[GA4] Canviar el nom i generar esdeveniments nous

Canvieu el nom dels esdeveniments existents i els seus paràmetres, o bé genereu-ne de nous a partir dels existents

De vegades, pot ser que vulgueu generar un esdeveniment nou cada vegada que se n'activi un d'existent amb valors de paràmetres específics. Per exemple, si voleu registrar una conversió cada vegada que un usuari arriba a una pàgina de confirmació, podeu generar un esdeveniment personalitzat nou anomenat, per exemple, confirm_signup sempre que l'esdeveniment page_view es produeixi amb un valor del paràmetre page_location que coincideixi amb l'URL de la pàgina de confirmació. A continuació, heu de marcar l'esdeveniment confirm_signup com a conversió.

També podeu canviar un esdeveniment existent; per exemple, canviar-ne el nom o els seus paràmetres. Això us permet corregir els errors de mesurament causats per un error tipogràfic en el nom, les condicions o els paràmetres d'un esdeveniment.

Límits i advertiments

• Els esdeveniments modificats i nous no s'apliquen a l'historial de dades.
  • Podeu modificar fins a 50 esdeveniments existents i crear-ne fins a 50 basats en esdeveniments existents.
  • Ha de passar una hora o més perquè les modificacions tinguin efecte.
  • Les modificacions es calculen del costat del client (abans que les dades s'enviïn a Analytics).
  • No podeu generar ni modificar esdeveniments basats en paràmetres de la matriu items (p. ex.,item_brand i item_name o item_id) quan utilitzeu gtag.js.

• No podeu modificar els esdeveniments si els envieu en una configuració de servidor a servidor, per exemple, quan utilitzeu Measurement Protocol.

Abans de començar

Abans de generar un esdeveniment nou o canviar el nom d'un d'existent:

Cal tenir el rol d'editor o d'administrador per modificar i crear esdeveniments a Analytics.

Instruccions

Generar un esdeveniment a partir d'un d'existent

En generar un esdeveniment, es copia un esdeveniment existent en un esdeveniment nou amb els paràmetres de l'esdeveniment existent i els paràmetres nous que especifiqueu.

1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
  2. Feu clic a Crea un esdeveniment i, tot seguit, a Crea.
    Important: si no veieu el botó Crea un esdeveniment a l'extrem superior dret de la taula, no teniu el rol d'administrador o editor, que són necessaris per crear i modificar esdeveniments.
  3. A Nom de l'esdeveniment personalitzat, introduïu un nom per a l'esdeveniment que s'ajusti a les regles de nomenclatura dels esdeveniments.
  4. A Condicions de coincidència, especifiqueu una o més condicions de coincidència. Google Analytics copiarà qualsevol esdeveniment que coincideixi amb les condicions que especifiqueu. Per exemple, si especifiqueu "event_name és igual a view_item", Analytics copiarà view_item a l'esdeveniment nou.
    Per definir que una condició distingeixi entre majúscules i minúscules, utilitzeu un dels operadors que no inclogui el text "(no distingeix entre majúscules i minúscules)". Per exemple, utilitzeu "és igual a" en lloc d'"és igual a (no distingeix entre majúscules i minúscules)" si voleu que el paràmetre coincideixi exactament amb el valor.
    Abans d'utilitzar una expressió regular en una condició de coincidència, reviseu les pràctiques recomanades.
  5. (Opcional) Feu clic a Copia els paràmetres de l'esdeveniment d'origen per utilitzar els paràmetres de l'esdeveniment coincident.
  6. (Opcional) A Modifica els paràmetres, canvieu qualsevol dels paràmetres de l'esdeveniment coincident que heu copiat a l'esdeveniment nou. Per exemple, si especifiqueu l'esdeveniment view_item a les condicions de coincidència, podríeu modificar el paràmetre de moneda. Més informació
    Nota: no podeu aplicar operacions matemàtiques a esdeveniments mitjançant el creador d'esdeveniments. En lloc d'això, heu d'enviar el valor actualitzat en un esdeveniment nou.
  7. Feu clic a Crea.
Modificar un esdeveniment existent

En modificar un esdeveniment, se sobreescriu un esdeveniment existent afegint-hi paràmetres, canviant-ne o traient-ne. Els esdeveniments modificats es processen abans que els esdeveniments creats.

Advertiment: aneu amb compte a l'hora de modificar esdeveniments, ja que això podria tenir conseqüències no intencionades. Per exemple, si modifiqueu l'esdeveniment page_view, proporcionat per Google, a fi de restringir-ne l'abast a una pàgina concreta, deixarà de recollir dades de la resta de pàgines. En aquest exemple, en comptes d'això heu de crear un esdeveniment nou basat en l'esdeveniment page_view perquè no es modifiqui l'esdeveniment original.
  1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
  2. Feu clic a Modifica un esdeveniment i, tot seguit, a Crea.
    Important: si no veieu el botó Modifica un esdeveniment a l'extrem superior dret de la taula, no teniu el rol d'administrador o editor, que són necessaris per crear i modificar esdeveniments.
  3. A Nom de la modificació, introduïu un nom que descrigui els canvis.
  4. A Condicions de coincidència, especifiqueu una o més condicions de coincidència. Podreu modificar l'esdeveniment que tingui un o diversos paràmetres d'esdeveniment que coincideixin amb totes les condicions que especifiqueu. Per exemple, si especifiqueu "event_name és igual a view_item", podreu modificar l'esdeveniment view_item.
    Per definir que una condició distingeixi entre majúscules i minúscules, utilitzeu un dels operadors que no inclogui el text "(no distingeix entre majúscules i minúscules)". Per exemple, utilitzeu "és igual a" en lloc d'"és igual a (no distingeix entre majúscules i minúscules)" si voleu que el paràmetre coincideixi exactament amb el valor.
    Abans d'utilitzar una expressió regular en una condició de coincidència, reviseu les pràctiques recomanades.
  5. A Modifica els paràmetres, canvieu qualsevol paràmetre de l'esdeveniment coincident. Més informació
    Nota: no podeu aplicar operacions matemàtiques a esdeveniments mitjançant el creador d'esdeveniments. En lloc d'això, heu d'enviar el valor actualitzat en un esdeveniment nou.
  6. Feu clic a Crea.

Els esdeveniments modificats s'executen en l'ordre en què es mostren a la llista Modificacions d'esdeveniments. Més informació

Reordenar els esdeveniments modificats

Les modificacions d'esdeveniments s'apliquen a les vostres dades en l'ordre en què es mostren a la llista de modificacions. Aquest ordre pot ser important si teniu modificacions que depenen entre si.

Per exemple, si canvieu el nom d'un esdeveniment (modificació 1) i feu servir aquest nom nou com a base per crear un altre esdeveniment (modificació 2), cal que les modificacions s'executin en l'ordre de modificació 1 > modificació 2. Si aquestes modificacions no estan en l'ordre correcte, la modificació 2 fallarà.

Nota: no podeu reordenar els esdeveniments creats.

Per reordenar les modificacions d'esdeveniments:

1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
  2. Feu clic a Modifica un esdeveniment.
    Important: si no veieu el botó Modifica un esdeveniment a l'extrem superior dret de la taula, no teniu el rol d'administrador o editor, que són necessaris per crear i modificar esdeveniments.
  3. A la subfinestra Modificacions d'esdeveniments, feu clic a Reordena.
  4. Arrossegueu una modificació des d'una posició fins a una altra de la llista, segons calgui.
  5. Feu clic a Aplica.
Editar un dels esdeveniments generats o modificats
  1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments.
  2. Feu clic a Crea un esdeveniment.
    Important: si no veieu el botó Crea un esdeveniment a l'extrem superior dret de la taula, no teniu el rol d'administrador o editor, que són necessaris per crear i modificar esdeveniments.
  3. A la taula Esdeveniments personalitzats, seleccioneu l'esdeveniment que voleu modificar.
  4. Ajusteu les condicions i els paràmetres segons calgui.
  5. Feu clic a Desa.

Exemples

Modificar un esdeveniment existent

L'exemple següent mostra com es pot canviar el nom de pub_article a publish_article. Per a totes les dades recollides després d'aquest canvi, als informes hi figurarà publish_article en lloc de pub_article.

Advertiment: si canvieu el nom d'un esdeveniment que ja s'ha marcat com a conversió, l'esdeveniment deixarà de ser una conversió. Si modifiqueu els paràmetres de l'esdeveniment però no en canvieu el nom, l'esdeveniment continuarà sent una conversió.

Modifiqueu l'esdeveniment

Nom de la modificació

Canviar el nom de pub_article a publish_article

Condicions de coincidència
Paràmetre Operador Valor
event_name és igual a pub_article

Modificar paràmetres
Paràmetre Valor nou
event_name publish_article

Generar un esdeveniment nou a partir d'un d'existent

Genereu un esdeveniment nou quan necessiteu activar-ne un en funció d'unes condicions determinades, però no voleu que cap dels esdeveniments existents canviï.

Per exemple, suposem que l'esdeveniment existent article_scroll s'activa quan un visitant es desplaça per un article complet en un lloc web per llegir-lo. Per tenir informes independents sobre els desplaçaments per la pàgina del producte (product.html), podeu generar un esdeveniment product_scroll. Tant article_scroll com product_scroll figuraran als informes per a totes les dades recollides després que s'activi l'esdeveniment nou.

Creeu un esdeveniment

Nom de l'esdeveniment personalitzat

product_scroll

Condicions de coincidència
Paràmetre Operador Valor
event_name és igual a article_scroll
page_location conté (no distingeix entre majúscules i minúscules) product

Activar un esdeveniment basat en un valor

Identifiqueu l'esdeveniment o el paràmetre existents que voleu utilitzar com a activador per a l'esdeveniment nou.

Suposem que voleu crear un esdeveniment personalitzat anomenat "large_purchase" sempre que s'enviï un esdeveniment purchase amb un valor igual o superior a 100 €.

1. Introduïu "large_purchase" com a nom de l'esdeveniment personalitzat.
  2. Introduïu les condicions de coincidència.
  3. Copieu els paràmetres de l'esdeveniment original a l'esdeveniment nou.

Nom de l'esdeveniment personalitzat

large_purchase

Condicions de coincidència
Paràmetre Operador Valor
event_name és igual a compra
value és superior o igual a 100

Configuració de paràmetres

Copia els paràmetres de l'esdeveniment d'origen

En aquest exemple, l'esdeveniment purchase original es manté i l'esdeveniment nou "large_purchase" també es registra quan el valor de l'esdeveniment purchase és superior o igual a 100.

Modificar paràmetres

Obriu un esdeveniment tal com es descriu als passos de modificació o a la secció sobre com modificar un esdeveniment creat a Analytics per canviar, copiar o treure valors de paràmetres de l'esdeveniment:

Canviar el valor d'un paràmetre

Per canviar el valor d'un paràmetre d'esdeveniment, seleccioneu el paràmetre al camp Paràmetre i, tot seguit, introduïu el valor que voleu utilitzar al camp Valor nou. Per exemple, per canviar el valor de level_name a "Masmorra aterridora", seleccioneu el paràmetre level_name i, tot seguit, introduïu el valor nou:

Modificar paràmetres
Paràmetre Valor nou
level_name Masmorra aterridora

Copiar el valor d'un paràmetre

Podeu substituir el valor d'un paràmetre pel d'un altre. Per fer-ho, introduïu el nom de l'altre paràmetre entre claudàtors dobles al camp Valor nou.

Modificar paràmetres
Paràmetre Valor nou
level_name [[other_parameter]]

Per exemple, suposem que trobeu un error tipogràfic al nom d'un paràmetre: en lloc de level_name, s'ha implementat un esdeveniment amb un paràmetre lvl_name. Per solucionar-ho, primer copieu el paràmetre mal escrit amb el nom correcte.

Modificar paràmetres
Paràmetre Valor nou
level_name

[[lvl_name]]

Nota: per utilitzar aquesta funció, no afegiu text fora dels claudàtors (per exemple, "[[lvl_name]] un altre text" no funcionarà).

Treure un paràmetre d'esdeveniment

Podeu suprimir els paràmetres que no necessiteu o no vulgueu. Per fer-ho, deixeu el valor del paràmetre en blanc.

Modificar paràmetres
Paràmetre Valor nou
lvl_name