Juridiske krav

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Display & Video 360-brugere skal overholde denne Google Ads-politik. Gå til Hjælp til Display & Video 360 for at se yderligere begrænsninger.

Annoncører skal ud over standardpolitikkerne for Google Ads også overholde de lokale love og regler i alle områder, som deres annoncer målrettes mod. Annoncører forventes at sætte sig ind i de lokale love og regler i alle de områder, de målretter deres annoncer mod. Få oplysninger om, hvad der sker, hvis du overtræder vores politikker.

Bemærk! Nogle lande, brancher og brancheorganisationer har deres egne bestemmelser vedrørende annoncering og marketing. Annoncører på Google skal henvise til disse bestemmelser, hvor det er relevant. Du kan finde en liste over disse bestemmelser her.

Overtrædelse af handelssanktioner

Annoncører skal overholde alle relevante sanktioner og eksportbestemmelser, heriblandt de sanktioner, der administreres af de amerikanske eksportkontrolmyndigheder (OFAC, Office of Foreign Assets Control), og de må ikke få Google til at overtræde disse bestemmelser. Du må ikke bruge Google Ads for eller på vegne af juridiske enheder eller enkeltpersoner, der er underlagt begrænsninger. Du må ikke bruge Google Ads for eller på vegne af juridiske enheder eller enkeltpersoner i lande eller områder, der er underlagt sanktioner.

Google Ads er desuden ikke tilgængeligt for juridiske enheder eller enkeltpersoner, der er underlagt begrænsninger i henhold til gældende handelssanktioner og eksportlove. Programmet er heller ikke tilgængeligt for juridiske enheder eller enkeltpersoner, der ejes eller styres af eller handler på vegne af sådanne juridiske enheder eller enkeltpersoner, der er underlagt begrænsninger.

Følgende er ikke tilladt:

Rødt kryds Annoncekampagner, som er geografisk målrettet mod lande eller områder, der er underlagt embargo

Rødt kryds Annoncekampagner, som køres på vegne af virksomheder i lande eller regioner, der er underlagt embargo, også selvom kontoejeren ikke er bosiddende i et land eller en region, der er underlagt embargo

Rødt kryds Annoncekampagner, som køres af eller på vegne af juridiske enheder eller enkeltpersoner, der er underlagt begrænsninger i henhold til gældende handelssanktioner og -bestemmelser

Bemærk! Google er forpligtet til at overholde de sanktioner, som OFAC har pålagt. Juridiske enheder og enkeltpersoner, der er underlagt begrænsninger, må ikke oprette eller bruge en Google Ads-konto eller få andre til at bruge Google Ads på deres vegne. Personer, som er bosiddende i lande eller områder, der er underlagt embargo, må ikke oprette eller bruge en Google Ads-konto. I øjeblikket er følgende lande eller områder underlagt embargo: Cuba, den såkaldte "Folkerepublikken Donetsk (DNR)" og den såkaldte "Folkerepublikken Luhansk (LNR)", Iran, Krim, Nordkorea og Syrien.

Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemet med en suspenderet konto.

Direktiv om audiovisuelle medietjenester

Hvis du er blandt de annoncører, der målretter annoncer mod EU og Storbritannien, kan det betyde, at du er forpligtet til at overholde kravene i direktivet om audiovisuelle medietjenester i den form, der er implementeret i det land, der målrettes mod. Artikel 9 i direktivet er gengivet nedenfor som reference.

Dette er ikke en udtømmende liste over lokale juridiske krav i hvert enkelt land, og som annoncør er du stadig selv ansvarlig for at sætte dig ind i og overholde de lokale love i de lande, hvor du driver virksomhed, og i alle de regioner, dine annoncer er målrettet mod.

Artikel 9

1. Medlemsstaterne sikrer, at audiovisuel kommerciel kommunikation fra medietjenesteudbydere under deres jurisdiktion overholder følgende krav:
(a) Audiovisuel kommerciel kommunikation skal klart kunne identificeres som sådan. Skjult audiovisuel kommerciel kommunikation er forbudt.
(b) Der må ikke bruges subliminale teknikker i audiovisuel kommerciel kommunikation.
(c) Audiovisuel kommerciel kommunikation må ikke:
(i) Skade respekten for den menneskelige værdighed
(ii) Indeholde eller fremme nogen forskelsbehandling på grund af køn, race eller etnisk oprindelse, nationalitet, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering
(iii) Tilskynde til adfærd, der kan være til skade for sundheden eller for sikkerheden
(iv) Tilskynde til adfærd, der kan være til stor skade for miljøbeskyttelsen.
(d) Alle former for audiovisuel kommerciel kommunikation vedrørende cigaretter og andre tobaksvarer er forbudt.
(e) Audiovisuel kommerciel kommunikation for at fremme salget af alkoholiske drikkevarer må ikke være rettet specifikt mod mindreårige og må ikke tilskynde til umådeholden indtagelse af sådanne drikkevarer.
(f) Audiovisuel kommerciel kommunikation for lægemidler og medicinske behandlinger, der er receptpligtige i den medlemsstat, under hvis jurisdiktion medietjenesteudbyderen hører, er forbudt.
(g) Audiovisuel kommerciel kommunikation må ikke skade mindreårige på fysisk, mental eller moralsk vis. Den må derfor ikke direkte tilskynde mindreårige til at købe eller leje et produkt eller en tjenesteydelse ved at udnytte deres manglende erfaring eller deres godtroenhed, direkte opfordre dem til at overtale deres forældre eller andre til at købe de varer eller tjenesteydelser, der reklameres for, udnytte mindreåriges særlige tillid til forældre, lærere eller andre eller uden grund vise mindreårige i farlige situationer.

Rapporter til Google om ulovligt indhold

Alle kan sende en anmodning til Google om at få fjernet ulovligt indhold via Hjælp til rapportering af indhold på baggrund af juridiske årsager g.co/legal.

Annoncører med annoncer, der bliver afvist som følge af denne proces, kan indsende en appel via webformularen til juridiske appeller, som de har modtaget via mail eller i en notifikation på brugerfladen.

Som led i vores bestræbelser på at bevare gennemsigtighed sendes der muligvis en kopi af hver retslig anmodning, vi modtager, til Lumen-projektet med henblik på offentliggørelse. Annoncører kan finde oplysninger om klager, der er indsendt vedrørende deres annoncer, i Lumen-projektet ved at søge efter den relevante annoncewebadresse.

Annoncørerne kan også kontakte Google Ads Support, hvis de har spørgsmål vedrørende retslige anmodninger om fjernelse af deres annoncer. Vi opfordrer annoncørerne til først at prøve at løse problemet direkte med den eller de personer, der har indsendt den retslige anmodning.

I vores gennemsigtighedsrapport kan du få flere oplysninger om de anmodninger, vi modtager fra ophavsretsejere og offentlige myndigheder om at fjerne oplysninger fra vores produkter.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Google Ads Support, hvis du har spørgsmål om vores politikker