Dataanvändning i anpassade annonser på Google Sök, Gmail och YouTube

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Följande användningspolicyer för data från första och tredje part gäller anpassade annonser på Google Sök, Gmail och YouTube.

Alla annonsörer som använder sig av funktioner för anpassad annonsinriktning måste också följa policyn för anpassade annonser.

Data från första part

Data från första part är information som du samlar in från kunder, webbplatsbesökare och appanvändare när de använder dina produkter eller tjänster. För att information ska betraktas som data från första part måste den samlas in från dina egna webbplatser, appar eller fysiska butiker, eller i andra situationer där användarna direkt har använt dina produkter och tjänster.

Data från tredje part

Data från tredje part är information som du köper eller på annat sätt erhåller från andra källor.

Policyer för användning av data från första och tredje part

Följande är tillåtet:

använda data från första part för att skapa målgrupper för inriktning av annonser

använda data från tredje part för att segmentera målgrupper från första part Till exempel kan du använda data från tredje part för att fastställa när din remarketingtagg kan lägga till besökare på remarketinglistan.

Exempel: Du säljer kryssningsresor. Du kan använda data från tredje part för att fastställa vilka besökare som kommer från hushåll med barn och sedan konfigurera remarketingtaggarna för att enbart visa annonser för hushåll med barn.

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet använda data från tredje part i syfte att skapa målgrupper för inriktning av annonser

Inte tillåtet placera dina remarketingtaggar på webbplatser eller appar som inte ägs och drivs av dig, eller låta andra webbplatser placera sina remarketingtaggar på din webbplats eller app, i syfte att skapa remarketinglistor

Exempel: Du säljer barnkläder på din webbplats. Du får inte låta en icke ansluten webbplats som säljer barnvagnar lägga till sin remarketingtagg på din webbplats så att de kan bygga upp en remarketingslista över användare som köper barnprodukter.

Exempel: Du skapar en bildannons. Den får inte innehålla din remarketingtagg i syfte att skapa en remarketinglista som baseras på besökare på en annan webbplats än din egen.

Inte tillåtet dela användardata mellan icke anslutna annonsörer eller företag. Här ingår att dela dina remarketinglistor med och använda dig av remarketinglistor från icke anslutna annonsörer.

Exempel: Du driver en webbplats som säljer barnkläder. Du får inte skicka dina remarketinglistor med besökare som letar efter barnkläder till en icke ansluten annonsör som säljer barnvagnar.

Inte tillåtet använda data från en hanterad klient i syfte att skapa en remarketinglista åt en i övrigt icke ansluten klient

Exempel: Ett förvaltarkonto har två hanterade konton: ett för en webbplats där man erbjuder billån och ett annat för en bilhandlarwebbplats. Webbplatserna ägs av olika företag. Förvaltarkontot får inte dela remarketinglistor från webbplatsen för billån med bilhandlarwebbplatsen.

Inte tillåtet dela listor inom hanterade konton, om inte anknytningen mellan varumärkena för remarketinglistans ägare och annonsören som listan delas med är tydlig för användarna

Vad som händer om du bryter mot våra policyer

Granskning av efterlevnad: Vi kan när som helst kontrollera att ditt företag följer vår RLSA-policy. Om vi kontaktar dig och begär information om efterlevnad måste du svara i god tid och skyndsamt vidta eventuella åtgärder för att följa våra policyer. Om det gäller ett förvaltarkonto kan vi även kontakta dina hanterade konton för att verifiera efterlevnad.

Meddelande om icke-efterlevnad:: Om vi anser att du bryter mot RLSA-policyn kontaktar vi dig för att begära åtgärd. Om du inte inför de begärda korrigeringarna inom utsatt tid kan du nekas möjligheten att använda remarketinglistor för sökannonser eller så kan vi stänga av din åtkomst till dina Google Ads-konton. Om det gäller allvarliga eller upprepade överträdelser kan ditt konto stängas av omedelbart och utan föregående avisering.

Otillåtna remarketinglistor: Vi kan bedöma att remarketinglistor som bryter mot våra policyer inte får användas i Googles produkter.

Domänen inaktiveras: Vi kan stänga av webbplatser som bryter mot RLSA-policyn. Det betyder att det inte längre går att kan använda remarketing eller andra funktioner med anpassade annonser i Google Ads på webbplatsen förrän problemet har åtgärdats.

Kontot stängs av: Om ett konto har flera överträdelser eller en allvarlig överträdelse kan det stängas av. Om detta händer upphör alla annonser i det avstängda kontot att visas och vi godkänner inte längre annonsering från kontot. Relaterade konton kan också stängas av permanent och nya konton kan stängas av automatiskt när du skapar dem. Läs mer om avstängda konton.