Tilin lisääminen

Luo lisätilejä datan järjestämistä tai erottelemista varten.

Tilin luomisen yhteydessä kyseiselle tilille luodaan automaattisesti myös verkko-omaisuus ja datanäkymä. Näillä tasoilla Analyticsiin luodaan rakenne, jonka avulla voit kerätä ja analysoida dataa. Tutustu myös alla oleviin aiheeseen liittyviin resursseihin.

Eikö Analytics ole vielä tuttu? Lue lisää rekisteröitymisestä ja tutustu Analyticsin aloitusoppaaseen.

Tilin lisääminen

Tämän ominaisuuden käyttö edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli.

Luo tili näin:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse TILI-sarakkeen valikosta Luo uusi tili.
  4. Valitse Verkkosivusto tai Mobiilisovellus.
  5. Toimi Tilin määrittäminen ‑kohdassa näin:
    • Lisää tilille nimi.
      Käytä tarkkaa ja kuvailevaa nimeä, jotta tunnistat tilin helposti, kun näet sen tililuettelossa.
    • Hyväksy oletusvalinta, jos haluat lisätä tilin nykyiseen organisaatioosi. Poista valinta, jos haluat luoda tilin organisaation ulkopuolelle.
  6. Lisää Verkko-omaisuuden määrittäminen ‑kohtaan verkkosivusto tai sovelluksen nimi.

Jos aiot seurata tilillä useampaa kuin yhtä verkko-omaisuutta, käytä tarkkaa ja kuvailevaa nimeä. Lisää sovelluksille myös versionumero. Näin saat pidettyä sovellusomaisuutesi järjestyksessä tililläsi.

7. (Vain internet) Lisää verkkosivuston URL-osoite.

Et voi luoda verkko-omaisuutta, jos URL-osoite ei ole oikeassa muodossa.

Laajenna, niin näet, miten verkkotunnus luodaan oikein.
    Valitse protokollastandardi (http:// tai https://). Kirjoita verkkotunnuksen nimi ilman sitä seuraavia merkkejä, kuten vinoviivaa (www.example.com, ei www.example.com/). Suurin osa verkkotunnusisännistä sallii vain UTF‑8-merkkien käytön URL-osoitteissa. Verkkotunnuksen nimessä kannattaa käyttää joko UTF‑8-merkkejä tai punycode-merkkejä symboleiden ja muiden kuin UTF‑8-merkkien (kuten kyrillisten merkkien) sijasta. Etsi verkosta avuksi punycode-muunnin.
  8. Valitse Alakohtainen luokka.
  9. Valitse raportoinnin aikavyöhyke.

Tätä käytetään raporttiesi päivärajana huolimatta siitä, mistä data on peräisin.

Laajenna, niin näet lisätietoja Raportoinnin aikavyöhyke ‑asetusten toiminnasta.
    • Aikavyöhykeasetus vaikuttaa vain siihen, miten data näkyy raporteissasi. Se ei vaikuta datan keräämiseen. Jos esimerkiksi valitset Yhdysvallat, Tyynenmeren aika, jokaisen päivän alkaminen ja päättyminen lasketaan Tyynenmeren ajan mukaan riippumatta siitä, tapahtuvatko istunnot New Yorkissa, Lontoossa vai Moskovassa.
    • Jos Analytics-tilisi on linkitetty Google Ads ‑tiliisi, aikavyöhyke on automaattisesti Google Adsin asetusten mukainen. Tällöin tämä vaihtoehto ei näy. Näin varmistetaan, että Google Ads ‑kampanjat raportoidaan oikein.
    • Aikavyöhykkeen muuttaminen vaikuttaa ainoastaan tulevaan dataan, ei takautuvasti. Saatat huomata hiljaisen kohdan tai piikin raporttidatassasi, jos päivität aika-asetuksen otettuasi verkko-omaisuuden käyttöön. Raporteissasi saattaa myös näkyä vanha aikavyöhyke hetken aikaa asetuksen päivityksen jälkeen.
  10. Valitse Datan jakoasetukset ‑kohdasta haluamasi asetukset. Lisätietoja datan jakamisesta.
  11. Valitse Hae seurantatunnus.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Lisätietoja tässä artikkelissa mainituista Analytics-tilin rakenteellisista elementeistä on seuraavissa artikkeleissa: