Spar tid på rapporteringen med det nye Google Ads-tillegget i Google Regneark

13. juli 2018

Med Google Ads-tillegget i Google Regneark kan du spare tid når du oppretter rapporter.

Tenk deg at du er en annonsør som har behov for å laste ned Google Ads-dataene dine i CSV-format, slik at du kan flette dem sammen med dine egne data. Da må du regelmessig laste ned og oppdatere data. Dette er en tidkrevende og monoton oppgave, og det kan lett oppstå feil.

Denne prosessen blir rask og enkel med Google Ads-tillegget. Med tillegget trenger du bare å opprette rapporten én gang. Du kan deretter enkelt oppdatere dataene dine direkte i Regneark med bare et par klikk, og de tilknyttede rapportene oppdateres så automatisk.   Du slipper dermed unna den kjedelige, daglige og ukentlige oppgaven med å laste ned, kopiere og lime inn data i regnearkene.

Du kan gjøre dette i Google Regneark, og dermed kan teamet ditt umiddelbart lese og jobbe med denne informasjonen (altså de du velger å dele dette med).

Du ønsker kanskje å kjøre daglige rapporter for å finne ut hvordan du ligger an i forhold til budsjettmålene dine.

Nedenfor kan du se hvilke data du kan hente via Google Ads-tillegget i Google Regneark.

Google Ads-tillegget i Google Regneark

Du bruker deretter vlookups i en egen fane for å slå sammen disse dataene med dine egne data om forbruksmål.

Sumifs (eller søkefunksjoner) og betinget formatering kan da brukes til å representere data på en mer visuell måte i administrasjons- og kunderapporter, slik som i rapporten nedenfor.

Ved å bruke Google Ads-tilleggsfunksjonen sammen med sumifs-utsagn eller søkefunksjoner kan rapporteringen blir mer automatisert. Her er noen eksempler:

• Diagrammer for sammenligning av datoperioder. Du kan implementere tillegget i flere faner i samme regneark. Tenk deg at du ønsker å analysere data mellom to ulike datoperioder.  Du kan implementere tillegget på to separate faner, som hver av dem representerer en tidsperiode. Deretter kan du hente analysene fra disse to datoperiodene inn i en tredje fane for rapporteringsformål.
  • Kombinert rapportering. Bruk importranges for å hente data fra de enkelte rapportene. Du kan lage sammendragsrapporter som kombinerer resultater fra mange mindre rapporter.
  • Du kan også bruke tillegget til å legge inn avanserte funksjoner fra Google Regneark i rapportene dine.  Du kan for eksempel bruke Open Solver-tillegget til å beregne budsjetter gjennom data om resultater og visningsandeler.