Tilin lisääminen

Luomalla lisätilejä voit järjestää tai erotella tietoja.

Tilin luomisen yhteydessä kyseiselle tilille luodaan automaattisesti myös sivusto ja näkymä. Näillä tasoilla Analyticsiin luodaan rakenne, jonka avulla voit kerätä ja analysoida tietoja. Tutustu myös alla oleviin aiheeseen liittyviin resursseihin.

Eikö Analytics ole vielä tuttu? Lue lisätietoja rekisteröitymisestä ja tutustu Analyticsin aloitusoppaaseen.
Tässä artikkelissa:

Tilin lisääminen Analytics-tilille

Tämän ominaisuuden käyttö vaatii muokkausoikeuden.

Voit luoda uuden tilitason aiemmin luodulle Analytics-tilille seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-sarakkeen valikosta Luo uusi tili.
  4. Valitse Verkkosivusto tai Mobiilisovellus.
  5. Anna Tilin määrittäminen ‑kohdassa Tilin nimi.

Antamalla tilille tarkan ja kuvailevan nimen tiedät helposti, mitä tarkoitusta varten tili on luotu, kun näet sen nimen tililuettelossa.

6. Lisää Sivuston määrittäminen ‑kohtaan Verkkosivusto tai Sovelluksen nimi.

Jos aiot seurata tilillä useampaa kuin yhtä sivustoa, käytä tarkkaa ja kuvailevaa nimeä. Lisää sovelluksille myös versionumero. Näin saat pidettyä sovellusomaisuutesi järjestyksessä tilissäsi.

7. (Vain verkkosivustot) Kirjoita verkkosivuston URL-osoite.

Et voi luoda sivustoa, jos URL-osoite ei ole oikeassa muodossa.

Laajenna, niin näet, miten verkkotunnus luodaan oikein.
    Valitse protokollastandardi (http:// tai https://). Kirjoita verkkotunnuksen nimi ilman sitä seuraavia merkkejä, kuten vinoviivaa (www.esimerkki.fi, ei www.esimerkki.fi/). Suurin osa verkkotunnusisännistä sallii vain UTF-8-merkkien käytön URL-osoitteissa. Verkkotunnuksen nimessä kannattaa käyttää joko UTF-8-merkkejä tai punycode-merkkejä symboleiden ja muiden kuin UTF-8-merkkien (kuten kyrillisten merkkien) sijasta. Etsi verkosta avuksi punycode-muunnin.
  8. Valitse alakohtainen luokka.
  9. Valitse raportoinnin aikavyöhyke.

Tätä käytetään raporttiesi päivärajana huolimatta siitä, mistä tiedot ovat peräisin.

Laajenna, niin näet lisätietoja Raportoinnin aikavyöhyke -asetusten toiminnasta.
    • Aikavyöhykeasetus vaikuttaa vain siihen, miten tiedot näkyvät raporteissasi. Se ei vaikuta tietojen keräämiseen. Jos esimerkiksi valitset Yhdysvallat, Tyynenmeren aika, jokaisen päivän alkaminen ja päättyminen lasketaan Tyynenmeren ajan mukaan katsomatta siihen, onko istunnot käynnistetty New Yorkissa, Lontoossa vai Moskovassa.
    • Jos Analytics-tilisi on linkitetty Google AdWords ‑tiliin, aikavyöhykkeeksi määritetään automaattisesti AdWords-asetus. Tällöin tämä vaihtoehto ei näy. Tällä tavoin varmistetaan, että AdWords-kampanjat raportoidaan oikein.
    • Aikavyöhykkeen muuttaminen vaikuttaa ainoastaan tuleviin tietoihin, ei takautuvasti. Saatat huomata hiljaisen kohdan tai piikin raporttitiedoissasi, jos päivität aika-asetuksen otettuasi omaisuuden käyttöön. Raporteissasi saattaa myös näkyä vanha aikavyöhyke hetken aikaa asetuksen päivityksen jälkeen.
  10. Valitse haluamasi asetukset Tietojen jakoasetukset ‑kohdassa. Lisätietoja tietojen jakamisesta.
  11. Valitse Hae seurantatunnus.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Lisätietoja tässä artikkelissa mainituista Analytics-tilin rakenteellisista elementeistä on seuraavissa artikkeleissa: