Om instrumentpaneler

Se dina viktigaste rapporter med ett ögonkast.

Instrumentpanelerna är en uppsättning widgetar som ger dig överblick över de rapporter och mätvärden som är viktigast för dig. Med hjälp av instrumentpanelerna kan du bevaka flera mätvärden samtidigt, så att du snabbt kan bedöma hur väl dina konton fungerar och se samband mellan olika rapporter. Instrumentpanelerna är enkla att skapa, anpassa och dela.

Innehåll i artikeln:

Öppna instrumentpanelerna

Så här kommer du åt dina instrumentpaneler:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Klicka på ANPASSNING > Instrumentpaneler.

Instrumentpanelswidgetar

En widget är en minirapport som visar informationen i olika format, till exempel som enkla numeriska mätvärden, tabeller och diagram. Du kan definiera widgetar i själva instrumentpanelen. Widgetarna kan också länkas till standardrapporter och anpassade rapporter och ge en ögonblicksbild av rapporterna.

Klicka på widgetens namn när du vill öppna motsvarande rapport.

I artikeln Skapa instrumentpaneler kan du läsa mer om widgetarna och tillgängliga alternativ.

Använda instrumentpaneler

Du använder instrumentpanelerna ungefär som du använder rapporter i Analytics. Du kan undersöka diagramelementen i en widget genom att hålla muspekaren över dem. Bilden nedan visar annat du kan göra på instrumentpanelerna.

• 1 Ändra namnet på en instrumentpanel genom att klicka på det.
  • 2 Ändra datumintervallet eller jämför två datum med hjälp av datumväljaren.
  • 3 Lägg till widgetar och dela, anpassa och ta bort instrumentpanelen med hjälp av åtgärdsfältet.
  • 4 Lägg till och ta bort segment.
  • 5 Ändra ordning på widgetarna på sidan genom att dra namnlisten till en ny plats. Redigera och ta bort widgetar med hjälp av kontrollerna som visas när du placerar muspekaren över widgetens namnlist.
  • 6 Öppna en länkad rapport genom att klicka på widgetens namn. (Fungerar bara med länkade rapportwidgetar, inte med widgetar som du skapar på själva instrumentpanelen.)
  • Uppdatera informationen i instrumentpanelen genom att klicka på länken Uppdatera instrumentpanel längst ned till höger på sidan (syns inte i skärmdumpen).
Dashboard user interface map.
Figur 2: Vanliga element på instrumentpaneler

Dela instrumentpaneler

Alla instrumentpaneler som du skapar blir automatiskt privata, det vill säga att det bara är du som kan se dem. Du kan dela instrumentpaneler med andra via menyn Dela. Du kan också dela instrumentpanelerna via e-post med E-post och exportera dem till PDF-format med Exportera.

Share dashboard menu with 3 options: share object, share template, share in Solutions Gallery.
Figur 3: Menyn Dela instrumentpaneler

Nästa steg