Om AdSense i Analytics

HTML_COMMENT ARTICLE ID: 1012185 HTML_COMMENT ARTICLE TITLE: About AdSense in Analytics

AdSense giver dig mulighed for at tjene penge ved at bruge et displayannonceværktøj fra Google på dit website til at hoste annoncer fra tredjepart, som er relevante for din målgruppe.

HTML_COMMENT TOC I denne artikel kan du læse om følgende:

Administrer din integration mellem AdSense og Google Analytics

Hvis du bruger AdSense, kan du linke en AdSense-konto til Google Analytics, så du kan bruge Analytics til vise dine AdSense-data i en kontekst og få en bedre forståelse af, hvordan du klarer dig. Du skal bruge samme e-mailadresse i Analytics og AdSense for at linke dine konti, og du skal have redigeringstilladelse eller administratoradgang til begge konti.

Du skal for hver enkelt ejendom beslutte, hvilke visninger der skal bruges til rapportering.

Hvis du vil vedligeholde din Analytics-konto uden AdSense-data, kan du også deaktivere AdSense-rapportering i Analytics.

Sådan administrerer du disse indstillinger:

1. Log ind på din Google Analytics-konto.
  2. Vælg fanen Administrator.
  3. Naviger til din konto og din ejendom.
  4. Klik på AdSense-linkning i kolonnen EJENDOM.

Dataafvigelser mellem AdSense og Analytics

Hvis du oplever væsentlige afvigelser mellem rapporterne i din AdSense-konto og rapporterne i AdSense-afsnittet af Analytics, skal du være opmærksom på følgende:

• Google Analytics sporer kun data for annonceenheder for AdSense til indhold, og de indeholder ikke linkenheder, søgefelter, mobilannoncer eller andre AdSense-produkter.
  • Du skal inkludere Analytics-sporingskode på alle websider, der viser annonceenheder for AdSense til indhold, hvis rapporterne i Analytics og AdSense skal matche.

Hvis sporingskoden og kontoen er opsat korrekt, og du alligevel oplever dataafvigelser mellem dine AdSense- og Analytics-rapporter, kan det skyldes en af følgende årsager:

• Iframes: AdSense bruger en iframe til at vise annoncer med. Browsere, der ikke understøtter <iframe>-tagget, rapporterer ikke en eksponering u Analytics. Dette kan medføre, at der registreres flere sidevisninger i Analytics end eksponeringer i AdSense.
  • Sikkerhedssoftware eller anden blokeringssoftware: Software, der kan blokere indhold, f.eks. firewalls, annonceblokeringssoftware eller software, der blokerer billeder fra tredjepart, kan også blokere AdSense-eksponeringer. Brugere, der har denne type software installeret, tælles stadig med i Analytics, men AdSense-eksponeringer og -data tælles ikke med i dine Analytics-rapporter.
  • Ny AdSense-/Analytics-integration: Der kan gå op til 24 timer, efter du linker din AdSense- og Analytics-konto til hinanden, før data begynder at bliver indsamlet. Hvis du for nylig har konfigureret din AdSense- eller Analytics-kode eller for nylig har linket dine konti, skal du vente mindst 24 timer, før der vises data i dine rapporter. AdSense-data, som blev indsamlet, inden du linkede dine konti, kan ikke blive vist i Analytics.
  • Tidszoneindstillinger: Hvis der ikke er samme tidszone på din Analytics- og AdSense-konto, indsamler produkterne data i forskellige tidsperioder for den samme visningsdato i rapporterne. Rediger en ejendom for at ændre tidszonen i Analytics.
  • Dataudvalgsfiltre i Analytics: I Analytics kan du oprette forskellige dataudvalg til rapportering. Du kan føje filtre til visninger for at ekskludere bestemte data, så du kan tilpasse de data, du får vist i rapporterne. De AdSense-data, der er knyttet til sessioner, som er bortfiltreret i en visning i Analytics, er også ekskluderet fra alle Analytics-rapporterne i den pågældende visning. Få flere oplysninger om filtre i Analytics.
  • Manglende Analytics-data: Hvis der er nogle Analytics-data, som ikke er indsamlet, f.eks. hvis sporingskoden ikke blev kørt, rapporteres de AdSense-data, der er knyttet til de manglende Analytics-data, heller ikke i Analytics.

Læs følgende artikler for at få flere oplysninger om AdSense: