[UA] Om AdSense i Analytics

Du kan tjäna pengar med AdSense genom att använda ett visningsverktyg från Google på din webbplats och visa annonser från tredje part som är relevanta för din målgrupp.

Innehåll i artikeln:

Hantera integreringen av AdSense och Analytics

Om du använder AdSense kan du länka ett AdSense-konto till Analytics så att du genom Analytics får ett sammanhang för din AdSense-information och får bättre överblick över resultatet. Du måste använda samma e-postadress i Analytics och AdSense när du länkar dina konton och ha redigerings- eller administratörsbehörighet till båda kontona.

För varje egendom kan du välja vilka vyer du vill använda i rapporterna.

Så här hanterar du inställningarna:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på fliken Administratör.
  3. Leta reda på ditt konto och din egendom.
  4. Klicka på Länka till AdSense i kolumnen Egendom.

Skillnader i data mellan AdSense och Analytics

Tänk på följande om det är stora skillnader i informationen i rapporterna i AdSense-kontot jämfört med rapporterna i AdSense-delen av Analytics:

• Analytics registrerar bara data om AdSense for Content-annonsenheter. Länkenheter, sökrutor, mobilannonser och andra AdSense-produkter tas inte med.
  • Du måste infoga Analytics-spårningskoden på samtliga webbsidor som visar AdSense for Content-annonsenheter så att de överensstämmer i både Analytics- och AdSense-rapporterna.

Om spårningskoden och kontot är konfigurerade på rätt sätt och det förekommer skillnader i data i AdSense- och Analytics-rapporterna kan det bero på något av följande:

• Iframe-rutor: AdSense-annonser visas i en iframe-ruta. Webbläsare som saknar stöd för <iframe>-taggen rapporterar inte exponeringar i Analytics. Detta kan medföra att det registreras fler sidvisningar i Analytics än vad det registreras exponeringar i AdSense.
  • Säkerhetsprogramvara eller annan blockerande programvara: Programvara som kan blockera innehåll, till exempel brandväggar, annonsblockerare och andra bildblockerare från tredje part, kan också blockera AdSense-visningar. Användare som har installerat sådana program räknas i Analytics, men AdSense-visningar och AdSense-data visas inte i Analytics-rapporterna.
  • Ny AdSense-/Analytics-integrering: När du har länkat dina AdSense- och Analytics-konton kan det ta upp till 24 timmar innan data samlas in. Om du nyligen har konfigurerat AdSense- eller Analytics-koden eller länkat dina konton kan du därför behöva vänta i minst 24 timmar innan du ser någon data i rapporterna. AdSense-data som samlades in innan du länkade dina konton visas inte i Analytics.
  • Inställningar av tidszon: Om tidszonerna i dina Analytics- och AdSense-konton inte stämmer överens visas Analytics- och AdSense-data från olika tidsperioder under samma rapportdatum. Redigera en egendom om du vill ändra tidszonen i Analytics.
  • Analytics-vyfilter: I Analytics kan du skapa olika rapportvyer. Du kan lägga till filter i vyerna och utesluta specifik data för att anpassa vilken information som visas i rapporterna. AdSense-data om sessioner som filtreras bort från en Analytics-vy visas inte heller i någon av Analytics-rapporterna i den vyn. Läs mer om filter i Analytics.
  • Utelämnad Analytics-data: Om vissa typer av Analytics-data inte samlas in, till exempel om spårningskoden inte körs, visar Analytics-rapporterna inte heller AdSense-data som är kopplad till den informationen.

Läs mer om AdSense i de här artiklarna: