Vergelijking van Ad Manager en AdSense

Kies wat het best is voor uw bedrijf

Ad Manager en AdSense zijn krachtige tools waarmee u uw advertentievoorraad kunt verkopen.

Wat is het beste voor u?

Hoewel beide tools toegang bieden tot miljoenen kopers, is Ad Manager ontwikkeld voor uitgevers die gedetailleerde beheermogelijkheden willen om te voorkomen dat hun inspanningen op het gebied van directe verkoop worden ondermijnd.

Als u geen bedrijf met directe verkoop heeft of als kanaalconflicten geen groot knelpunt voor u vormen, is AdSense wellicht een betere oplossing voor u.

Samenvatting

Verschillen tussen de functies van Ad Manager en AdSense zijn onder andere:

Functie Ad Manager AdSense
Voorkeursdeals Via de dealsinterface kunt u voorkeursdeals instellen voor vaste CPM's met kopers, of privéveilingen met minimum prijzen met meerdere kopers. Geen mogelijkheid om voorkeursdeals in te stellen.
Filteren en blokkeren Filteren op accountniveau:
  • Blokkering van door Google gecertificeerde leveranciers
  • Blokkering van URL's
  • Blokkering van algemene categorieën (indien beschikbaar in uw taal)
  • Blokkering van gevoelige categorieën
  • Centrum voor advertentiebeoordeling: Advertenties van verschillende adverteerders beoordelen en deze goedkeuren of afkeuren
  • Blokkering van adverteerders
  • Blokkering van advertentietechnologieën
  • Blokkering van cookie- en gegevensgebruik
Filteren op blokkaderegel:
  • Blokkering van door Google gecertificeerde leveranciers
  • Blokkering van URL's
  • Blokkering van algemene categorieën (indien beschikbaar in uw taal)
  • Blokkering van gevoelige categorieën
  • Blokkering van adverteerders
  • Blokkering van cookie- en gegevensgebruik (niet-Google-productbronnen)
  • Blokkering van op gebruikers gebaseerde gegevens (Google-productbronnen)

Aanmeldmogelijkheid voor het volgende:

• Gevoelige categorieën
  • Advertentietechnologieën

Bekijk meer informatie over beveiligingsmaatregelen.

Filteren op accountniveau:
  • Blokkering van door Google gecertificeerde leveranciers
  • Blokkering van URL's
  • Blokkering van algemene categorieën (indien beschikbaar in uw taal)
  • Blokkering van gevoelige categorieën
  • Centrum voor advertentiebeoordeling: advertenties van verschillende adverteerders beoordelen en deze goedkeuren of afkeuren
Rapportage Flexibele rapporten met de mogelijkheid rapporten te maken op basis van door uitgevers gedefinieerde criteria of een template gebruiken als beginpunt. Standaard rapportagemogelijkheden zoals Sites, Advertentieblokken, Advertentieformaten, enzovoort.
Kopers/adverteerders Toegang tot dezelfde kopers en adverteerders:
  • Google Ads-adverteerders
  • Ad Manager-kopers (door Google gecertificeerde leveranciers). Als een koper een niet-gecertificeerde leverancier gebruikt (dit wordt niet aanbevolen), hebben alleen Ad Manager-uitgevers toegang tot deze voorraad.
Toegang tot dezelfde kopers en adverteerders:
  • Google Ads-adverteerders
Rechten voor technologieleveranciers Alle leveranciers zijn toegestaan op Ad Manager. Uitgevers kunnen elke leverancier blokkeren. De meeste leveranciers zijn toegestaan. Uitgevers hebben niet de mogelijkheid een leverancier te blokkeren.
Dynamische toewijzing Dynamische toewijzing in Google Ad Manager. Dynamische toewijzing in Google Ad Manager.
Uitbetaling van opbrengsten De betaling wordt uitgevoerd door Google. Wanneer uw huidige saldo de betalingsdrempel bereikt, sturen we u een betaling aan het einde van de volgende maand. De betaling wordt uitgevoerd door Google. Als uw huidige saldo de betalingsdrempel tegen het einde van de maand bereikt, breekt er een verwerkingsperiode van 21 dagen aan. Nadat de verwerkingsperiode is afgelopen, voeren we de betaling uit.