[GA4] Hvorfor ser Google Analytics annerledes ut enn før?

Hvis du konfigurerte et nettsted i Google Analytics etter 14. oktober 2020, har du sannsynligvis opprettet et Google Analytics 4-område. Google Analytics 4 er en ny type område, med andre rapporter enn de du er vant til å se i Universal Analytics. En av fordelene med et Google Analytics 4-område er at du kan bruke det i forbindelse med en app, et nettsted eller begge deler. I Universal Analytics-områder er det bare nettsteder som støttes. 14. oktober 2020 ble Universal Analytics-områder erstattet med Google Analytics 4-områder som standard områdetype.

Nå skal vi liste opp noen av forskjellene mellom Google Analytics 4- og Universal Analytics-områder:

• Google Analytics 4-områder har ikke noen sporings-ID for «UA-». De har i stedet en «G-»-ID.
  • Google Analytics 4-områder har ikke rapporteringsvisninger.
  • Du kan ikke angi mål i Google Analytics 4-områder. Hvis du vil spore konverteringer, må du merke en hendelsestype som en konvertering

Du kan finne ut mer om Google Analytics 4 i artikkelen Vi lanserer den neste generasjonen av Analytics – Google Analytics 4.