[UA] Om AdSense i Analytics

Med AdSense kan du tjene penger ved å sette inn et Google-verktøy på nettstedet ditt. Via dette verktøyet blir det vist tredjepartsannonser som er relevant for målgruppen din.

I denne artikkelen:

Administrer AdSense- og Analytics-integrasjoner

Hvis du bruker AdSense, kan du knytte en AdSense-konto sammen med Analytics, slik at du kan bruke Analytics til å gi AdSense-dataene kontekst og få et tydeligere bilde av resultatene. Du må bruke den samme e-postadressen i Analytics og AdSense for å knytte kontoene sammen, og du må ha redigeringstilgang eller administratortilgang til begge kontoene.

For hvert område kan du bestemme hvilke rapporteringsvisninger som skal brukes til rapportering.

Slik administrerer du disse innstillingene:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Velg Administrator-fanen.
  3. Naviger til kontoen din og området ditt.
  4. I OMRÅDE-kolonnen klikker du på AdSense-sammenkobling.

Dataavvik mellom AdSense og Analytics

Hvis du ser betydelige dataavvik mellom rapportene i AdSense-kontoen og rapportene i AdSense-delen av Google Analytics, bør du være obs på dette:

• Analytics registrerer bare data fra AdSense for innholdsannonse-enheter og tar ikke med søkefelt, linkenheter, mobilannonser eller andre AdSense-produkter.
  • Du må sette inn Analytics-sporingskode på alle nettsidene som kjører AdSense for innholdsannonse-enheter, for at rapportene i AdSense og Analytics skal stemme overens.

Hvis du har konfigurert sporingskoden og kontoen din riktig og du ser dataavvik i AdSense- og Analytics-rapportene dine, kan det skyldes ett av følgende:

• Iframe: AdSense viser annonser i iframe-rammer. Nettlesere som ikke støtter <iframe>-taggen, rapporterer ingen visning i Analytics. Dette kan føre til at Analytics teller flere sidevisninger enn AdSense teller visninger.
  • Sikkerhetsprogramvare eller annen programvareblokkering: Programvare som kan blokkere innhold, for eksempel brannmurer, annonseblokkering eller annen bildeblokkering fra tredjeparter, kan også blokkere AdSense-visninger. Brukerne med denne typen programvare telles fortsatt i Analytics, men AdSense-visningene og -dataene blir ikke tatt med i Analytics-rapportene.
  • Ny integrering mellom AdSense og Analytics: Etter at du har knyttet sammen AdSense- og Analytics-kontoen din, kan det gå opptil 24 timer før datainnsamlingen begynner. Hvis du nylig har konfigurert AdSense- eller Analytics-koden din, eller hvis du nylig har koblet sammen kontoene dine, må du vente minst 24 timer før dataene vises i rapportene. AdSense-data som ble samlet inn før du knyttet sammen kontoene, vises ikke i Analytics.
  • Innstillinger for tidssone: Hvis tidssonen i Analytics-kontoen og AdSense-kontoen ikke stemmer overens, blir dataene som samles inn i de to produktene på den samme datoen, tilordnet ulike tidsperioder i rapportene. Rediger et område for å endre tidssonen i Analytics.
  • Filtre for Analytics-rapporteringsvisninger: I Analytics kan du lage forskjellige rapporteringsvisninger. Du kan legge til filtre i datautvalg for å ekskludere bestemte data, slik at du kan tilpasse hvilke data du ser i rapportene. AdSense-data som er knyttet til økter som filtreres ut av en Analytics-rapporteringsvisning, ekskluderes også fra alle Analytics-rapporter i den rapporteringsvisningen. Finn ut mer om filtre i Analytics.
  • Manglende Analytics-data: Hvis det ikke samles inn Analytics-data, for eksempel hvis sporingskoden ikke blir kjørt, blir heller ikke AdSense-dataene for de manglende Analytics-dataene rapportert i Analytics.

For mer informasjon om AdSense, se disse artiklene: