[GA4] Subsets van gegevens filteren, hierover rapporteren of de toegang ertoe beperken

Dezelfde Universal Analytics-gegevensfilters opnieuw maken in uw Google Analytics 4-property
Dit artikel is bedoeld voor website- en/of app-eigenaren die subsets van gegevens filteren, erover rapporteren of de toegang ertoe beperken met Universal Analytics-weergaven en dezelfde functionaliteit willen toepassen op een Google Analytics 4-property.

Met weergaven in Universal Analytics kunt u gegevens filteren, rapporteren over subsets van gegevens en de toegang ertoe beperken. Google Analytics 4-property's hebben echter geen rapportageweergaven. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit kunt doen in een Google Analytics 4-property.

Gegevens filteren

Filters voor Google Analytics 4 worden toegepast op propertyniveau en zijn van invloed op gegevens van alle gegevensstreams in die property. Alle rapporten voor een property maken gebruik van dezelfde gefilterde gegevens.

Universal Analytics-filters worden op weergaveniveau toegepast en zijn alleen van toepassing op de gegevens in die weergave. U kunt meerdere weergaven in 1 property hebben waarop op elke verschillende filters zijn toegepast. De inhoud van de rapporten voor elke weergave wordt alleen bepaald door de filters voor die weergave.

Momenteel zijn er in Google Analytics 4 filters om intern verkeer en ontwikkelaarsverkeer op te nemen of uit te sluiten.

Universal Analytics biedt een breed scala aan filters, waaronder zoeken en vervangen, geografie, sociaal netwerk en meer geavanceerde opties.

In de volgende tabel worden de verschillende Google Analytics 4-functies beschreven die van invloed zijn op dezelfde of vergelijkbare resultaten als Universal Analytics-filters.

Google Analytics 4 Universal Analytics

Intern verkeer uitsluiten

1. Maak een regel die intern verkeer definieert.

2. Maak een filter waarmee het interne verkeer wordt uitgesloten dat overeenkomt met uw regel en/of het verkeer van ontwikkelaars uitsluit.

Intern verkeer uitsluiten

Maak een IP-adresfilter.

Bots filteren

Verkeer van bots en spiders wordt automatisch uitgesloten.

Bots filteren

U kunt verkeer afkomstig van bots en spiders optioneel uitsluiten.

Cross-domein meting

Cross-domeinmeting instellen in de Analytics-interface.

Cross-domein meting

Stel cross-domein meting in door variabelen aan te passen in Google Tag Manager of door uw meetcode aan te passen, door dataweergavefilters te maken en door uw lijst met verwijzingsuitsluitingen te bewerken.

Gegevenstransformatie

Transformeer gegevens door bestaande gebeurtenissen (zoals gebeurtenisnamen, parameterwaarden) aan te passen via UI-opties.

Gegevenstransformatie

Gegevens transformeren via filters:

Rapportage over subsets van gegevens

In uw rapporten kunt u specifieke subsets van gegevens bekijken en subsets van gegevens vergelijken. U kunt bijvoorbeeld alleen 'Gebruikers 25-34 in Canada' bekijken, of u kunt 'Gebruikers 25-34 in Canada' vergelijken met 'Gebruikers 25-34 in Frankrijk'.

Google Analytics 4 Universal Analytics

Subsets van gegevens bekijken

Gebruikvergelijkingen om subsets van gegevens te bekijken, zoals die zijn gedefinieerd door dimensies en dimensiewaarden.

Subsets van gegevens bekijken

Gebruik segmenten om subsets van gegevens te identificeren op basis van dimensie, dimensiewaarde, statistiek en statistiekwaarde.

Met segmenten kunt u ook het gegevensbereik bepalen (bijvoorbeeld gebruikers, sessies, hits) en de volgorde waarin gegevens moeten plaatsvinden.

Subsets van gegevens vergelijken

Pas meerdere vergelijkingen toe op een rapport.

Subsets van gegevens vergelijken

Pas meerdere segmenten toe op een rapport.

Vergelijkingen worden ingesteld op rapportniveau. Segmenten worden ingesteld op rapport- of weergaveniveau.

Toegang tot gegevens beperken via rechten

In Google Analytics 4 kunt u rollen (reeksen rechten) toewijzen op account- en/of propertyniveau. Als een gebruiker toegang heeft tot een property, kan die gebruiker standaard alle gegevens van alle gegevensstreams in die property bekijken. U kunt niet alleen rollen toewijzen, maar ook de toegang tot kosten- en opbrengstgegevens beperken als u een rol toewijst aan een gebruiker.

Met Universal Analytics kunt u rechten instellen op account-, property- en/of weergaveniveau. Als een gebruiker toegang heeft tot een weergave, kan die gebruiker alle gegevens in die weergave bekijken. Binnen een property kunt u wel de toegang tot verschillende rapportageweergaven beperken.