Een account toevoegen

Maak extra accounts maken om gegevens in te delen of van elkaar te scheiden.

Wanneer u een account maakt, wordt er ook automatisch een property en een dataweergave voor het betreffende account gemaakt. Deze niveaus geven Google Analytics de structuur die u in staat stelt om gegevens te verzamelen en te analyseren. Bekijk Gerelateerde bronnen hieronder.

Is Google Analytics nieuw voor u? Meer informatie om u aan te melden voor en aan de slag te gaan met Google Analytics.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een account aan uw Analytics-account toevoegen

Voor het gebruik van deze functie heeft u rechten voor bewerken nodig.

Een accountniveau in een bestaand Google Analytics-account maken:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Selecteer het tabblad Beheerder.
  3. Selecteer in de kolom ACCOUNT de optie Nieuw account maken in het dropdown-menu.
  4. Klik op Website of Mobiele app.
  5. Geef in het gedeelte Uw account instellen een Accountnaam op.

Gebruik een specifieke en beschrijvende naam, zodat u eenvoudig kunt zien waar dit account voor is wanneer de naam in de 'Accountlijst' wordt weergegeven.

6. Geef in het gedeelte Uw property instellen de Websitenaam of App-naam op.

Als u meerdere property's wilt bijhouden in dit account, gebruikt u een specifieke en beschrijvende naam. Neem voor apps ook de editie of het versienummer in de naam op. Zo zorgt u ervoor dat uw app-property's overzichtelijk blijven.

7. (Alleen voor websites) Voer de Website-URL in.

U kunt geen property maken als de notatie van uw URL onjuist is.

Klik om uit te vouwen en meer informatie te bekijken over de juiste notatie voor uw domeinnaam.
    Selecteer de protocolstandaard (http:// of https://). Voer de domeinnaam in, zonder tekens na de naam (dus ook zonder schuine streep: www.example.com en niet www.example.com/). De meeste domeinhosts ondersteunen alleen UTF-8-tekens in de URL. Het is een goed idee UTF-8-tekens of punycode te gebruiken voor symbolen en andere niet-UTF-8-tekens (waaronder Cyrillische tekens) in uw domeinnaam. Zoek op internet een punycode-converter om u hierbij te helpen.
  8. Selecteer een Branchecategorie.
  9. Selecteer de Tijdzone voor rapportage.

Deze wordt gebruikt voor de daggrens voor uw rapporten, ongeacht waar de gegevens vandaan komen.

Klik om uit te vouwen en meer informatie te bekijken over hoe de instelling 'Tijdzone voor rapportage' werkt.
    • De tijdzone-instelling heeft alleen invloed op hoe gegevens in uw rapporten worden weergegeven en niet op de manier waarop u gegevens verzamelt. Als u bijvoorbeeld 'Verenigde Staten, Pacific time' kiest, wordt het begin en eind van elke dag berekend op basis van Pacific time, of sessies nu afkomstig zijn uit New York, Londen of Moskou.
    • Als uw Analytics-account aan een Google AdWords-account gekoppeld is, wordt de tijdzone automatisch ingesteld op uw AdWords-voorkeur en krijgt u deze optie niet te zien. Dit garandeert een nauwkeurige rapportage voor uw AdWords-campagnes.
    • Het wijzigen van uw tijdzone is uitsluitend van invloed op toekomstige gegevens en wordt niet met terugwerkende kracht toegepast. Als u deze property al eerder heeft gebruikt, ziet u wellicht een plateau of een piek in uw rapportgegevens rond de periode dat u uw tijdzone heeft ingesteld. In uw rapporten wordt gedurende een korte periode mogelijk nog de oude tijdzone weergegeven nadat u deze instelling heeft bijgewerkt.
  10. Selecteer bij Instellingen voor gegevens delen de gewenste instellingen voor het delen van gegevens. Meer informatie over de instellingen voor het delen van gegevens.
  11. Klik op Tracking-ID ophalen.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie over de structurele elementen in een Google Analytics-account die worden genoemd in dit artikel: