Google Ads Editor gebruiken om remarketingcampagnes in te stellen

U kunt Google Ads Editor gebruiken om remarketinglijsten toe te voegen aan uw campagnes. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw remarketingcampagnes kunt instellen in Google Ads Editor.

Instructies

Remarketinglijsten toevoegen aan campagnes

1. Selecteer de campagne waaraan u doelgroepen uit de accountstructuur wilt toevoegen.
  2. Klik in de typenlijst op Zoekwoorden en targeting en selecteer Doelgroepen.
  3. Klik op Doelgroep toevoegen en selecteer Doelgroep voor campagne.
  4. Selecteer de doelgroep die u wilt toevoegen en klik op OK.
  5. Klik onderaan het bewerkingspaneel op Flexibel bereik voor campagne bewerken.
  6. Selecteer in het gedeelte Doelgroepen de optie Targeting of Observatie.
Opmerking:
Wanneer u een nieuwe campagne in het zoeknetwerk of Shopping-campagne maakt, is Observatie de standaardinstelling in het gedeelte Doelgroepen.

Remarketinglijsten toevoegen aan advertentiegroepen

1. Voeg de remarketinglijsten toe aan uw advertentiegroepen door op het subtabblad Doelgroepen van het tabblad Zoekwoorden en targeting op Doelgroep toevoegen te klikken. U kunt in één keer meerdere remarketinglijsten aan meerdere advertentiegroepen toevoegen. Als u alle beschikbare advertentiegroepen wilt zien, moet u ervoor zorgen dat uw gehele account wordt weergegeven in de structuurweergave. Lijsten worden in eerste instantie toegevoegd aan advertentiegroepen met een bodaanpassing van +0%. Die kan worden gewijzigd door de onderstaande instructies te volgen.
  2. Stap 2 (belangrijk): Als u remarketinglijsten toevoegt aan uw hoofdcampagne in het zoeknetwerk die al gebruikmaakt van zoekwoordtargeting, stelt u de targetinginstelling 'Doelgroepen' in op 'Observatie'. Deze instelling vindt u op het tabblad Advertentiegroepen in het bewerkingspaneel 'Flexibel bereik'. U kunt de targetinginstelling voor meerdere advertentiegroepen tegelijk wijzigen door de advertentiegroepen in de gegevensweergave te selecteren.
  3. Wanneer u de targeting instelt op 'Observatie', kan Google Ads advertenties weergeven aan alle gebruikers op basis van uw zoekwoorden en bodaanpassingen toepassen die u heeft ingesteld voor uw remarketinglijst.
  4. Als u een gedupliceerde campagne instelt voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties, gebruikt u de targetinginstelling 'Targeting'. Op basis van deze instelling kan Google Ads de advertenties uit uw campagne uitsluitend weergeven aan websitebezoekers op uw remarketinglijst.
    Opmerking:
    Wanneer u een nieuwe advertentiegroep voor een campagne in het zoeknetwerk of Shopping-campagne maakt, is 'Observatie' de standaardinstelling in het gedeelte 'Doelgroepen'. 'Targeting' is de standaardinstelling voor plaatsingen, onderwerpen, geslacht, leeftijd en ouderlijke status.
  5. Voer uw wijzigingen door en vergelijk de prestaties van uw remarketinglijst met die van de rest van uw account.
  6. (Optioneel): Nadat u de prestaties van uw remarketinglijst heeft gecontroleerd, is het raadzaam bodaanpassingen beter af te stemmen op uw doel-ROI. U kunt met Google Ads Editor bodaanpassingen voor remarketinglijsten op verschillende manieren wijzigen:
    • In Google Ads Editor: Selecteer eerst de bodaanpassingen voor remarketinglijsten die u wilt wijzigen of het hele account in de structuurweergave. Selecteer vervolgens het subtabblad Doelgroepen op het tabblad Zoekwoorden en targeting. U kunt via sorteren en filteren de lijsten kiezen waarvan u de biedingen wilt aanpassen en vervolgens alle lijsten selecteren die dezelfde bodaanpassing moeten krijgen. Voer de nieuwe bodaanpassing in (+50% moet worden ingevoerd als 50) en voer uw wijzigingen door.
    • Aanpassingen kopiëren: U kunt uw lijstinstellingen in Google Ads Editor exporteren, wijzigingen aanbrengen via programma's zoals Google Spreadsheets en deze wijzigingen vervolgens kopiëren en in Google Ads Editor plakken. Ga naar de relevante campagnes of naar uw gehele account in de structuurweergave en selecteer het subtabblad Doelgroepen op het tabblad Zoekwoorden en targeting. Als u uw lijstinstellingen wilt exporteren, selecteert u via de werkbalk de opties Account > Exporteren > Huidige weergave exporteren en slaat u het bestand op. U kunt een spreadsheet-app (zoals Google Spreadsheets) gebruiken om bodaanpassingen voor lijsten te wijzigen. Kopieer al uw wijzigingen, inclusief de kolommen 'Campagne', 'Advertentiegroep', en 'Bodaanpassing'. Plak de wijzigingen in Google Ads Editor en pas ze toe door op Meerdere wijzigingen aanbrengen te klikken op het subtabblad Doelgroepen op het tabblad Zoekwoorden en targeting.
    • Aanpassingen importeren: U kunt uw lijstinstellingen ook exporteren, wijzigingen aanbrengen via programma's zoals Google Spreadsheets en deze wijzigingen vervolgens importeren en toepassen. Ga naar de relevante campagnes of naar uw gehele account in de structuurweergave en selecteer het subtabblad Doelgroepen op het tabblad Zoekwoorden en targeting. Als u uw lijstinstellingen wilt exporteren, selecteert u via de werkbalk de opties Account > Exporteren > Huidige weergave exporteren en slaat u het bestand op. U kunt een spreadsheet-app gebruiken om bodaanpassingen voor lijsten te wijzigen. Sla al uw wijzigingen, inclusief de kolommen 'Campagne', 'Advertentiegroep', en 'Bodaanpassing', op als een csv-bestand. Importeer uw wijzigingen in Google Ads Editor en pas ze toe door via de werkbalk de opties Account > Importeren > Uit bestand te selecteren en uw bestand te importeren.