Dataweergave-instellingen bewerken

Update de dataweergavenaam, tijdzone, Site Search-parameters en andere instellingen.

Nadat u een dataweergave heeft gemaakt, kunt u de bijbehorende instellingen bewerken. Er zijn meer dataweergave-instellingen voor websiteproperty's dan voor app-property's. Als u de dataweergave in een app-property bewerkt dan zijn veel van de onderstaande opties niet beschikbaar.

U moet over rechten voor bewerken beschikken om dataweergave-instellingen te bewerken. Weergave-instellingen bewerken:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de weergave waarin u instellingen wilt wijzigen.
  3. Klik op de kolom DATAWEERGAVE en vervolgens op Instellingen voor dataweergave.
  4. Algemene informatie:
    • Dataweergavenaam: de naam die in de dataweergavelijst wordt weergegeven.
    • URL van website: de domeinnaam van de website die u bijhoudt, bijvoorbeeld www.mysite.com. Deze informatie wordt ook gebruikt door de rapporten 'Inhoud', waaronder In-Page analyse.
    • Land of regio van tijdzone: het land of regio en de tijdzone die u wilt gebruiken als de daggrens voor uw rapporten ongeacht de herkomst van de gegevens. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten, Los Angeles Time, kiest, wordt het begin en eind van elke dag berekend op basis van de Los Angeles Time, ongeacht of de hit werd geregistreerd als afkomstig van New York, Londen of Moskou.

Als u een tijdzone kiest waarin zomertijd wordt gebruikt, past Analytics zich automatisch daaraan aan. Als u dat niet wilt, kunt u Greenwich Mean Time gebruiken in plaats van uw lokale tijdzone.

Een wijziging van uw tijdzone is uitsluitend van invloed op toekomstige gegevens en wordt niet met terugwerkende kracht toegepast. Als u de tijdzone voor een bestaande dataweergave wijzigt, ziet u wellicht een piek of een dal in uw gegevens. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door respectievelijk een achterwaartse of voorwaartse tijdverschuiving. In uw rapportgegevens wordt mogelijk gedurende korte tijd na het bijwerken van uw instellingen verwezen naar de oude tijdzone totdat onze servers de wijziging hebben verwerkt.
    • Standaardpagina: de webpagina die wordt geladen wanneer een gebruiker het domein van uw site invoert in de adresbalk. Als u bijvoorbeeld www.example.com invoert en www.example.com/index.html wordt geladen, voert u index.html in dit tekstvak in. De paginanaam varieert afhankelijk van de configuratie van uw webserver, maar veel voorkomende namen zijn index.html en default.html.

Het is belangrijk dat deze pagina correct wordt geïdentificeerd. Als u de naam van deze pagina niet weet, laat u dit veld leeg. Deze optie is van invloed op de manier waarop paginagegevens in uw rapporten worden weergegeven.
    • URL-queryparameters uitsluiten: alle queryparameters of unieke sessie-ID's (bijv. sessionid of vid) die in uw URL's worden weergegeven en die u niet in uw rapporten wilt zien. Geef ze op als een door komma's gescheiden lijst.

Deze instelling is hoofdlettergevoelig. Er geldt een limiet van 2048 tekens.

Daarnaast worden de parameters die u hier opgeeft uitgesloten voordat filters worden toegepast, dus het is belangrijk om ze hier te aan te geven, aangezien ze in het origineel worden weergegeven als ongefilterde URI's. Het is een veelvoorkomende fout om filters toe te passen en vervolgens terug te gaan naar deze instellingen om queryparameters in te voeren zoals ze in uw gefilterde rapporten worden weergegeven. Hierbij wordt de hoofdlettergevoeligheid van deze instelling uitgesloten.

Als de originele URI bijvoorbeeld /Section1?ParameterA=something is en u een filter gebruikt om deze voor uw rapporten te wijzigen in /section1?parametera=something en als u hier vervolgens de queryparameter opgeeft, moet u deze opgeven als ParameterA
    • Valuta weergegeven als: (USD, JPY, EUR, enzovoort.)
    • Bots filteren: selecteer deze optie als u sessies van bekende bots en spiders wilt uitsluiten.
  5. Site Search: lees Site Search instellen.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.