Näkymän asetusten muokkaaminen

Voit päivittää näkymän nimen, aikavyöhykkeen, Sivustohaun parametrit ja muut asetukset.

Näkymän luomisen jälkeen voit muokata sen asetuksia. Huomaa, että verkkomittauskokonaisuuksille on enemmän näkymäasetuksia kuin sovellusmittauskokonaisuuksille. Jos muokkaat näkymää sovellusmittauskokonaisuudessa, monet alla luetelluista vaihtoehdoista eivät näy.

Näkymän asetusten muokkaaminen edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli. Voit muokata näkymän asetuksia seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry näkymään, jonka asetuksia haluat muokata.
  3. Valitse NÄKYMÄ-sarakkeesta Näkymän asetukset.
  4. Yleiset tiedot:
    • Näkymän nimi: Nimi, joka näkyy näkymien luettelossa.
    • Verkkosivuston URL-osoite: Seuraamasi sivuston verkkotunnus, esim. www.mysite.com. Tätä tietoa käytetään Sisältö-raporteissa (myös In-Page Analyticsissa).
    • Aikavyöhyke tai alue: Maa tai alue sekä aikavyöhyke, jota haluat käyttää päivärajana raporteissasi riippumatta siitä, mistä data on kerätty. Jos esimerkiksi valitset Yhdysvallat, Los Angelesin aika, jokaisen päivän alku ja loppu lasketaan Los Angelesin ajan mukaan, vaikka data olisi peräisin New Yorkista, Lontoosta tai Moskovasta.

Jos valitset aikavyöhykkeen, jolla käytetään kesäaikaa, Analytics mukautuu automaattisesti muutoksiin. Voit käyttää Greenwich Mean Time ‑aikavyöhykettä paikallisen aikavyöhykkeen sijaan, jos et halua Analyticsin mukautuvan kesäaikaan.

Aikavyöhykkeen muuttaminen vaikuttaa ainoastaan tulevaan dataan. Se ei vaikuta takautuvasti. Jos muutat aiemmin luodun näkymän aikavyöhykettä, datassa saattaa näkyä tasaantumista tai kasvupiikkejä. Tämä johtuu ajan siirtämisestä eteen- tai taaksepäin. Raporttidatassa saattaa näkyä vanha aikavyöhyke hetken aikaa asetusten päivityksen jälkeen, kunnes muutos on käsitelty palvelimillamme.

Jos muutat näkymän aikavyöhykkeen vähintään kaksi kertaa saman päivän aikana, Analytics ei välttämättä hyväksy viimeisintä muutosta, jotta sen ei tarvitse käsitellä kyseisen päivän dataa kahdella eri aikavyöhykkeellä. Muutos hyväksytään seuraavana päivänä.
    • Oletussivu: Tämä on verkkosivu, joka latautuu oletuksena, kun käyttäjä kirjoittaa sivustosi verkkotunnuksen osoitepalkkiin. Jos esimerkiksi osoitteen www.example.com kirjoittaminen johtaa verkkosivun www.example.com/index.html latautumiseen, kirjoita tähän tekstikenttään index.html. Sivun nimi vaihtelee verkkopalvelinmääritysten mukaan. Yleisimmät nimet ovat index.html ja default.html.

Tämä sivu on tärkeä yksilöidä oikein. Jos et tiedä sivun nimeä, jätä kenttä tyhjäksi. Tämä vaihtoehto vaikuttaa siihen, miten sivun tiedot näkyvät raporteissa.
    • URL-kyselyparametrien poissulkeminen: Mitkä tahansa URL-osoitteissa näkyvät kyselyparametrit tai yksilöivät istuntotunnukset (esim. sessionid tai vid), joiden ei haluta näkyvän raporteissa. Lisää ne pilkuilla eroteltuna luettelona.

Tässä asetuksessa kirjainkoolla on väliä. Enimmäispituus on 2 048 merkkiä.

Lisäksi määrittämäsi parametrit suljetaan pois, ennen kuin suodattimet otetaan käyttöön. Muista tämän vuoksi määrittää parametrit samalla tavalla kuin ne näkyvät alkuperäisissä, suodattamattomissa URI-osoitteissa. On yleinen virhe lisätä suodattimet, palata asetuksiin määrittämään kyselyparametrit sellaisina kuin ne näkyvät suodatetuissa raporteissa ja jättää huomiotta kirjainkokoa koskevat vaatimukset.

Jos alkuperäinen URI on esimerkiksi /Osio1?ParametriA=jotakin, muutat sen suodattimella raporteissasi muotoon /osio1?parametria=jotakin ja määrität sen jälkeen kyselyparametrin tähän, sinun täytyy määrittää se muodossa ParametriA
    • Valuutan muoto: (USD, JPY, EUR jne.)
    • Robottisuodatus: Valitsemalla tämän vaihtoehdon suljet pois tunnettujen robottien ja indeksoijien istunnot.
  5. Sivustohaku: Lue artikkeli Sivustohaun käyttöönotto.
  6. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna.