Legg til en konto

Opprett flere kontoer for å organisere eller skille data.

Når du oppretter en konto, oppretter du også et område og et datautvalg for denne kontoen automatisk. Disse nivåene danner strukturen i Google Analytics som gjør at du kan samle inn og analysere data. Se Relaterte ressurser nedenfor.

Er Google Analytics nytt for deg? Finn ut hvordan du registrerer deg og kommer i gang med Google Analytics.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Legg til en ny konto i Analytics-kontoen din

Du må ha redigeringstillatelse for å bruke denne funksjonen.

Slik legger du til et nytt kontonivå i en eksisterende Google Analytics-konto:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Velg Administrator-fanen.
  3. Velg Opprett en ny konto på rullegardinmenyen i KONTO-kolonnen.
  4. Klikk på Nettsted eller Mobilapp.
  5. Skriv inn et Kontonavn under Konfigurer kontoen din.

Bruk et tydelig og beskrivende navn, slik at du enkelt kan se hva denne kontoen er til, når du ser navnet i kontolisten.

6. Under Konfigurer området ditt skriver du inn Navn på nettsted eller Navn på app.

Hvis du har tenkt å spore mer enn ett område i denne kontoen, bør du velge et tydelig og beskrivende navn. For apper bør du ta med utgave- eller versjonsnummeret. Da blir det enklere å holde orden på appområdene i kontoen din.

7. (Bare for nettet) Angi Nettadresse.

Du kan ikke opprette et område hvis nettadressen din ikke er riktig formatert.

Klikk for å utvide og se hvordan du formaterer et domenenavn på riktig måte.
    Velg en protokollstandard (http:// eller https://). Skriv inn domenenavnet, uten noen tegn etter navnet, heller ikke en avsluttende skråstrek (www.example.com, ikke www.example.com/). De fleste domenevertene støtter bare UTF-8-tegn i nettadressen. Det er lurt å bruke enten UTF-8-tegn eller punycode for symboler og tegn som ikke er UTF-8-tegn (innbefattet kyrilliske tegn) i domenenavnet. Søk på nettet etter en punycode-konverter for å få hjelp med dette.
  8. Velg en bransjekategori.
  9. Velg en rapporteringstidssone.

Denne brukes som dagsgrensen for rapportene dine, uavhengig av hvor dataene stammer fra.

Klikk for å utvide og finne ut mer om hvordan innstillingen for rapporteringstidssone fungerer.
    • Tidssoneinnstillingen påvirker bare hvordan data blir vist i rapportene dine, ikke hvordan du samler inn data. Hvis du for eksempel velger tidssonen Pacific Time (UTC-8), som blant annet er gjeldende i deler av USA, blir starten og slutten av hver dag beregnet ut fra denne tidssonen, uavhengig av om øktene stammer fra New York, London eller Moskva.
    • Hvis Analytics-kontoen din er koblet sammen med en Google AdWords-konto, blir tidssonen automatisk fastsatt i samsvar med innstillingene i AdWords-kontoen din, og dette alternativet blir ikke vist. Dette sørger for presis rapportering for AdWords-kampanjene dine.
    • Hvis du endrer tidssonen, påvirkes fremtidige data, men ikke tidligere data. Du ser kanskje et flatt område eller en topp i rapportdataene hvis du oppdaterer tidsinnstillingen etter at du allerede har brukt et område. Etter at du har oppdatert denne innstillingen, kan det hende at det refereres til den gamle tidssonen i en kort periode.
  10. Velg de ønskede innstillingene under Datadelingsinnstillinger. Finn ut mer om innstillingene for datadeling.
  11. Klikk på Hent sporings-ID.

Relaterte ressurser

Finn ut mer om de strukturmessige elementene i en Google Analytics-konto som er nevnt i denne artikkelen:

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg:

Tilbakemeldingen er registrert. Takk skal du ha.
  • Svært unyttig
  • Ikke særlig nyttig
  • Litt nyttig
  • Svært nyttig
  • Ekstremt nyttig