Weergave-instellingen bewerken

Update de weergavenaam, tijdzone, Site Search-parameters en andere instellingen.

Nadat u een weergave heeft gemaakt, kunt u de bijbehorende instellingen bewerken. Er zijn meer weergave-instellingen voor websiteproperty's dan voor app-property's. Als u de weergave in een app-property bewerkt, zijn veel van de onderstaande opties niet beschikbaar.

U heeft de rol Bewerker nodig om weergave-instellingen te bewerken. Volg deze stappen om de weergave-instellingen te bewerken:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de weergave waarin u instellingen wilt wijzigen.
  3. Klik op de kolom WEERGAVE en vervolgens op Instellingen voor weergave.
  4. Algemene informatie:
    • Weergavenaam: De naam die in de lijst met weergaven wordt weergegeven.
    • URL van website: De domeinnaam van de website die u bijhoudt, bijvoorbeeld www.mysite.com. Deze informatie wordt gebruikt door de rapporten voor content, waaronder In-Page analyse.
    • Land of regio van tijdzone: het land of de regio en de tijdzone die u wilt gebruiken als daggrens voor uw rapporten, ongeacht de herkomst van de gegevens. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten, Los Angeles Time kiest, wordt het begin en einde van elke dag berekend op basis van Los Angeles Time, of de hit nu is geregistreerd als afkomstig uit New York, Londen of Moskou.

Als u een tijdzone kiest waarin zomertijd wordt gebruikt, houdt Analytics daar automatisch rekening mee. Als u dat niet wilt, kunt u Greenwich Mean Time gebruiken in plaats van uw lokale tijdzone.

Een wijziging van de gebruikte tijdzone is uitsluitend van invloed op toekomstige gegevens en wordt niet met terugwerkende kracht toegepast. Als u de tijdzone voor een bestaande weergave wijzigt, ziet u wellicht een piek of een dal in uw gegevens. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door respectievelijk een achterwaartse of voorwaartse tijdverschuiving. In uw rapportgegevens wordt mogelijk gedurende korte tijd nadat u de instellingen heeft geüpdatet, verwezen naar de oude tijdzone totdat onze servers de wijziging hebben verwerkt.

Als u de tijdzone voor een weergave 2 of meer keer op dezelfde dag wijzigt, houdt Analytics mogelijk geen rekening met de meest recente wijziging. Daarmee wordt voorkomen dat de gegevens van die dag voor 2 verschillende tijdzones worden verwerkt. De wijziging wordt de volgende dag toegepast.
    • Standaardpagina: De webpagina die wordt geladen wanneer een gebruiker het domein van uw site invult in de adresbalk. Als bijvoorbeeld de invoer www.example.com ertoe leidt dat www.example.com/index.html wordt geladen, geeft u in dit tekstvak index.html op. De paginanaam varieert afhankelijk van de instellingen van uw webserver, maar veelvoorkomende namen zijn index.html en default.html.

Het is belangrijk dat deze pagina correct wordt vastgelegd. Als u de naam van deze pagina niet kent, laat u dit veld leeg. Deze optie is van invloed op de manier waarop paginagegevens in uw rapporten worden weergegeven.
    • URL-queryparameters uitsluiten: Alle queryparameters of unieke sessie-ID's (bijv. sessionid of vid) die in uw URL's worden weergegeven en die u niet in uw rapporten wilt zien. Geef ze op als een door komma's gescheiden lijst.

Deze instelling is hoofdlettergevoelig. Er geldt een limiet van 2048 tekens.

De parameters die u hier opgeeft, worden uitgesloten voordat er filters worden toegepast. Het is dus belangrijk om ze in te voeren zoals ze voorkomen in de oorspronkelijke, niet-gefilterde URI's. Het is een veelvoorkomende fout om filters toe te passen en vervolgens terug te gaan naar deze instellingen om de queryparameters in te voeren zoals ze in uw gefilterde rapporten worden weergegeven. Hierbij wordt de hoofdlettergevoeligheid van deze instelling over het hoofd gezien.

Als de oorspronkelijke URI bijvoorbeeld /Section1?ParameterA=waarde is en u een filter gebruikt om deze voor uw rapporten te veranderen in /section1?parametera=waarde, moet u de queryparameter hier opgeven als ParameterA.
    • Valuta weergegeven als: USD, JPY, EUR enz.
    • Bots filteren: Selecteer deze optie als u sessies van bekende bots en spiders wilt uitsluiten.
  5. Site Search: Lees Site Search instellen.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.