[UA] AdSense Analyticsissa

AdSensen avulla voit ansaita rahaa käyttämällä sivustollasi Googlen Display-työkalua, jossa hostataan yleisöllesi sopivia kolmansien osapuolten mainoksia.

Sisällys:

AdSensen ja Analyticsin integrointi

Jos käytät AdSensea, voit linkittää AdSense-tilisi Analyticsiin. Tämän jälkeen voit käyttää AdSense-dataasi Analyticsissa ja saada näin entistä paremman käsityksen mainontasi tuloksista. Tilien linkittäminen edellyttää, että käytät samaa sähköpostiosoitetta Analyticsissa ja AdSensessa ja että sinulla on muokkaajan tai järjestelmänvalvojan luvat kummallakin tilillä.

Voit valita jokaisen mittauskokonaisuuden kohdalla, mitä näkymiä raporteissa käytetään.

Näin muutat asetuksia:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja-välilehti.
  3. Siirry haluamallesi tilillesi ja haluamaasi mittauskokonaisuuteen.
  4. Klikkaa SIVUSTO-sarakkeessa AdSensen linkitys.

AdSensen ja Analyticsin dataristiriidat

Jos huomaat merkittäviä dataristiriitoja AdSense-tilisi ja Analyticsin AdSense-osion raporttien välillä, muista seuraavat seikat:

• Analytics kirjaa vain AdSense for Content ‑mainosyksiköiden dataa eikä huomioi linkkiyksiköitä, hakukenttiä, mobiilimainoksia tai muita AdSense-tuotteita.
  • Sinun on lisättävä Analytics-seurantakoodi jokaiselle verkkosivulle, jolla on AdSense for Content ‑mainosyksiköitä, jotta Analytics- ja AdSense-raportit vastaavat toisiaan.

Jos seurantakoodi ja tili on määritetty oikein mutta AdSense- ja Analytics-raporteissa ilmenee edelleen tietoristiriitoja, syynä voi olla jokin seuraavista:

• iFrame-kehykset: AdSensen mainokset näkyvät iFrame-kehyksessä. Selaimet, jotka eivät tue <iframe>-tagia, eivät raportoi impressiota Analyticsissa. Tuloksena saattaa tällöin olla suurempi sivun katseluiden määrä Analyticsissa kuin näyttökertojen määrä AdSensessa.
  • Tietoturva- tai muu esto-ohjelmisto: Ohjelmistot, jotka voivat estää sisällön näyttämisen, kuten palomuurit, mainosten esto-ohjelmat ja muut kolmansien osapuolien kuvien esto-ohjelmat, voivat estää myös AdSense-näyttökertojen syntymisen. Käyttäjät, joilla on tällaisia asennuksia, lasketaan Analyticsissa, mutta AdSense-impressioita ja ‑dataa ei sisällytetä Analytics-raportteihin.
  • Uusi AdSensen ja Analyticsin integrointi: Kun olet linkittänyt AdSense- ja Analytics-tilisi, datan kerääminen alkaa 24 tunnin kuluessa. Jos olet vastikään määrittänyt AdSense- tai Analytics-koodin tai linkittänyt tilisi, odota vähintään 24 tuntia, jotta tiedot ehditään sisällyttää raportteihin. Ennen tilien linkitystä kerätty AdSense-data ei näy Analyticsissa.
  • Aikavyöhykkeen asetukset: Jos Analytics- ja AdSense-tiliesi aikavyöhykkeet eivät vastaa toisiaan, tuotteet kokoavat dataa eri ajanjaksoista, vaikka raporteissa näkyy sama päivämäärä. Voit muuttaa Analyticsin aikavyöhykettä muokkaamalla mittauskokonaisuutta.
  • Analytics-näkymien suodattimet: Voit luoda Analyticsissa erilaisia raportointinäkymiä. Voit lisätä suodattimia näkymiin sulkeaksesi pois tiettyjä tietoja. Näin räätälöit raporttiesi tietojen näytön. Analytics-näkymästä poissuodatettuihin istuntoihin liittyvät AdSense-tiedot suljetaan pois myös kaikista Analytics-raporteista kyseisessä näkymässä. Lue lisää Analyticsin suodattimista.
  • Puuttuvat Analytics-tiedot: jos Analytics-tietoja ei kerätä (esimerkiksi koska seurantakoodia ei suoritettu), puuttuviin Analytics-tietoihin liittyviä AdSense-tietoja ei myöskään raportoida Analyticsissa.

Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoja AdSensesta: