Een vergelijking tussen slimme campagnes en andere campagnetypen van Google Ads

Met slimme campagnes en andere campagnetypen van Google Ads kunt u uw advertenties weergeven op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en Google-partnerwebsites. Met alle campagnetypen kunt u specifieke boodschappen in uw advertenties verwerken om potentiële klanten aan te trekken en aan te spreken. Met Google Ads-campagnetypen kunt u potentiële klanten op het juiste moment bereiken.

Overzicht

Hieronder beschrijven we de verschillende campagnetypen van Google Ads zodat u de beste optie voor uw bedrijf kunt vinden. Klik op een kop om een overzicht te lezen.

Slimme campagnes

Overzicht van slimme campagnes

Een slimme campagne is de efficiënte, eenvoudige oplossing van Google voor kleine bedrijven. Hiermee kunnen mensen uw bedrijf op relevante momenten op Google vinden. Slimme campagnes maken gebruik van alle voordelen van de advertentietechnologie van Google en leveren resultaten op basis van uw campagnedoel, of het nu gaat om telefoontjes van klanten, bezoeken aan uw locatie, meer merkbekendheid via video, of acties op uw website.

U kunt in 15 minuten een slimme campagne instellen. Daarna wordt uw advertentie voortdurend verbeterd voor uw doel. De prestaties worden gemeten en u krijgt heldere, overzichtelijke resultaten. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw investeringen in advertenties daadwerkelijk iets opleveren, terwijl u uw tijd besteedt aan wat u het liefst doet: uw bedrijf runnen.

Voordelen

• U betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt of 30 seconden van uw videoadvertentie bekijkt (of de hele video als die korter dan 30 seconden is), afhankelijk van wat het eerst gebeurt.
  • Er is minimaal onderhoud vereist.
  • U kunt adverteren op Google Zoeken, Google Maps, Gmail, YouTube en Google-partnerwebsites.
  • U kunt klanten bereiken op elke door u gekozen geografische locatie.

Hoe het werkt

U kunt slimme campagnes gebruiken om uw website te adverteren op Google Zoeken, Google Maps, Gmail, YouTube en Google-partnerwebsites. U schrijft uw eigen advertentie en als iemand zoekt naar woordgroepen die betrekking hebben op uw bedrijf, kan uw advertentie boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven.

Als u aan de slag wilt gaan met slimme campagnes, stelt u een budget in, kiest u uw demografische en locatievoorkeuren, en geeft u ons enkele zoekwoordthema's. Op basis van het type bedrijf dat u heeft, laat Google Ads uw advertentie zien aan mensen die op zoek zijn naar de producten en services die u aanbiedt. Uw zoektermen worden voor u onderhouden en in de loop van de tijd geüpdatet. Er is maar weinig doorgaand beheer nodig en u betaalt alleen voor de daadwerkelijke klikken op uw advertentie.

Andere campagnetypen van Google Ads

Overzicht van andere campagnetypen

Met andere campagnetypen van Google Ads kunt u de volledige controle over uw advertentiecampagnes houden. U heeft ook toegang tot andere gespecialiseerde campagnes, instellingen en functies. U kunt campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, videocampagnes, app-campagnes, Shopping-campagnes en campagnes voor maximale prestaties maken.

Voordelen

• Alleen betalen wanneer iemand op uw advertentie klikt
  • Uw eigen zoekwoorden kiezen, zelf bodprijzen instellen en zelf uw account structureren
  • Klanten bereiken op elke door u gekozen locatie
  • Adverteren met speciale advertentie-indelingen en gedetailleerde rapportage

Hoe het werkt

Als iemand naar uw zoekwoorden zoekt op Google Zoeken, Google Maps of een Google-partnerwebsite, kan uw advertentie boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven. Met een campagne in het zoeknetwerk via Google Ads bent u verantwoordelijk voor alle aspecten die bij adverteren komen kijken. U kiest de zoekwoorden die bepalen wanneer uw advertenties worden weergegeven. U bepaalt ook een dagbudget, hoeveel u aan elke klik wilt besteden en waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. U betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt.

Google Ads biedt ook andere advertentie-indelingen, zoals videoadvertenties en Shopping-advertenties.

Diepgaande vergelijking

Slimme campagnes versus campagnes in het zoeknetwerk

Slimme campagnes Campagnes in het zoeknetwerk
Bieden Biedingen worden voor u beheerd om de waarde (klikken, telefoontjes, enzovoort) binnen uw campagnebudget te maximaliseren. U kiest zelf een biedstrategie (Klikken maximaliseren, Doel-CPA, enzovoort).
Componenten AI van Google maakt advertentiecomponenten (sitelinks, highlights, locatie en belfuncties). Het is niet verplicht om extensies in te schakelen. U moet enkele handmatige instellingen voltooien om advertentiecomponenten te maken.
Zoekwoorden maken AI van Google maakt zoekwoorden op basis van uw zoekwoordthema's U moet zoekwoorden, zoektypen en de bijbehorende advertentiegroepen handmatig instellen.
Zoekwoorden bewerken Maakt het mogelijk zoekwoordthema's toe te voegen, die worden gebruikt om advertenties te koppelen aan zoekopdrachten op Google. U kunt individuele zoekwoorden en zoektypen handmatig bewerken en beheren.
Rapportage Via een vereenvoudigd, gebruiksvriendelijk dashboard worden de belangrijkste statistieken van de campagne uitgelicht. U kunt gedetailleerde rapporten op campagne-, advertentiegroep-, advertentie-, zoekwoord- en zoektermniveau bekijken.
Waar advertenties worden weergegeven Geeft uw advertenties automatisch weer op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en Google-partnerwebsites. Deze campagnes bieden instellingen waarmee u kunt bepalen of uw advertenties worden weergegeven op Google Zoeken, sites van zoekpartners en het Google Display Netwerk.
Bestemmingspagina's U kunt maximaal 1 bestemmingspagina per campagne gebruiken. U kunt meerdere bestemmingspagina's voor dezelfde campagne gebruiken.

AANMELDEN VOOR GOOGLE ADS