[GA4] Filtrer, rapportér om eller begræns adgangen til undergrupper af data

Genopret Universal Analytics-datafiltrering i din Google Analytics 4-ejendom
Denne artikel er beregnet til website- og/eller appejere, som filtrerer, rapporterer om eller begrænser adgangen til undergrupper af data ved hjælp af Universal Analytics-visninger, og som gerne vil genoprette denne funktion i en Google Analytics 4-ejendom.

Visninger i Universal Analytics er en metode til at filtrere data samt rapportere om og begrænse adgang til undergrupper af data. Google Analytics 4-ejendomme har dog ikke rapporteringsvisninger. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan påvirke disse ting i en Google Analytics 4-ejendom.

Filtrering af data

Google Analytics 4-filtre anvendes på ejendomsniveau og påvirker data fra alle datastrømme i den pågældende ejendom. Alle rapporter for en ejendom bruger de samme filtrerede data.

Universal Analytics-filtre anvendes på visningsniveau og påvirker kun dataene i den pågældende visning. Du kan have flere visninger i én ejendom, som hver især har forskellige filtre. Rapporterne for hver visning påvirkes kun af filtrene for den pågældende visning.

I øjeblikket indeholder Google Analytics 4 filtre, som du kan bruge til enten at inkludere eller ekskludere intern trafik og udviklertrafik.

Universal Analytics indeholder en lang række filtre, herunder søg og erstat, geografi, sociale netværk og mere avancerede valgmuligheder.

Følgende tabel viser de forskellige funktioner i Google Analytics 4, der har de samme eller lignende resultater som Universal Analytics-filtre.

Google Analytics 4 Universal Analytics

Ekskludering af intern trafik

1. Opret en regel, der definerer intern trafik.

2. Opret et filter, der ekskluderer den interne trafik, der matcher din regel og/eller som udelukker udviklertrafik.

Ekskludering af intern trafik

Opret et IP-adressefilter.

Botfiltrering

Trafik fra bots og spiders ekskluderes automatisk.

Botfiltrering

Vælg at ekskludere trafik fra bots og spiders.

Måling på tværs af domæner

Konfigurer måling på tværs af domæner på Analytics-grænsefladen.

Måling på tværs af domæner

Konfigurer måling på tværs af domæner ved at ændre variabler i Google Tag Manager eller ved at ændre din målingskode, ved at oprette visningsfiltre og ved at redigere din liste over henvisningsekskluderinger.

Dataomdannelse

Omdan data ved at ændre eksisterende hændelser (f.eks. hændelsesnavne og parameterværdier) via styringselementer på brugerfladen.

Dataomdannelse

Omdanner data via filtre:

Rapportering om undergrupper af data

I dine rapporter kan du se specifikke undergrupper af data, og du kan sammenligne undergrupper af data. Du kan f.eks. vælge kun at få vist "Brugere i alderen 25-34" i Canada, eller du kan sammenligne "Brugere i alderen 25-34" i Canada med "Brugere i alderen 25-34 i Frankrig".

Google Analytics 4 Universal Analytics

Se undergrupper af data

Brug sammenligninger til at se undergrupper af data som defineret af dimensioner og dimensionsværdier.

Se undergrupper af data

Brug segmenter til at identificere undergrupper af data efter dimension, dimensionsværdi, metric og metric-værdi.

Segmenter giver dig også mulighed for at bestemme omfanget af data (f.eks. bruger, session eller hit) og den rækkefølge, dataene skal forekomme i.

Sammenlign undergrupper af data

Anvend flere sammenligninger på en rapport.

Sammenlign undergrupper af data

Anvend flere segmenter på en rapport.

Sammenligninger konfigureres på rapportniveau. Segmenter konfigureres på rapport- eller visningsniveau.

Begrænsning af adgang til data via tilladelser

Google Analytics 4 giver dig mulighed for at tildele roller (dvs. grupper af tilladelser) på konto- og/eller ejendomsniveau. Hvis en bruger har adgang til en ejendom, kan denne bruger som standard se alle data fra alle datastrømme i den pågældende ejendom. Ud over at tildele roller kan du også begrænse adgangen til omkostnings- og omsætningsdata, når du tildeler en rolle til en bruger.

Universal Analytics giver dig mulighed for at angive tilladelser på konto-, ejendoms- og/eller visningsniveau. Hvis en bruger har adgang til en visning, kan denne bruger se alle data i den pågældende visning. Inden for en ejendom kan du dog begrænse adgangen til forskellige rapporteringsvisninger.