Oikeakielisyys

Voidakseen tarjota korkealaatuisen käyttökokemuksen Google edellyttää, että kaikki mainokset, laajennukset ja kohteet täyttävät tiukat tekniset ja sisältöä koskevat vaatimukset. Sallimme vain mainokset, joiden ulkoasu on selkeä ja ammattimainen ja jotka ohjaavat käyttäjät asiaankuuluvan, hyödyllisen ja helppokäyttöisen sisällön pariin.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisätietoja käytäntöjen rikkomisen seurauksista.

Tyyli ja oikeinkirjoitus

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Mainokset tai laajennukset, joissa ei noudateta yleisesti hyväksyttyjä oikeinkirjoitus- tai kielioppisääntöjä

Esimerkkejä: Ilmausten "Kukkien osta täältä" tai "Osta kkt täältä" käyttäminen ilmauksen "Osta kukat täältä" sijaan

Huom. Joissakin tavaramerkeissä sekä brändien ja tuotteiden nimissä poiketaan tavanomaisista säännöistä, jotka koskevat kielioppia, oikeinkirjoitusta, välimerkkejä ja isojen kirjainten käyttöä. Jos haluat käyttää tällaisia nimiä mainoksissasi, sinun on ensin pyydettävä tarkistusta ja osoitettava, että standardista poikkeavia ilmaisuja käytetään johdonmukaisesti koko verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Ei sallittu Mainokset tai laajennukset, jotka eivät ole ymmärrettäviä tai joista ei saa selvää

Esimerkkejä: Mainosteksti on käsittämätöntä tai liian yleisluonteista; mainos on liian geneerinen tai epämääräinen; mainosteksti on vaillinainen tai katkeaa kesken

Ei sallittu Mainokset tai laajennukset, jotka ylittävät enimmäismerkkimäärän kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä

Huom. Tekstin enimmäismerkkimäärät vaihtelevat sen mukaan, onko käytettävän kielen merkkileveys yksin‑ vai kaksinkertainen. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävien kielten merkit vievät kaksi kertaa enemmän tilaa. Tällaisia kieliä ovat esimerkiksi kiina, japani ja korea. Tällaisten kielten enimmäismerkkimäärä on puolet muiden kielten enimmäismerkkimäärästä.

Ei sallittu Mainokset tai laajennukset, jotka eivät noudata Googlen hakutulosten selkeää ja informatiivista tyyliä.

Esimerkkejä: Mainos sisältää luettelomerkkejä tai numeroituja luetteloita tai kaikkiin mainoksiin soveltuvia yleisiä kehotuksia, kuten "klikkaa tätä".

Välimerkkien käyttö ja symbolit

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Virheelliset tai epätarkoituksenmukaiset välimerkit ja symbolit

Esimerkkejä: Mainoksen otsikossa käytetään huutomerkkejä; mainoksessa käytetään ylimääräisiä välimerkkejä tai symboleja; symboleja, numeroita ja kirjaimia käytetään niiden oikean merkityksen tai tarkoituksen vastaisesti (esim. joulu6 tai ilm@inen); yläindeksiä käytetään standardista poikkeavalla tavalla; symboleja ja merkkejä, kuten asteriskia, käytetään standardista poikkeavalla tavalla; mainoksessa käytetään luetelmamerkkejä tai kolmea pistettä; numeroita, symboleja tai välimerkkejä käytetään liiallisesti tai muuten huomiota herättävällä tavalla, esimerkiksi kukk1a, kukki@, Kukkia!!!, k*u*k*k*i*a, K.U.K.K.I.A.

Huom. Standardista poikkeavien isojen kirjainten ja symbolien käyttö on sallittua joissain tapauksissa. Mainoksiin voidaan hyväksyä tavaramerkkejä, brändinimiä tai tuotenimiä, joissa käytetään standardista poikkeavia välimerkkejä tai symboleita samalla tavalla kuin mainoksen kohdesivustolla. Sallittuja ovat myös symbolit, joita käytetään yleisesti hyväksyttävällä tavalla, kuten asteriski tähtiluokituksen merkkinä (5* hotelli) tai merkkinä oikeudellisten ehtojen soveltamisesta. Jos haluat käyttää välimerkkejä tai symboleja näillä tavoilla, sinun on tehtävä tarkistuspyyntö.

Huom. Tätä käytäntöä sovelletaan myös sovellusnimiin ja kehittäjien nimiin. Jotta mainoksesi hyväksytään, sinun on ehkä muutettava nimeäsi kehittäjäkonsolissa tai tehtävä tarkistuspyyntö.

Ei sallittu Virheelliset merkit tai merkit, joita ei tueta

Esimerkkejä: Mainoksessa käytetään emojisymboleja tai yksitavuisia katakana-merkkejä.

Isot kirjaimet

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Virheellinen tai epätarkoituksenmukainen isojen kirjainten käyttö

Esimerkkejä: Mainoksessa käytetään isoja kirjaimia liiallisesti tai huomiohakuisesti esimerkiksi seuraavasti: KUKKIA, KuKK14, K.U.K.K.I.A.

Huomaa: Standardista poikkeavat isot kirjaimet ovat sallittuja joissain tapauksissa. Voit tehdä tarkistuspyynnön selvittääksesi, ovatko jossakin kuponkikoodissa, yleisesti tunnetussa lyhenteessä (esimerkiksi ASAP), tavaramerkissä, brändinimessä tai tuotenimessä (esimerkiksi AdWords) käytetyt standardista poikkeavat isot kirjaimet hyväksyttäviä.

Toisto

Tämä ei ole sallittua:

Not allowed Epätavallinen, huomiota herättävä tai tarpeeton nimien, sanojen tai ilmausten toistaminen

Huom. Tämä käytäntö sisältää laajennukset, joissa toistetaan mainostekstissä esiintyvää tekstiä.

Esimerkkejä: Mainostajan tai tuotteen nimi toistuu.

Not allowed Laajennusteksti, jossa toistetaan sanoja tai ilmauksia samasta laajennuksesta tai saman mainosryhmän, kampanjan tai tilin toisesta laajennuksesta

Kelpaamattomat merkkivälit

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Välilyönnin poistaminen tai ylimääräisten välilyöntien lisääminen

Esimerkkejä: "Ale,osta kukkia"; "Ale, osta kukkia"

Ei sallittu Välilyöntien liiallinen tai epätavanomainen käyttö

Esimerkkejä: k u k k i a, ostakukattäältä

Huom. Joissakin tavaramerkeissä sekä brändien ja tuotteiden nimissä poiketaan tavanomaisista välilyöntejä koskevista säännöistä. Jos haluat käyttää tällaisia nimiä mainoksissasi, sinun on ensin pyydettävä tarkistusta ja osoitettava, että standardista poikkeavia ilmaisuja käytetään johdonmukaisesti koko verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Puhelinnumero mainostekstissä

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Puhelinnumeron käyttäminen mainostekstissä

Esimerkki: Viestin "Soita numeroon 1-800-123-4567" lisääminen mainoksen kuvaukseen

Huom. Jos haluat kannustaa asiakkaita soittamaan sinulle, harkitse puhelulaajennusten tai vain soitto ‑mainosten käyttöä sen sijaan, että lisäisit puhelinnumeron mainostekstiin. Jos yrityksesi nimi on todellinen puhelinnumero (kuten "1-800-ESIMERKKI"), pyydä tarkistusta selvittääksesi, voitko käyttää yrityksen nimeä mainostekstissä.

Mainosominaisuuksien väärinkäyttö

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Mainokset tai laajennukset, joissa mainosyksikön ominaisuuksia ei käytetä niiden alkuperäiseen tarkoitukseen

Esimerkkejä: Mainoksessa ei ole markkinointisisältöä; tekstimainoksesta puuttuu rivejä; URL-kenttää on käytetty ylimääräisenä tekstirivinä; animoidussa mainoksessa on peli tai kilpailu, jota pelaamalla ihmiset voivat saada palkinnon tai hyvityksen; mainoksessa kannustetaan klikkaamaan mainosta ja siten lunastamaan palkintoja tai voittamaan pelissä tai kilpailussa; tekstimainoksen kuvakaappausta käytetään aidon tekstimainoksen jäljittelemiseen; ValueTrack-tagit on määritetty näkymään mainostekstissä; sellaisia muokattuja HTML5-mainoksia on ladattu, joiden klikattavuutta on muokattu

Huom. Ääni ja video ovat sallittuja, mutta niiden on oletuksena oltava pois päältä tai keskeytettynä.

Huom. HTML5-mainokset eivät voi käyttää Google Web Designerin Tap Areaa tai Javascriptin Exitapi.exit()-kutsua klikattavuuden muokkaamiseen. Lue lisätietoja muokatusta klikattavuudesta.

Tuntematon liikeyritys

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Ei sallittu Mainokset tai kohteet, joissa ei mainita markkinoitavaa tuotetta, palvelua tai yhteisöä

Esimerkkejä: Mainoksesta puuttuu tuote- tai yhtiönimi tai näyttö-URL; animoidun mainoksen viimeisessä staattisessa ruudussa (animoinnin loputtua) ei näytetä selvästi tunnistetietoja, kuten tuotteen tai yhtiön nimeä, logoa tai näyttö-URL-osoitetta; mainos tai kohde kuuluu yhtiölle, jonka liiketoimintaidea ei käy ilmi.

Kuvien laatu

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Kuvat, jotka ovat poikittain tai ylösalaisin taikka jotka eivät täytä valitun kuvakoon koko aluetta

Ei sallittu Kuvat, jotka ovat epätarkkoja, epäselviä tai tunnistamattomia tai jotka sisältävät lukukelvotonta tekstiä

Ei sallittu Välkkyvät, vilkkuvat tai muulla tavalla häiritsevät kuvat

Huomaa: Hiiren liikkeeseen reagoivat kuvat ja muut hiiritehosteet ovat sallittuja siinä tapauksessa, että liike on käyttäjän aikaansaamaa ja loppuu viiden sekunnin kuluttua.

Ei sallittu Mainokset, jotka ulottuvat kehyksen ulkopuolelle tai muulla tavoin häiritsevät verkkosivustoa tai sovellusta

Lue lisätietoja hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamisesta. Jos et voi muokata kuvaa siten, että se täyttää nämä vaatimukset, lataa jokin muu kuva, joka on tämän käytännön mukainen.

Videoiden laatu

Tämä ei ole sallittua:

Ei sallittu Videot, joiden teksti ei ole lukukelpoista, joiden äänenlaatu on huono tai kuva rakeinen tai epäselvä tai joiden grafiikasta ei saa selvää.

Lue lisätietoja hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamisesta. Jos et voi muokata videota siten, että se täyttää nämä vaatimukset, lataa jokin muu video, joka on käytännön mukainen.

Tarvitsetko apua?

Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä:
Ota yhteyttä AdWords-tukeen