Bruk parallellsporing

Parallellsporing er obligatorisk i søke-, banner-, Shopping- og videokampanjer. I hotellkampanjer er parallellsporing valgfritt. Enkelte kontoer kan fortsatt ha bryteren for parallellsporing i kontoinnstillingene, men dette alternativet gjelder bare for hotellkampanjer.

Med parallellsporing sendes kundene direkte fra annonsen din til den endelige nettadressen mens klikkmålingen pågår i bakgrunnen. Dermed lastes landingssiden din inn raskere, og dette kan føre til at antallet tapte besøk reduseres.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du slår på parallellsporing, og hvilke tekniske krav du må oppfylle når du skal konfigurere den endelige nettadressen og sporingsmalen din.

Før du begynner

• Kontakt leverandøren av klikkmålingsverktøyet du bruker, for å sikre at systemet deres er kompatibelt med parallellsporing. Kompatibiliteten kan variere avhengig av de spesifikke funksjonene du har slått på. Hvis verktøyet ikke er kompatibelt, kan det hende at klikkmålingen ikke fungerer som den skal, eller at innholdet på og utformingen av landingssiden din er annerledes enn du hadde tenkt.
  • Det kan hende at leverandøren av klikkmålingsverktøyet krever at du redigerer sporingsmalene dine, eller at leverandøren gjør det for deg. Finn ut mer om sporingsmaler
Hvis du er leverandør av løsninger for klikkmåling, kan du finne mer informasjon i veiledningen vår for partnere.

Slå på parallellsporing

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kontoinnstillinger.
  3. Klikk på Sporing-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på bryteren ved siden av «Parallelsporing» for å slå på funksjonen. Merk at parallellsporing bare gjelder for hotellkampanjer, og at denne funksjonen kan slås på eller av.

Klikk på Test-knappen ved siden av sporingsmalen for å sjekke etter brutte nettadresser i sporingsoppsettet ditt. Hvis en nettadresse ikke fungerer, vises det en rød X i statuskolonnen. Finn ut mer om hvordan du tolker testresultatene, ved å lese artikkelen Test landingssiden din.

Selv om vi gjør vårt beste for å fange opp alle feil i parallellsporingen, kan enkelte feil slippe gjennom.