Het IAB Transparency and Consent Framework v2 en Google Analytics

Het IAB Transparency and Consent Framework (TCF) is een technisch framework op basis van open standaarden waarmee websitebeheerders, adverteerders en advertentiebureaus in gevallen waarin dit vereist is, toestemming kunnen verkrijgen van consumenten die een website bezoeken. Met het TCF kan de gegeven toestemming ook worden opgeslagen en geüpdatet. Google Analytics biedt nu een integratie met TCF versie 2 om advertentiefuncties te beheren voor klanten die gtag.js of Google Tag Manager gebruiken.

Implementatie

Klanten kunnen TCF-ondersteuning inschakelen door de volgende 'window'-property in te stellen op true:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Deze window-property moet worden ingesteld voordat gtag() wordt aangeroepen. U moet de property instellen op elke pagina waarvoor u TCF-ondersteuning wilt inschakelen. Als u de property niet instelt of instelt op false, wordt ondersteuning voor TCF niet geactiveerd.

Doelen

In relatie tot het TCF verstaan we onder een 'doel' een gedefinieerde intentie voor het verwerken van gegevens. Google Analytics-tags die via Google Tag Manager of gtag.js zijn geïmplementeerd en waarvoor TCF-ondersteuning is ingeschakeld, verwerken verzoeken met de tekenreeks voor toestemming op de volgende manieren:

Doel Beschrijving Gevolgen voor Google Analytics als het doel wordt geweigerd
1 Informatie opslaan en/of openen op een apparaat Er worden door Google Analytics geen advertentiegerelateerde cookies gemaakt of gebruikt. Als u Google-signalen gebruikt, zoals rapporten over remarketing, demografie en interesses, worden er geen gegevens verzameld over gebruikers die geen toestemming hebben gegeven.
3 Een profiel voor gepersonaliseerde advertenties maken Hits voor Google Analytics worden gemarkeerd met de parameter npa=1.

Gebeurtenissen die met 'npa=1' zijn gemarkeerd, komen niet in aanmerking voor advertentiepersonalisatie en worden niet gebruikt voor de evaluatie van remarketingdoelgroepen. Dit heeft geen gevolgen voor gebruikers die al aan doelgroeplijsten zijn toegevoegd.
4 Gepersonaliseerde advertenties selecteren

Hits voor Google Analytics worden gemarkeerd met de parameter npa=1.

Hetzelfde als bij doel 3.

7 Advertentieprestaties meten allow_google_signals wordt ingesteld op 'false'.

Er worden door Google Analytics geen advertentiegerelateerde cookies gebruikt. Als u Google-signalen gebruikt, zoals rapporten over remarketing, demografie en interesses, worden er geen gegevens verzameld over gebruikers die geen toestemming hebben gegeven.
9 Marktonderzoek toepassen om doelgroepinzichten te genereren allow_google_signals wordt ingesteld op 'false'.

Hetzelfde als bij doel 7.
10 Producten ontwikkelen en verbeteren allow_google_signals wordt ingesteld op 'false'.

Hetzelfde als bij doel 7.

Opmerking: Google Tag Manager en de algemene sitetag accepteren alleen TCF-tekenreeksen die correct zijn geïmplementeerd in overeenstemming met het TCF-beleid en de technische specificaties, en die voldoen aan het beleid van Google ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie. Als uw CMP niet binnen 500 milliseconden reageert of als de status Fout, Stub of Laden wordt weergegeven, wordt de tag in een beperkte modus uitgevoerd:

• First-party advertentiecookies en advertentiecookies van derden schrijven en lezen wordt beperkt.
  • De advertentiefuncties van Google Analytics zijn geïntegreerd met IAB TCF v2 en behandelen dergelijke verzoeken alsof ze voor alle doeleinden zijn geweigerd. De gevolgen daarvan worden in de bovenstaande tabel uitgelegd.
  • Remarketingfuncties worden uitgezet.

Foutmeldingen oplossen

Als uw CMP niet binnen 500 milliseconden reageert of als de status Fout, Stub of Laden wordt weergegeven, wordt de tag in een beperkte modus uitgevoerd. Los dit zo op:

Als u de functie handmatig aanroept om een conversietag te activeren:

• Zorg ervoor dat de reactie op getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' OF 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' binnen 500 milliseconden wordt verstuurd. Hiermee wordt aangegeven dat het CMP gereed is om de gebruiker een keuze voor toestemming te geven.

Als u de functie niet handmatig aanroept om een conversietag in te dienen:

• Werk samen met het CMP om ervoor te zorgen dat dit ondersteuning implementeert voor getTCData and return TCData.eventStatus = 'tcloaded' OF 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' om aan te geven dat de functie voor gebruikerstoestemming binnen 500 milliseconden kan worden gebruikt via de API.