Datan käyttö Google Haun, Gmailin ja YouTuben personoiduissa mainoksissa

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Haun, Gmailin ja YouTuben personoituihin mainoksiin sovelletaan seuraavia ensimmäisen osapuolen ja kolmannen osapuolen datan käyttöä koskevia käytäntöjä.

Personoitujen mainosten kohdistusominaisuuksia käyttävien mainostajien on noudatettava myös personoitua mainontaa koskevaa käytäntöä.

Ensimmäisen osapuolen data

Ensimmäisen osapuolen datalla tarkoitetaan tietoja, joita keräät asiakkailta, sivuston kävijöiltä ja sovelluksen käyttäjiltä, kun he ovat tekemisissä tuotteittesi ja palvelujesi kanssa. Jotta data voidaan lukea ensimmäisen osapuolen dataksi, se on kerättävä verkkosivustoiltasi, sovelluksistasi tai kivijalkakaupoistasi tai muissa sellaisissa tilanteissa, joissa käyttäjät ovat suoraan tekemisissä tuotteittesi tai palvelujesi kanssa.

Kolmannen osapuolen data

Kolmannen osapuolen datalla tarkoitetaan käyttäjätietoja, jotka ostat tai muulla tavalla hankit eri lähteistä.

Ensimmäisen osapuolen ja kolmannen osapuolen datan käytön käytännöt

Seuraavat asiat ovat sallittuja:

Yleisöjä saa luoda mainosten kohdistamista varten ensimmäisen osapuolen datan avulla.

Ensimmäisen osapuolen yleisöjä saa ryhmitellä kolmannen osapuolen datan avulla. Kolmannen osapuolen datan avulla voit esimerkiksi määrittää, milloin uudelleenmarkkinointitagisi voi lisätä kävijöitä uudelleenmarkkinointiluetteloosi.

Esimerkki: Myyt risteilypaketteja. Voit selvittää kolmannen osapuolen datan avulla kävijät, joiden kotitaloudessa on lapsia, ja määrittää sitten uudelleenmarkkinointitagisi mainostamaan vain kotitalouksille, joissa on lapsia.

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Yleisöjä ei saa luoda mainosten kohdistamista varten kolmannen osapuolen datan avulla.

Ei sallittu Uudelleenmarkkinointitageja ei saa sijoittaa sivustoille tai sovelluksiin, joita et omista tai ylläpidä, eikä muiden sivustojen saa sallia sijoittaa uudelleenmarkkinointitageja sivustollesi tai sovellukseesi uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomista varten.

Esimerkki: Jos ylläpidät vauvanvaatesivustoa, et voi sallia, että riippumattoman lastenrattaita myyvän sivuston ylläpitäjä sijoittaa uudelleenmarkkinointitaginsa sivustollesi ja luo uudelleenmarkkinointiluettelon käyttäjistä, jotka ostavat vauvatarvikkeita.

Esimerkki: Luot Display-kuvamainoksen. Et voi lisätä siihen uudelleenmarkkinointitagiasi ja luoda uudelleenmarkkinointiluetteloa, joka koostuu toisen tahon omistaman sivuston kävijöistä.

Ei sallittu Käyttäjädataa ei saa jakaa riippumattomien mainostajien tai yritysten välillä. Esimerkiksi uudelleenmarkkinointiluetteloita ei saa jakaa riippumattomille mainostajille eikä riippumattomien mainostajien uudelleenmarkkinointiluetteloita saa käyttää.

Esimerkki: Jos ylläpidät vauvanvaatesivustoa, et voi jakaa uudelleenmarkkinointiluetteloitasi vauvanvaatteita etsivistä kävijöistä sellaisen riippumattoman mainostajan kanssa, joka myy lastenrattaita.

Ei sallittu Uudelleenmarkkinointiluetteloa ei saa luoda riippumattomalle asiakastilille hallinnoidun käyttäjätilin datan avulla.

Esimerkki: Hallinnoijan tilillä on kaksi hallinnoitua tiliä, joista toinen liittyy autolainoja myöntävän yrityksen verkkosivustoon ja toinen autokauppiaan verkkosivustoon. Sivustot ovat eri yritysten omistamia. Hallinnoijan tili ei voi jakaa autolainoja myöntävän yrityksen uudelleenmarkkinointiluetteloita autokauppiaan käyttöön.

Ei sallittu Luetteloita ei saa jakaa hallinnoiduilla tileillä, ellei brändiyhteys ole selkeä uudelleenmarkkinointiluettelon omistajan ja sen mainostajan välillä, jolle luettelo on jaettu.

Käytäntöjen rikkomisesta aiheutuvat seuraukset

Käytännön noudattamistarkastukset: Google voi milloin tahansa tarkastaa, noudattaako yrityksesi hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita koskevaa käytäntöä. Sinun on pyydettäessä toimitettava Googlelle käytäntöjen noudattamista koskevat tiedot kohtuullisen ajan kuluessa ja korjattava mahdolliset puutteet nopeasti käytäntöjen mukaisiksi. Jos kyseessä on hallinnoijan tili, saatamme varmistaa käytännön noudattamisen ottamalla yhteyttä myös hallinnoituihin tileihisi.

Ilmoitus käytännön rikkomisesta: Jos havaitsemme hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita koskevan käytäntörikkomuksen, lähetämme asiasta ilmoituksen ja pyydämme korjaamaan puutteet. Jos pyydettyjä korjauksia ei tehdä määräajassa, hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttöoikeutesi saatetaan evätä tai Google Ads ‑tilisi jäädyttää. Vakavat tai toistuvat rikkomukset johtavat tilin välittömään jäädytykseen ilman erillistä ilmoitusta.

Ei-hyväksyttävät uudelleenmarkkinointiluettelot: Saatamme merkitä käytäntöjä rikkovat uudelleenmarkkinointiluettelot ei-hyväksyttäviksi, jolloin niitä ei voi käyttää Googlen tuotteissa.

Verkkotunnuksen poistaminen käytöstä: Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita koskevaa käytäntöä rikkovat verkkosivustot voidaan jäädyttää. Tällöin verkkosivustolla ei voi käyttää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointia tai muita personoidun mainonnan ominaisuuksia, ennen kuin ongelma on ratkaistu.

Tilin jäädyttäminen: Tili voidaan jäädyttää, jos sillä on toistuvia käytäntörikkomuksia tai vakava käytäntörikkomus. Jos näin tapahtuu, kaikki jäädytetyn tilin mainokset lakkaavat näkymästä eikä mainostamista voida enää sallia tältä tililtä. Myös kaikki tiliin liitetyt muut tilit saatetaan jäädyttää pysyvästi, ja uudet tilit voidaan jäädyttää automaattisesti jo luontivaiheessa. Lue lisää jäädytetyistä tileistä.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä, ota yhteyttä:
Google Ads ‑tuki