Kolmansia osapuolia koskevien sääntöjen päivitys tulossa pian

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Googlen kolmansia osapuolia koskevat säännöt koskevat kaikkia kolmansia osapuolia, jotka ostavat tai hallinnoivat Googlen mainostustuotteita asiakkaidensa puolesta. Nämä säännöt eivät ole sama asia kuin Google Ads -käytännöt. Jos käytät Googlen mainostustuotteita vain omien tuotteidesi ja palveluidesi mainostamiseen, kolmansien osapuolten säännöt eivät koske sinua.

Mikä muuttuu?

Google julkaisee uudet kolmansia osapuolia koskevat säännöt marraskuussa 2014. Uudet säännöt sisältävät seuraavat kolmansia osapuolia koskevat kohdat:
  • Googlen kolmansia osapuolia koskevat vaatimukset on esitetty entistä selkeämmin.
  • Sääntöjen osioiden syitä on selitetty entistä tarkemmin.
  • Sääntöjen rikkomisen seurauksista kerrotaan entistä avoimemmin.
  • Kaksi uutta vaatimusta on lisätty kolmansien osapuolten kumppaneiden avoimuuden ja vastuullisuuden lisäämiseksi.

Uudet avoimuutta koskevat vaatimukset

Uudet kolmansia osapuolia koskevat säännöt sisältävät seuraavat uudet avoimuutta koskevat vaatimukset:

Hallinnointipalkkiot
Kolmannet osapuolet veloittavat usein hallinnointipalkkion tarjoamistaan hyödyllisistä palveluista. Mainostajille on ilmoitettava, jos heiltä aiotaan veloittaa kyseisiä palkkioita. Jos veloitat hallinnointipalkkion Google Adsin tai AdWords Expressin maksujen lisäksi, siitä on ilmoitettava asiakkaalle. Uusille asiakkaille on ilmoitettava asiasta kirjallisesti vähintään ennen ensimmäistä myyntitapahtumaa ja palkkion summa on eriteltävä asiakkaiden laskuissa.

Google Adsin tai AdWords Expressin asiakastunnukset
Mainostajien on tärkeää voida ottaa yhteyttä suoraan Googleen, jos heillä on kolmannen osapuolen kumppaniin liittyviä ongelmia. Jotta Google voi asianmukaisesti tutkia asiaa ja auttaa mainostajaa, kolmannen osapuolen kumppanin on pyydettäessä toimitettava asiakkaan Google Ads- tai AdWords Express -tilien asiakastunnukset asiakkaalle. Lue lisätietoja Google Ads ‑asiakastunnuksen tai AdWords Express -asiakastunnuksen löytämisestä.

Mitä muutos tarkoittaa sinun kannaltasi?

Lähes kaikki Googlen nykyisten kolmansia osapuolia koskevien sääntöjen mukaiset kolmansien osapuolten kumppanit ovat myös uusien sääntöjen mukaisia, jos myös yllä kuvattuja avoimuutta koskevia vaatimuksia noudatetaan. Suosittelemme tarkistamaan uudet kolmansia osapuolia koskevat säännöt ja tutustumaan niiden ehtoihin. Koko organisaation on valmistauduttava pyynnöstä antamaan asiakkaalle heidän Google-mainostustuotteidensa asiakastunnukset ja ilmoitettava oma-aloitteisesti uusille asiakkaille Googlen mainostuspalveluiden hallinnasta mahdollisesti veloitettavista palkkioista.