Google Analytics annorlunda ut?

Om du skapade en webbplats i Google Analytics efter den 14 oktober 2020 skapade du troligen en Google Analytics 4-egendom. Google Analytics 4 är en ny typ av egendom, med andra rapporter än vad du är van vid att se i Universal Analytics. En fördel med en Google Analytics 4-egendom är att du kan använda den för en webbplats, en app eller både en webbplats och en app tillsammans. Universal Analytics-egendomar har endast stöd för webbplatser. Den 14 oktober 2020 ersatte Google Analytics 4-egendomar Universal Analytics som standardegendomstyp.

Några av skillnaderna mellan Google Analytics 4- och Universal Analytics-egendomar:

• Google Analytics 4-egendomar har inget spårnings-id av typen UA. De har i stället ett G-id.
  • Google Analytics 4-egendomar har inga vyer.
  • Google Analytics 4-egendomar har inga mål. Om du vill spåra konverteringar markerar du en händelsetyp som en konvertering

Läs mer om Google Analytics 4 i Vi presenterar den senaste generationen av Analytics: Google Analytics 4.