Over AdSense in Analytics

Met AdSense kunt u inkomsten genereren met behulp van een Google-tool op uw website voor het hosten van advertenties van derden die relevant zijn voor uw doelgroep.

HTML_COMMENT TOC In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

De integratie van AdSense en Analytics beheren

Als u AdSense gebruikt, kunt u een AdSense-account koppelen aan Analytics. U kunt Analytics vervolgens gebruiken om uw AdSense-gegevens in context te plaatsen en om een beter inzicht te krijgen in uw prestaties. U moet hetzelfde e-mailadres gebruiken in Analytics en AdSense voor het koppelen van de accounts. U moet ook beschikken over de toestemming Bewerken of Beheerder voor beide accounts.

Voor elke property kunt u bepalen welke dataweergaven u wilt gebruiken voor de rapportage.

Als u geen AdSense-gegevens wilt opnemen in uw Analytics-account, kunt u ook AdSense-rapportage uitschakelen in Analytics.

Deze instellingen beheren:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Selecteer het tabblad Beheerder.
  3. Ga naar uw account en property.
  4. Klik in de kolom PROPERTY op AdSense-koppeling.

Verschillen tussen gegevens uit AdSense en Analytics

Als u grote verschillen vaststelt in de gegevens in uw rapporten in uw AdSense-account en de gegevens in het gedeelte AdSense van Analytics, moet u rekening houden met de volgende punten:

• Analytics legt alleen gegevens vast voor advertentieblokken van Google AdSense voor inhoud en niet voor blokken met links, zoekvakken, mobiele advertenties en andere AdSense-producten.
  • U moet trackingcode van Analytics opnemen op elke webpagina waarop u AdSense voor inhoud uitvoert, zodat de gegevens in Analytics- en AdSense-rapporten overeenkomen.

Als u uw trackingcode en account correct heeft ingesteld en u verschillen vaststelt in de gegevens in uw AdSense- en Analytics-rapporten, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

• Iframes: AdSense gebruikt een iframe om advertenties weer te geven. Browsers die de <iframe>-tag niet ondersteunen, rapporteren geen vertoningen in Analytics. Het aantal paginaweergaven kan daardoor volgens Analytics hoger zijn dan het aantal vertoningen volgens AdSense.
  • Beveiligingssoftware of andere blokkeringssoftware: software waarmee inhoud kan worden geblokkeerd, zoals firewalls, software voor het blokkeren van advertentieweergave of andere software voor het blokkeren van afbeeldingen van derden, kunnen vertoningen van AdSense blokkeren. Gebruikers die over dergelijke installaties beschikken worden wel geteld in Analytics, maar AdSense-vertoningen en -gegevens worden niet geteld in uw Analytics-rapporten.
  • Nieuwe AdSense/Analytics-integratie: het kan maximaal 24 uur duren voordat gegevens worden verzameld nadat u uw AdSense- en Analytics-account heeft gekoppeld. Als u de code voor AdSense of Analytics onlangs heeft geconfigureerd, of onlangs uw accounts heeft gekoppeld, moet u ten minste 24 uur wachten voordat u gegevens kunt zien in uw rapporten. AdSense-gegevens die zijn verzameld voordat u de accounts heeft gekoppeld, kunnen niet worden weergegeven in Analytics.
  • Tijdzone-instellingen: als de tijdzones in uw Analytics- en AdSense-account niet overeenkomen, worden de gegevens voor elk product op een ander tijdstip samengevoegd, voor de gegevens die op dezelfde datum in rapporten worden weergegeven. Bewerk een property om de tijdzone te bewerken in Analytics.
  • Analytics-dataweergavefilters: in Analytics kunt u verschillende dataweergaven voor rapportage maken. U kunt filters aan dataweergaven toevoegen om specifieke gegevens uit te sluiten, zodat u in uw rapporten alleen de gewenste gegevens te zien krijgt. AdSense-gegevens over sessies die uit een Analytics-dataweergave worden uitgefilterd, worden ook in alle Analytics-rapporten in de betreffende weergave weggelaten. Meer informatie over filters in Analytics.
  • Ontbrekende Analytics-gegevens: als Analytics-gegevens niet worden verzameld, bijvoorbeeld wanneer de trackingcode niet wordt uitgevoerd, worden de AdSense-gegevens die zijn gekoppeld aan de ontbrekende Analytics-gegevens evenmin gerapporteerd in Analytics.

Bekijk de volgende artikelen voor meer informatie over AdSense: