[UA] Organisaatioiden, tilien, käyttäjien, mittauskokonaisuuksien ja näkymien hierarkia

Tässä artikkelissa kerrotaan organisaatioiden, tilien, käyttäjien, mittauskokonaisuuksien ja näkymien rakenteesta Universal Analyticsissa. Löydät vastaavia Google Analytics 4:ään liittyviä tietoja seuraavista linkeistä:

Sisällys:

Organisaatiot

Organisaatioihin kootaan tuotteita ja käyttäjiä. Organisaatio edustaa yritystä, ja sen kautta pääset yrityksesi tuotetileille (esim. Analytics-, Tag Manager- ja Optimize-tileille) ja voit ylläpitää tuotteiden käyttäjiä, lupia ja tuoteintegrointeja. Pääset organisaatioihin osoitteesta marketingplatform.google.com/home.

Organisaatiot ovat valinnaisia, mutta niiden käyttöä suositellaan niihin liittyvien hyötyjen vuoksi.

Lue lisää organisaatioista.

Tilit

Tili on Analyticsin käytön aloituspaikka. Organisaatioon voi kuulua yksi tai useampi Analytics-tili.

Tarvitset vähintään yhden tilin, jotta pääset Analyticsiin ja voit lisätä seurattavia mittauskokonaisuuksia. Voit itse valita tilien ja mittauskokonaisuuksien välisen suhteen. Voit käyttää yksi-yhteen-suhdetta (yksi tili / yksi mittauskokonaisuus) tai yksi-moneen-suhdetta (yksi tili / monta mittauskokonaisuutta). Käytössäsi voi olla useita Analytics-tilejä. Jos sinulla ei ole tiliä, rekisteröidy osoitteessa marketingplatform.google.com.

Mittauskokonaisuudet

Verkko-omaisuus on verkkosivusto, mobiilisovellus tai laite (esimerkiksi kioski‑ tai myyntipistelaite). Tilillä voi olla yksi tai useampi mittauskokonaisuus.

Analytics-tilillä voit lisätä mittauskokonaisuudet, joista haluat kerätä dataa. Kun lisäät mittauskokonaisuuden tilille, Analytics luo seurantakoodin, jonka avulla keräät dataat kyseisestä mittauskokonaisuudesta. Seurantakoodi sisältää yksilöllisen tunnuksen, joka yksilöi kyseisen mittauskokonaisuuden datan. Näin voit tunnistaa datan helposti raporteissa. Analytics luo lisäksi yhden suodattamattoman näkymän kullekin lisäämällesi mittauskokonaisuudelle.

Lue lisää mittauskokonaisuuksien lisäämisestä Analytics-tilille.

Näkymät

Näkymä on mittauskokonaisuuden määritelty datanäkymä, josta pääset katsomaan raportteja. Voit myöntää käyttäjille pääsyn näkymään, jotta he voivat katsoa kyseisen näkymän dataan pohjautuvia raportteja. Mittauskokonaisuudella voi olla yksi tai useampi näkymä.

Mittauskokonaisuuden näkymiä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• näkymä, jossa on kaikki osoitteen www.esimerkki.fi tiedot
  • näkymä, jossa on vain osoitteen www.esimerkki.fi AdWords-liikenne
  • näkymä, jossa on vain aliverkkotunnuksen (esim. www.myynti.example.com) liikenne.

Kun lisäät tilille mittauskokonaisuuden, Analytics luo sille ensimmäisen näkymän. Ensimmäisessä näkymässä ei ole suodattimia, joten se sisältää kyseisen mittauskokonaisuuden kaiken datan. Älä lisää suodattimia tähän alkuperäiseen näkymään, jotta sinulla on aina yksi näkymä, josta näet kaikki tiedot. Voit luoda muita näkymiä ja lisätä niihin suodattimia, jotta kussakin näkymässä on vain haluamasi tiedot.

Kun olet luonut näkymän, näkymän raporttien tiedot kootaan kyseisen näkymän luontihetkestä eteenpäin. Jos esimerkiksi luot näkymän 1. kesäkuuta, raportissa näkyvät tästä päivämäärästä alkaen kerätyt tiedot, muttei sitä ennen kerättyjä tietoja.

Jos poistat näkymän, kyseisen näkymän tiedot poistetaan pysyvästi. Älä poista näkymää, jos uskot, että saatat myöhemmin haluta luoda raportin kyseisen datanäkymän pohjalta.

Lue lisää näkymien lisäämisestä Analytics-mittauskokonaisuuksille.

Käyttäjät ja luvat

Lisäät käyttäjiä Analytics-tilille. Voit lisätä käyttäjiä tili-, mittauskokonaisuus- tai näkymätasolla ja rajoittaa heidän pääsyoikeuksia kullakin tasolla. Kun lisäät käyttäjän, kyseinen henkilö tunnistetaan Google-tileille rekisteröidyn sähköpostiosoitteen avulla ja voit myöntää käyttäjälle sopivat luvat. Myöntämiesi lupien mukaan käyttäjä voi hallinnoida muita käyttäjiä, tehdä hallinnollisia tehtäviä, kuten luoda uusia näkymiä ja suodattimia, ja katsoa raporttidataa.