Automaattiset säännöt aiemmassa ja uudessa Google Adsissa

Aiemmassa AdWordsissa tekemäsi muutokset näkyvät pääosin myös uudessa Google Adsissa. Joidenkin mainostajien automaattisiin sääntöihin tulee kuitenkin muutoksia.

Tässä artikkelissa käsitellään uuden Google Adsin automaattisten sääntöjen muutoksia.

Mikä muuttuu?

Aiemmassa AdWordsissa määrittämäsi säännöt siirretään automaattisesti uuteen Google Adsiin, jossa voit hallinnoida niitä täysin. Tietyt säännöt ja sarakkeiden arvot poistuvat kuitenkin käytöstä, eikä niitä enää tueta uudessa Google Adsissa. Lue lisää sarakkeiden muutoksista uudessa Google Adsissa.

Säännöt, joissa käytetään muita kuin uudistuneessa Google Adsissa tuettuja sarakkeita tai sarakkeiden arvoja, lakkaavat toimimasta, ja ne merkitään virheellisiksi. Käyttäjän määrittämiä yksilöityjä sarakkeita, jotka viittaavat käytöstä poistettuihin sarakkeisiin, ei myöskään tueta uudessa Google Adsissa. Lisäksi tällaisia yksilöityjä sarakkeita ehdoissaan käyttävät säännöt merkitään virheellisiksi.

Kun sääntösi on siirretty, et enää voi muokata tai luoda sääntöjä aiemmassa AdWordsissa.

Kun asiakastunnukseesi liittyvien sääntöjen siirtäminen on käynnissä, sääntöjen muokkaaminen on poissa käytöstä enintään muutaman tunnin ajan. Tämä ei missään vaiheessa vaikuta sääntöjen suorittamiseen – säännöt suoritetaan määritettyinä ajankohtina.

Mitä sinun pitää tehdä?

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sinun on päivitettävä kaikki virheelliset säännöt, jotta saat ne taas toimimaan. Voit tehdä päivityksen muuttamalla säännön ehtoja niin, että ne käyttävät uuden Google Adsin tukemia sarakkeita.

Voit korjata uudessa Google Adsissa virheellisiksi merkittyjä sääntöjä näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa ja klikkaa sitten Säännöt.
  3. Käytä taulukossa suodatinta Säännön kelpoisuus = Virheellinen. Lue lisää taulukoiden muokkaamisesta.
  4. Klikkaa virheellisiksi merkittyjen sääntöjen kohdalla viimeisestä sarakkeesta Korjaa. Sivun yläosassa näkyy, miksi sääntö on merkitty virheelliseksi.

Huom. Sääntöjen siirtäminen uuteen Google Adsiin johtaa seuraavanlaisiin muutoksiin:

• Uudessa Google Adsissa säännöt vaikuttavat myös kokeilukampanjoihin, mainosryhmiin ja muihin kampanjakokeiluja varten luotuihin kohteisiin.
  • Uudessa Google Adsissa Haun menetetyt impressiot prosentteina (sijoitus) on käytettävissä mainosryhmissä, jotka kuuluvat budjetin rajoittamiin kampanjoihin (tämä ei ole käytettävissä aiemmassa AdWordsissa). Siksi mainosryhmätason säännöt, jotka käyttävät Haun menetetyt impressiot prosentteina (sijoitus) ‑saraketta, vaikuttavat uudessa Google Adsissa myös budjetin rajoittamiin mainosryhmiin.