Dubbele zoekwoorden zoeken en selecteren

Google Ads Editor biedt tools voor het zoeken naar en bewerken van dubbele zoekwoorden, waardoor uw advertenties een grotere kans van slagen hebben. Voor elke adverteerder geven we nooit meer dan één advertentie per keer weer, dus dubbele zoekwoorden hebben geen negatief effect op de prestaties van uw advertenties. Als twee of meer advertenties dezelfde zoekwoorden gebruiken, concurreren ze in feite met elkaar in plaats van met andere adverteerders.

Dubbele zoekwoorden zoeken

1. Selecteer Hulpprogramma's > Dubbele zoekwoorden zoeken.
  2. Selecteer het gedeelte van uw account waarin u naar dubbele zoekwoorden wilt zoeken. Vink het selectievakje aan naast de accountnaam om het hele account te doorzoeken, of selecteer specifieke campagnes of advertentiegroepen.
  3. Selecteer de criteria voor de zoekactie, zoals:
    • Woordvolgorde
    • Zoektypen
    • Locatie van dubbele zoekwoorden
    • Dubbele zoekwoorden verbergen (optioneel)
  4. Klik op Dubbele zoekwoorden zoeken.

De dubbele zoekwoorden worden weergegeven in een lijst in de gegevensweergave, waar u ze naar wens kunt bewerken of verwijderen. Als u een groot aantal dubbele zoekwoorden heeft, kunt u de lijst sorteren met behulp van de kolomtitels of een geavanceerde zoekopdracht gebruiken om de lijst te verfijnen. Als u wilt terugkeren naar de vorige gegevensweergave, klikt u op de knop Duplicatenmodus afsluiten.

Dubbele zoekwoorden selecteren

Nadat u op dubbele zoekwoorden heeft gezocht, gebruikt u het dropdown-menu Duplicaten selecteren op... om snel een selectie te maken uit de dubbele zoekwoorden op basis van de door u gekozen criteria.

Stel dat u bijvoorbeeld 50 sets met dubbele zoekwoorden in uw account heeft gevonden. Met de optie 'Dubbele zoekwoorden selecteren op...' kunt u snel de dubbele zoekwoorden met de laagste klikfrequentie (CTR) selecteren en verwijderen.

1. Zoek naar dubbele zoekwoorden.
  2. Klik op Dubbele zoekwoorden selecteren op... in de gegevensweergave.
  3. Kies een van de menuopties, zoals CTR > laagste.
  4. Nadat de zoekwoorden zijn geselecteerd op basis van de door u gekozen criteria, kunt u ze naar wens bewerken of verwijderen.

Opties in het menu 'Dubbele zoekwoorden selecteren'

Het menu biedt de volgende statistische gegevens over kosten en prestaties:

• Maximum-CPC
  • Biedingsschatting voor eerste pagina
  • Biedingsschatting voor boven aan de pagina
  • Kwaliteitsscore
  • Gemiddelde CPC
  • Gemiddelde CPM
  • Klikfrequentie
  • Vertoningen
  • Gemiddelde positie

Voor elk van deze opties kunt u het zoekwoord met de hoogste of laagste waarde selecteren. U kunt ook alle zoekwoorden selecteren behalve het woord met de hoogste of laagste waarde.

Als u een selectie wilt maken op basis van de statistische gegevens over kosten of prestaties, zorgt u dat u eerst statistieken heeft gedownload voor de betreffende tijdsperiode.

Het menu bevat ook twee opties die niet aan kosten of prestaties zijn gerelateerd:

• Hoofdlettergebruik: met deze opties ('met hoofdletters' en 'zonder hoofdletters') kunt u dubbele zoekwoorden met of zonder hoofdletters selecteren.
  • Volgorde van weergave: deze opties zorgen ervoor dat u altijd een selectie van dubbele zoekwoorden maakt, zelfs als deze op alle andere manieren gelijk zijn.

Problemen die een negatief effect op uw selectie kunnen hebben

Als Google Ads Editor niet over de relevant informatie van bepaalde zoekwoorden beschikt, worden die zoekwoorden niet opgenomen in de selectie.

Stel dat u bijvoorbeeld het zoekwoord met de hoogste CTR wilt selecteren en u heeft geen CTR gedownload voor twee van de vier duplicaten. In dat geval worden die twee zoekwoorden niet opgenomen en krijgt u een melding te zien boven aan de gegevensweergave.

In het geval van gelijke waarden tussen twee of meer zoekwoorden, maakt Google Ads Editor geen selectie. As twee duplicaten bijvoorbeeld dezelfde CTR hebben, wordt geen van beide zoekwoorden geselecteerd en ziet u een melding boven aan de gegevensweergave.

Gerelateerde links

Meer informatie over het verbeteren van zoekwoorden in het Zoeknetwerk.

Meer informatie over het opbouwen van een lijst met zoekwoorden.

Tips voor het verbeteren van de Google Ads-prestaties